ראש הממשלה בנימין נתניהו נאם הערב (ד') בפני אלפי תומכים והמשיך את הקו התקשורתי שלו בתקיפת התקשורת הישראלית כמי שמחפשת חומרים עליו, וזאת כדי להפיל את המחנה הציוני.
למרכז הכנסים אבניו בסמוך לשדה התעופה הגיעו כ-4,000 איש, אך כאשר האולם התמלא בכ-3,000 איש, נאלצה המשטרה לחסום את הדלתות, ומאות נותרו בחוץ, ביניהם גם חברי כנסת, שרים ומקורבים לראש הממשלה.
נתניהו פתח בסקירת נסיעתו הקרבה לדרום אמריקה וניו-יורק והתלוצץ על הדברים שנאמרו נגדו כאילו ישראל תעמוד בפני "צונאמי מדיני". בהמשך התייחס ראש הממשלה בפרטי פרטים לאייטמים מן העיתונות בנושא סיקור נסיעתו לרוסיה או סיקור החשדות בנוגע לאשתו, תוך שהוא מפגין זלזול רב בתוכן החשדות.
"...כפי שכולם רואים את האמת על התקשורת המגוייסת. את חוסר ההגינות של תעשיית הדכדוך, את הפייק ניוז. אני רוצה לתת לכם דוגמה מהיום. זה ממש חם מהתנור. דוגמה של פייק ניוז מ-24 השעות האחרונות. אתמול פורסם בעמוד הראשון של "ידיעות אחרונות", קצת כבוד מדובר בפרשן בכיר, שהפגישה שלי עם פוטין נכשלה. עכשיו, יש רק בעיה אחת עם זה. דובר הקרמלין פרסם הערב הכחשה על הסיפור השקרי. אני מציע לכם, אל תרוצו לקנות את העיתון של מחר בתקווה שיהיה שם תיקון. אני מעריך שלא יהיה ואם יהיה אז בגודל של בול בעמוד 23 למטה" אמר נתניהו.
בהתייחס להפגנות נגדו אמר נתניהו כי "אותן הפגנות שבהן נאמרו דברים מזעזעים כלפי אדם חרדי, רק לפני מספר ימים. מזעזע. אותן הפגנות שמטרתן להפעיל לחץ פסול על גורמי אכיפת החוק כדי שיגישו כתב אישום נגדי בכל מחיר. איך הם כתבו: "נתניהו אשם עד שתוכח חפותו". אז זה צד אחד. לעומת זאת, תסתכלו על הצד השני. ראו כיצד הם מסקרים את המפגשים שלנו.
על חקירתו בתיק פגישותיו עם מו"ל "ידיעות אחרונות", ארנון (נוני) מוזס, אמר נתניהו: "אני ראיתי כתבה בטלוויזיה, כתבה שסיקרה את המפגש האחרון שלנו בגני התערוכה. באיזה לעג, באיזה התנשאות הם ניסו להציג אותנו. הם לא רק בזים לנו, הם בזים למשהו יותר עמוק... הם עושים הכל כדי לפגוע בי, ברעייתי, כי הם חושבים שאם הם יפילו אותי ואותה...ולצורך זה כל האמצעים כשרים. במפגש הקודם שאלתי אתכם, איך יכול להיות שהתקשורת לא שואלת מדוע לא חוקרים את חמשת חברי הכנסת שהגישו את החוק נגד "ישראל היום" ולא את 43 חברי הכנסת שהצביעו בעד החוק הזה נגד "ישראל היום", ושרבים מהם קיבלו בתמורה סיקור חיובי מלטף. מלטף זה לא מילה. התקשורת לא שואלת את זה.
"...הם הופכים את מובילי ההפגנות האלה ל"אבירי שלטון החוק". איזה אבירים? איזה חוק? אחד מהם שהוא חבר מפלגת העבודה ודייר קבוע באולפנים, אמר בראיון: "הדברים שעשיתי הרסניים ונוראיים... יש לי חלק לא קטן בהשחתה של הפוליטיקה הישראלית". נו, זהו אביר אחד של שלטון החוק. ומה עם האביר השני? הוא הודה במשטרה שהוא ביצע מעשים בלתי כשרים וביקש וקיבל חסינות מפני הפללה עצמית. איזה אבירים? איזה שלטון חוק? איזו מלחמה בשחיתות? איזו בדיחה! אבל התקשורת המגוייסת כמובן מפנקת אותם באינסוף ראיונות מלטפים. לא רק שאף אחד לא שואל אותם על עברם, תקשיבו טוב.
"...אחד העיתונאים אפילו התעלה על עצמו וסיפר, כולו אחוז התרגשות, שאחד מהם הקים לאחרונה עמותה למלחמה בשחיתות. לא פחות! הוא לא שאל אותו האם סולק מעבודתו הקודמת כי היכה חבר לעבודה. הוא גם חלילה לא שאל אותו על אותה אישה שהתלוננה שהטריד אותה מינית. הוא גם לא שאל אותו, רחמנא לצלן, על תביעה שהגיש נגד משרד הביטחון בטענה שהוא לא מסוגל לעבוד וכמה שבועות לאחר מכן טען שהוא עבד 400 שעות בחודש. זה ממש נס רפואי. אין ספק, עיתונות חוקרת במיטבה" המשיך ראש הממשלה.
יו"ר המחנה הציוני, אבי גבאי: לא מצוקת הנכים, לא פתיחת שנת הלימודים, לא משבר הדיור ולא מצוקת הפקקים. תקשורת, תקשורת, תקשורת.
ממלכתיות, אחדות וענייניות יחליפו את זה".
■ זוהי כתבתה הראשונה ב"גלובס" של העיתונאית טל שניידר, אשר הצטרפה למערכת העיתון ככתבת מדינית-פוליטית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.