קבוצת דלק, שנמצאת בשליטת יצחק תשובה, הציגה ב-2016 זינוק של 2,400% ברווח הנקי, שהסתכם בכ-625 מיליון שקל, לעומת 25 מיליון שקל בלבד ב-2015. הקפיצה הגדולה חלה בעיקר הודות לרווח מפעילות חיפושי הגז והנפט בישראל, לצד מימוש ההחזקות במאגרי הגז כריש ותנין.
הקבוצה גם הודיעה על חלוקת דיבידנד של 200 מיליון שקל במועד פרסום הדוח השנתי, וזאת בהמשך לחלוקת דיבידנדים בהיקף מצטבר של קרוב למיליארד שקל בשנים 2015-2016 .
לדברי מנכ"ל הקבוצה, אסי ברטפלד, "דלק מסכמת שנה מצוינת ורבעון מעולה. 2017 תעמוד בסימן של המשך ביסוס הנוכחות הבינלאומית של הקבוצה תוך בחינת שינויים מבניים לשם יישום האסטרטגיה של הקבוצה למיקוד פעילותה בתחום האנרגיה והפיכתה לשחקן מרכזי בשווקים הגלובליים".
תחום חיפושי והפקת גז ונפט הציג אשתקד גידול של כ-9% בהכנסות - דבר שהוביל לעלייה של כ-52% בתרומתו לרווח הנקי של הקבוצה, שהסתכם בכ-413 מיליון שקל - וזאת הודות למכירות במאגר תמר.
בדצמבר האחרון הושלמה העסקה למכירת החזקות הקבוצה ברישיונות כריש ותנין, במסגרת מתווה הגז שמאפשר לקבוצה להחזיק במאגר לווייתן, בעוד שבעתיד היא תידרש למכור את החזקותיה במאגר תמר. בהמשך לכך, הכירה הקבוצה ברבעון הרביעי של 2016 ברווח של כ-253 מיליון שקל ממכירת כריש ותנין.
זינוק של 600% ברווח הרבעוני
ומה לגבי נכסי הקבוצה ממוקדת תחום האנרגיה, שהועמדו על המדף? דלק הבהירה כבר כי היא פועלת למימוש החזקתה בחברת ההתפלה IDE (שבה היא מחזיקה ב-50%, כשהיתרה בידי כיל), והיא חתמה על הסכם למכירת השליטה בקבוצת הביטוח והפיננסים הפניקס ליאנגו הסינית. מחר תסתיים תקופת הבלעדיות בעסקה בין דלק ליאנגו, כך שהחל ממחרתיים "לכל אחד מהצדדים להסכם קיימת הזכות להודיע לצד השני על ביטולו".
כמו כן, ב-2016 נהנתה דלק ממימוש אחר שכבר השלימה - מכירת חברת ריפבליק האמריקנית (רווח של כ-16 מיליון שקל). לצד זאת, נהנתה הקבוצה מהקדמת פירעון להלוואת מוכרת שנתנה, כשמכרה את דלק אירופה - דבר שהוביל אותה לרשום ברבעון הרביעי רווח של כ-116 מיליון שקל. החברה רשמה זינוק של כמעט 600% ברווח הנקי ברבעון הרביעי, שעמד על 375 מיליון שקל.
היקף תיק ההשקעות הפיננסיות של דלק במניות של חברות אנרגיה זרות נשאר בסוף 2016 כ-600 מיליון שקל. ואולם, נתון זה טומן בחובו שינויים של ממש, משום שהקבוצה מכרה את החלק הארי של החזקתה במניות החברות וודסייד ונובל, וקנתה מניות של חברת פארו. בסך הכל נבעו לקבוצה הפסדים של מאות מיליוני שקלים על ההשקעה הפיננסית במניות וודסייד ונובל (שעליהן רשמה ב-2016 רווח של כ-60 מיליון שקל).
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.