נסגרה העסקה למכירת החזקותיה של כיל (50%) בחברת הנדסת התפלה (IDE). כיל דיווחה לבורסה על העסקה המתגבשת לפני כמה שבועות, ואתמול בלילה הודיעה על סגירת העסקה, שבמסגרתה תמכור את החזקתה בחברה המשותפת לה ולקבוצת דלק תמורת 177.7 מיליון דולר, המשקפים ל-IDE שווי חברה של כ-356 מיליון דולר.
קבוצת הרוכשים כוללת את כלל ביטוח (שתחזיק 20% ממניות IDE), קרן ההשתלמות של המורים והגננות (20%) ומנכ"ל IDE, אבשלום פלבר (10%). בכיל מציינים כי העסקה צפויה להגיע להשלמה במהלך 2017, בכפוף להתקיימותם של כמה תנאים מתלים, לרבות קבלת אישורי הרשויות המוסמכות.
IDE מתמחה בפיתוח, תכנון, ייצור ותפעול של מתקני התפלה ופתרונות מים מתקדמים. החברה הוקמה לפני 50 שנה וביצעה יותר מ-400 פרויקטים בכ-40 מדינות, ובהן ישראל, הודו, סין, אוסטרליה ותאילנד וכן מדינות באירופה, צפון אמריקה, אמריקה הלטינית והקריביים.
החברה מעסיקה כ-380 עובדים, ומחזיקה, בין השאר, במחצית הבעלות על מתקן ההתפלה באשקלון (בעל יכולת התפלה של 120 מיליון מ"ק בשנה), מחצית ממתקן ההתפלה בחדרה (127 מיליון מ"ק בשנה), 51% ממתקן ההתפלה בשורק (150 מיליון מ"ק בשנה) ובעלות מלאה על מתקן ההתפלה שהוקם ב-2015 בקרלסבד שבקליפורניה, שהוא בעל יכולת התפלה של 50 מיליון גלון (כ-190 מיליון ליטר) ביום.
מדוחות כיל עולה כי ב-2016 רשמה IDE הכנסות שנתיות של 173 מיליון דולר, בדומה להכנסותיה ב-2015. הרווח הנקי של החברה הסתכם ב-10 מיליון דולר, לעומת 3 מיליון דולר ב-2015 ו-31 מיליון דולר ב-2014. את הייעוץ הפיננסי לעסקה הנוכחית סיפקו בנק UBS וחברת MNS בהובלת ניר גרינברג ואינסה בלידמן.
ככל הידוע, קבוצת דלק, שנמצאת בשליטת יצחק תשובה, מעוניינת גם היא למכור את החזקותיה ב-IDE, אבל לפי שעה, אין עסקה העומדת על הפרק. זאת, מכיוון שבדלק משוכנעים כי שווי החברה גבוה משמעותית מזה שכיל הסכימה לקבל, ומצפים להשיג תמורה בהתאם.
כיל מנוהלת כיום על ידי אשר גרינבאום, המשמש מנכ"ל בפועל, לאחר שהמנכ"ל הקודם, סטפן בורגס, עזב את תפקידו בספטמבר האחרון. מאז כניסתו לתפקיד פועל גרינבאום לצמצום הוצאות ולשליטה בעלויות ובהון החוזר של החברה. זאת, במטרה למתן את ההשפעה השלילית של ירידת מחירי חומרי הגלם והסחורות, בעיקר מחירי האשלג, בשנים האחרונות.
כיל סיימה את 2016 עם הכנסות של 5.36 מיליארד דולר, אבל בשורה התחתונה רשמה הפסד שנתי של 122 מיליון דולר, לעומת רווח נקי של 509 מיליון דולר ב-2015. להפסד השנתי הגדול תרמו מחיקות של 437 מיליון דולר, שביצעה החברה על השקעותיה במערכת מחשוב ארגונית מרכזית (ERP) ובחברת אלאנה, שמחזיקה במכרה אשלג באתיופיה, לאחר שגרינבאום החליט לעצור את ההשקעות בהן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.