ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר משה כחלון נפגשו היום (א') בארבע עיניים, אחרי נתק מוחלט של 10 ימים. הפגישה הסתיימה ללא תוצאות על רקע הפערים הגדולים בין השניים, אולם הם סיכמו כי ייפגשו בקרוב בשנית.
הפגישה התקיימה ביוזמתו של שר הבריאות יעקב ליצמן (יהדות התורה), שהציע לכל ראשי מפלגות הקואליציה לצאת מהפגישה השבועית כדי להשאיר את כחלון ונתניהו ביחידות.
במערכת הפוליטית קיוו כי לאחר הפגישה יתבהרו הדברים בשאלת עתידו של תאגיד השידור הציבורי, ולא פחות חשוב: האם הכנסת הולכת שוב לבחירות מוקדמות. לפחות לפי שעה, לאיש עדיין לא ברור לגמרי מה באמת רוצה נתניהו.
פגישת ראשי הקואליציה התקיימה מיד לאחר ישיבת הממשלה, במהלכה לא נאמר דבר בעניין התאגיד. השר כחלון איחר במעט והחמיץ את דברי הפתיחה של ראש המשלה מול העיתונאים ("פוטו-אופ"), מה שגרר ספקולציות נוספות בדבר הקרע בין השניים.
התנגדות לבחירות מוקדמות
כל ראשי סיעות הקואליציה מתנגדים להליכה לבחירות מוקדמות, במיוחד על רקע סוגיית תאגיד השידור, וגורמים בממשלה משוכנעים כי אם זו תהיה ההחלטה של נתניהו בכל זאת - הרי שאין לה בהכרח קשר לעניין התאגיד אלא יותר לחקירות המשטרה. נתניהו, הם מעריכים, מקווה אולי שהיועץ המשפטי לממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, יירתע מהגשת כתב אישום בזמן בחירות, ואילו לאחר הבחירות יהיה לו קשה לא פחות.
אותם גורמים מציינים כי למפלגות החרדיות יש הכי הרבה מה להפסיד במקרה של בחירות מוקדמות, שכן לדבריהם, "לחרדים מעולם לא הייתה קואליציה טובה יותר". מהסיבה הזאת, שני שרים בולטים שהוזכרו כמתווכים בין כחלון לנתניהו, ולא בפעם הראשונה, הם ליצמן ויו"ר ש"ס אריה דרעי.
במפלגות החרדיות הבהירו היום לנתניהו כי אין בכוונתם לתת יד לבחירות מוקדמות. החרדים, צריך לומר, היו שותפיו של נתניהו בהקדמת הבחירות בשנת 2014, אולם אז הם היו באופוזיציה, והייתה להם מוטיבציה לחבור לממשלה חדשה ללא יאיר לפיד.
לפחות לעת עתה, העמדה הרשמית של נתניהו היא כי יש למנוע את תחילת השידורים של התאגיד החדש המתוכננים לסוף אפריל הקרוב על-פי חוק, וזאת באמצעות הליך חקיקה מזורז שיתבצע תוך כדי פגרת הכנסת. אנשיו של נתניהו הבהירו כי נתניהו נחוש בעניין, גם במחיר של הליכה לבחירות.
כחלון, לעומת זאת, התעקש עד כה על הפעלת התאגיד החדש במועד, אולם באותה נשימה הסכים לאורך הדרך לחוק הרדיקלי על פניו שיזם נתניהו, שיכפיף את כל הגופים המשדרים (ציבוריים ומסחריים כאחד) למועצה מפקחת אחת שחבריה יתמנו על-ידי הדרג הפוליטי - חוק שגם היועץ המשפטי לממשלה הביע הסתייגות ממנו. כחלון לא הסתיר כי הוא אדיש גם לגבי הדרישה להדיח מתפקידם את ראשי התאגיד, היו"ר גיל עומר והמנכ"ל אלדד קובלנץ.
לפיד: הטלפונים הראשונים יהיו לליכוד ולעבודה
בינתיים, מי שנחשב ליחיד שצפוי להרוויח מבחירות מוקדמות, יו"ר "יש עתיד" יאיר לפיד, מבהיר פעם נוספת כי אין בכוונתו לשבת בממשלה עם הרשימה המשותפת, וכי "הטלפונים הראשונים יהיו לליכוד ולעבודה".
בראיון שהעניק למנדי ריזל ברדיו101.5FM, הסביר לפיד: "ישראל צריכה אחדות, וזה טוב אם תהיה ממשלת אחדות לאומית. כמובן שאחרי הליכוד והעבודה כל מפלגה אחרת במדינת ישראל מוזמנת, ונדבר איתה, במפלגות הציוניות, היהודיות".
לשאלה האם ממשלה בראשותו תצרף את הרשימה המשותפת, השיב לפיד: "לא, אני חושב שעוד לא בשל הזמן, ואני חושב שמפלגה שבתוכה יושבת בל"ד עם חאנין זועבי, באסל גטאס ושונאי ישראל, ממש לא יכולים לשבת בממשלה".
באופן אירוני, לפיד הוא זה שתמך בהעלאת אחוז החסימה בבחירות לכנסת, שאילצה את כל המפלגות הערביות, ובהן חד"ש, להתאחד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.