סוכר, שמן ומלח - אלה הם שלושת האויבים הגדולים לבריאות שלנו, שבמשרד הבריאות דורשים לסמן במדבקה אדומה על אריזות המוצרים שאנחנו קונים בסופר. למה לסמן? כדי להפחיד אותנו כצרכנים וכהורים מהאוכל שאנחנו בוחרים לתת לילדים שלנו ולעצמנו.
במשרד הבריאות מעריכים כי הסימון ימנע מעל 22 אלף מקרי מוות בעשור הקרוב - ויחסוך כ-6 מיליארד שקל. עוד נתונים מפחידים שמשרד הבריאות מספק: מתברר כי בשנים האחרונות חלה עלייה דרמטית בשכיחות ההשמנה ובהשפעות הבריאותיות שלה:
■ כ-30% מהילדים בכיתות ז', ומעל 50% מהמבוגרים סובלים מעודף משקל.
■ 10% מהאוכלוסייה הבוגרת סובלת מסוכרת.
■ ישראל במקום גבוה בעולם בצריכת משקאות ממותקים בקרב בני נוער - למעלה מ-40%.
■ 10,000 ישראלים מתים מדי שנה כתוצאה ישירה ועקיפה של תזונה לקויה והשמנה.
אז איך מטפלים בזה? כבר לפני שנה וחצי התכנסה ועדת הסדרה, אחר-כך פורסמו המלצות, ומאז שר הבריאות יעקב ליצמן מוצא את עצמו נלחם בלובי החזק של ענקיות המזון, היבואניות שנהנות מתמיכה באירופה ובארה"ב ואפילו משרדי הממשלה האחרים - כולם מנסים לתקוע מקלות בגלגלים ולעכב את היוזמה שתגרום לנו לחשוב פעמיים לפני שאנחנו מושיטים יד לקנות עוד חבילת שוקולד או חטיף מלוח.
פגשנו את מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, כדי להבין איך זה יעבוד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.