זכיינית ערוץ 2 רשת וחברת RGE, בעלת ערוץ 10, פנו לאחרונה לרשות ההגבלים העסקיים בבקשה כי זאת תבחן מיזוג אפשרי שלהן על רקע פיצול ערוץ 2.
בעבר כבר פורסם כי בין החברות היו מגעים למהלך של מיזוג כזה, אך ככל הידוע עד כה מהלך זה לא צלח. כעת, כאמור, ייתכן שחלה התקדמות במגעים בין הצדדים, כשעל רקע זה נעשתה הפנייה לרשות ההגבלים. ברשות אישרו היום (ב') כי פנייה כזאת אכן נעשתה, אך סירבו להרחיב מעבר לכך.
כזכור, לפי החוק הנוכחי, בנובמבר השנה אמורות רשת וקשת לעזוב את אפיק 22, וכל אחת מהן אמורה להפעיל ערוץ נפרד שישדר 7 ימים בשבוע, כפי שעושה ערוץ 10 כיום. על רקע המצב הקשה בשוק הטלוויזיה, כשכבר כיום בעידן של שני ערוצים מתקשים בעלי הערוצים להרוויח, נשמעות כבר זמן רב הערכות בשוק על מיזוג בין שניים משלושת הגורמים.
איחוד בין רשת לערוץ 10 הוא בעל היגיון, בין היתר על רקע העובדה שלערוץ 10 יש חברת חדשות חזקה, בעוד שרשת וקשת אוחזות שתיהן בחברת החדשות של ערוץ 2, ועל-פי החוק יצטרכו להיפרד ממנה בהליך של במב"י תוך 3 שנים.
כך, במקרה של מיזוג בין רשת לערוץ 10, רשת תוכל למכור לקשת את חלקה בחברת החדשות, ולא תצטרך להקים בעצמה חברה חדשה. מנגד, ערוץ 10 יקבל במהלך כזה את כל מותגי הריאליטי הגדולים של רשת - "הישרדות", "המירוץ למיליון", "האח הגדול" ועוד - שיאפשרו לגוף הממוזג להציב תחרות לקשת. כיום פועל ערוץ 10 במתכונת רזה שלא כוללת תוכניות ריאליטי גדולות שעלותן מיליון שקל לפרק ואף למעלה מכך.
כמובן שהשאלה הגדולה במקרה כזה תהיה איך תורכב הבעלות בגוף המשותף. בעלי השליטה ברשת הם אודי אנג'ל ועידן עופר (51%), כשיחד איתם מחזיקים בערוץ החברה הבינלאומית אנדמול (33%) ומיכאל שטראוס. RGE, שהשליטה בה מתחלקת שווה בשווה בין לן בלווטניק, אודי רקנאטי ואביב גלעדי, מחזיקה ב-51% מערוץ 10, כששאר המניות מוחזקות באופן טכני על-ידי יוסי מימן וארנון מילצ'ן.
בעבר אמר בהקשר הזה אביב גלעדי בראיון ל"גלובס" כי השאלה הראשונית במיזוג מעין זה היא העניין הפרסונלי. "RGE תישאר בעמדה שבה היא זאת שקובעת את הדברים - או שיקנו אותנו החוצה". כלומר, לפי דבריו, RGE לא תסכים להיות בעלת מניות מיעוט בגוף הממוזג. בעבר כבר היה גלעדי שותף ברשת דרך נגה תקשורת.
חסימת ריכוזיות בשידורי החדשות
רשות ההגבלים, שבראשה עומדת עו"ד מיכל הלפרין, תצטרך להתייחס במהלך הבדיקה לשני פרמטרים עיקריים. הראשון שבהם נוגע לדריסת הרגל ההולכת וגדלה של ענקיות האינטרנט הבינלאומיות ובראשון פייסבוק וגוגל (בעיקר באמצעות יוטיוב). החברות הללו לא רק מתחרות על הזמן של צופי הטלוויזיה אלא שואבות נתח שהולך וגדל כל העת מעוגת הפרסום בישראל, שלא צומחת בשנים האחרונות. אם יוכנס גם הפרמטר הזה לבדיקה, שעל-פי הערכות עומד רק להחריף בעתיד, ייתכן כי ניתן יהיה לקבוע כי מצב השוק הנוכחי מאפשר מיזוג בין שני הגופים.
הפרמטר השני נוגע דווקא למצב שייווצר אם לא יתרחש מיזוג, והחוק יקוים כלשונו. במקרה כזה יהיו באוויר שני ערוצים מרכזיים נפרדים, קשת ורשת, שלשניהם חברת חדשות אחת, שכוחה יתעצם מאוד.
מנכ"ל ערוץ 10, יוסי ורשבסקי, כבר אמר בעבר כי על-פי ההערכות והתרחישים שעושים בערוץ, אם חדשות 2 תהיה מפוצלת ותשודר במקביל גם בקשת וגם ברשת, היא תגדיל את כוחה ב-20%. כך שדווקא מצב שבו לא יאושר מהלך למיזוג רשת ו-RGE עלול ליצור ריכוזיות בתחום של שידורי החדשות.
ב-RGE לא הגיבו לדברים. דובר מטעם בעלי השליטה ברשת מסר בתגובה: "מעת לעת אנו מקבלים הצעות כאלה ואחרות, אך אין שום דבר קונקרטי על סדר היום".
רשת RGE
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.