שגריר סין בוושינגטון קורא לארצות-הברית להימנע מאיומים על צפון קוריאה, על רקע שיגור טיל נוסף מעל ליפן. "למען האמת, אני חושב שארה"ב צריכה לפעול הרבה יותר כדי שיהיה שיתוף-פעולה בינלאומי אפקטיבי בנושא", אמר לכתבים. "הם צריכים להימנע מאיומים, ולמצוא דרכים יעילות יותר לשוב לדיאלוג ומשא ומתן".
בתוך כך, צפון קוריאה טוענת כי מטרת ניסוייה הגרעיניים הם להגיע ל"נקודת שוויון" צבאית עם ארצות-הברית. על פי סוכנות הידיעות הממשלתית במדינה, המנהיג קים ג'ונג און אמר כי "מטרתנו היא לגרום לשליטי ארה"ב שלא להעז לדבר על אופציה צבאית בכל הנוגע אלינו".
הנשיא האמריקני דונלד טראמפ לא התרשם, והצהיר אתמול כי הוא "בטוח יותר מתמיד שהאפשרויות שלנו להתמודדות עם האיום הזה הן יעילות ומוחצות. צפון קוריאה הראתה, פעם נוספת, את סלידתה המוחלטת משכנותיה והקהילה הבינלאומית כולה", הוסיף.
מועצת הביטחון: "השיגור - פעולה שערורייתית"
מועצת הביטחון של האו"ם גינתה את השיגור הבליסטי האחרון של צפון קוריאה, וכינתה אותו "פעולה שערורייתית". על פי הודעת המועצה, "מועצת הביטחון מדגישה כי פעולות צפון קוריאה אינן מהוות איום רק על האזור, אלא על כל חברות האו"ם".
הניסוי האחרון, שנערך אתמול, שיגרה צפון קוריאה טיל לא מזוהה מהבירה פיונגיאנג לכיוון מזרח. התושבים ביפן הונחו להיכנס למקלטים. צבא דרום קוריאה ביצע בתגובה ירי של טיל בליסטי. גורמים רשמיים בארה"ב מעריכים כי הטיל ששוגר בניסוי הטילים האחרון שוגר למרחק הרב ביותר אי פעם.
מוקדם יותר השבוע אישרה מועצת הביטחון פה אחד להחיל סנקציות נוספות על המדינה. בין היתר אושר חרם על יצוא הטקסטיל והגבלות על יבוא של נפט גולמי למדינה. זו ההחלטה התשיעית שעוברת פה אחד על ידי 15 חברי הוועדה שעניינה סנקציות נגד צפון קוריאה מאז 2006. הסנקציות נועדו למחות על פיתוח טילים בליסטיים ונשק גרעיני מצד המדינה המסוגרת. עם זאת, ארה"ב ריככה את הטיוטה הראשונית, שהייתה נוקשה יותר, במטרה לזכות בתמיכתן של סין ורוסיה, בנות בריתה של צפון קוריאה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.