אין ספק שאת ניתוח נתוני הרייטינג של תאגיד השידור בחודש וחצי הראשון לקיומו צריך לפתוח עם כל הסייגים המתבקשים: טלוויזיה היא עסק שעובד לטווח ארוך, שינוי הרגלי צפייה הוא עניין שלוקח זמן, ואי אפשר לשכוח את הדרך המשובשת שבה עלה התאגיד לאוויר - מול רוח נגדית חסרת תקדים מצד הממשלה, שהיא זו שהוציאה אותו לדרך מלכתחילה.
ובכל זאת, המלחמה שהכריז ראש הממשלה על התאגיד סיפקה לו גם הרבה יחסי ציבור ועוררה עניין גדול בהרבה מכפי שהיה ניתן לצפות להליך כמעט טכני של החלפת גוף שידור ציבורי אחד באחר. העניין הזה לא בא כרגע לידי ביטוי בתוצאות הרייטינג של התאגיד.
אף אחת מהתוכניות הקבועות של התאגיד אינה מציגה ממוצע שחוצה את רף ה-5%. התוכנית הנצפית ביותר היא שעשועון (חביב אמנם) המבוסס על פורמט בריטי בשם "המרדף", שמשיג רייטינג ממוצע של 4.4%. שני המשדרים הנצפים ביותר עד כה, הם שידורים של משחקי כדורגל, כך שגם הם לא קשורים לבשורה שאמור להביא שידור ציבורי (המשחק בין נבחרות ישראל ואלבניה עם 10.1%, וגמר גביע הקונפדרציות עם 7.8%).
תוכניות הפריים-טיים הבולטות הנוספות של התאגיד רושמות נתונים ממוצעים של כ-3% ומטה. תוכנית התחקירים "זמן אמת" עולה ל-3.2%, אחרי נתון גבוה יחסית למשדר שלה השבוע (שלמעשה נמצא מחוץ לטווח הבדיקה שהוגדר - עד 1 ביולי). תוכנית הסאטירה "עד כאן" רושמת 3.1%.
בסך הכול נתון הפריים הממוצע של התאגיד (בין 21:00 ל-23:00) עומד עד כה על 2.9%. כשביעית מהפריים-טיים הנוכחי של חדשות 2, שנמצא כאמור בירידה. הפריים של ערוץ 10 מציג נתונים גבוהים פי יותר מ-2.5.
אחת השאלות לקראת עליית התאגיד נגעה לשאלה האם וכמה הוא יפגע בשני הערוצים המסחריים, ונראה שבינתיים - גם על רקע טווח הזמן הקצר שבו מדובר - קשה לתת לכך תשובה חד-משמעית. ימי שלישי שבהם הצליחו ב"כאן" להציק לערוץ 10, ואף לחלוף על פניו כמה פעמים, הם דווקא ימים שבהם משובץ בתאגיד משדר מתחלף. הנתון הקבוע במאבק הזה היה דווקא המשדר של ערוץ 10, "ריסטארט", שהאכזבה ממנו היא ככל הנראה זו ששלחה את הצופים לאפיק 11.
בתחום החדשות מגיעה המהדורה המרכזית של "כאן", בהגשתה של גאולה אבן, לנתון ממוצע של 3.9%, בדומה ל"רואים עולם", המשודרת במוצאי שבת.
ואחרי הכול, לא מן הנמנע שהניתוח הזה עושה מעט עוול לגוף השידור החדש. גם בגלל הסיבות שמנינו בפתח הדברים, וגם מפני שבהשוואה לתקופה המקבילה ברשות השידור (שגם היא לא הייתה אז במצב אופטימלי), התאגיד שומר על יציבות (בהשוואה לנתונים המקבילים מלפני שנתיים נרשמת בדרך כלל ירידה - ראו גרף). וכל זה מתרחש בתקופה שבה ממילא טלוויזיית הברודקאסט נמצאת בבעיה, והצופים מתרחקים גם מהפריים-טיים של הערוצים המסחריים הוותיקים.
אבל גם אם הליך השיפוט הזה הוא מעט מזורז, ובתאגיד יצטרכו לזכור שלאורך זמן הציפיות מהם יהיו לנתונים גבוהים יותר. אחרי שחוסר העניין הציבורי ברשות השידור היווה את אחד הנימוקים הבולטים לסגירתה, בתאגיד לא יוכלו להסתתר עוד זמן רב מאחורי נתוני צפייה בפייסבוק או הטייטל "בהרצה", ויצטרכו להציג שיפור גם ברמת התכנים (מה שקרוב לוודאי יקרה בהמשך), וגם בנתוני הצפייה המסורתיים.
כאן הסתיימו והתחילו שידורינו
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.