מצבה הכלכלי של חברת ההחזקות קרדן אן.וי מחמיר והולך, והחשש מחוסר יכולתה לפרוע את חובותיה מחריף את המאבק בין נושיה השונים על שארית נכסיה. בעוד שמחזיקי איגרות החוב של החברה מסדרה א' הקטנה ממתינים לתשלום האחרון של החוב כלפיהם, דורשים מחזיקי האג"ח מסדרה ב' הגדולה שהחברה תעצור תשלום זה, ותיערך לפרוע את עיקר החוב כלפיהם תחילה. הם אף מדגישים כי קמה להם הזכות להעמיד את החוב לפירעון מיידי.
אתמול דיווחה קרדן אן.וי כי קיבלה מכתב מנאמן אג"ח ב', ובו נטען כי חלה הרעה מהותית בעסקי החברה לעומת מצבה במועד השלמתו של הסדר החוב ב-2015, ואי לכך, היא נמצאת בהפרה לתנאי ההסדר. מסיבה זו דורש נאמן אג"ח ב' שלא לשלם סכום כלשהו לפירעון אג"ח א', בשל הצפי להעמדת החוב לפירעון מיידי.
קרדן אן.וי, שנמצאת בשליטת יוסף גרינפלד, אבי שנור ואיתן רכטר, היא חברת החזקות שנקלעה למשבר פיננסי חמור לפני כחמש שנים, ומאז עסוקה במימוש נכסיה לצורך פירעון חובותיה למחזיקי האג"ח משתי הסדרות.
התחייבויות של 1.36 מיליארד שקל
ביולי 2015 השלימה קרדן אן.וי הסדר חוב ראשון עם מחזיקי האג"ח שלה, שבמסגרתו הסכימו המחזיקים לדחייה בפירעונות החוב, בתמורה להקצאה של כ-11% ממניות החברה ולתשלום מזומן של 750 אלף אירו. מאז ההסדר, מומשו נכסים נוספים ונפרעו חובות בכ-560 מיליון שקל, אבל הרצון להסתפק בדחייה מוגבלת בלבד של מועדי הפירעונות מתברר כעת כלא מספק.
קרדן אן.וי נושאת על גבה הערת "עסק חי", ואף הציגה הון עצמי מצומק של 1.1 מיליון אירו בלבד בדו"חות הכספיים לסיכום הרבעון השני של 2017. לחברה התחייבויות (קרן וריבית עתידית) בהיקף עתק של 1.36 מיליארד שקל למחזיקי האג"ח משתי הסדרות, לפירעון בשלוש פעימות עד פברואר 2020.
בפברואר 2018 היא אמורה לשלם 474 מיליון שקל (115 מיליון אירו) למחזיקי האג"ח, מתוכם כ-206 מיליון שקל לפירעון מלא של סדרה א' והיתרה לפירעון כ-20% מסדרה ב'. שאר החוב לסדרה ב', בהיקף כולל של כ-880 מיליון שקל (קרן וריבית עתידית), אמור להיפרע רק בפברואר 2019 ובפברואר 2020.
אלא שבסדרה ב' מבקשים לשנות כעת את לוח הסילוקין. לדברי נאמן הסדרה, החברה פנתה למחזיקים בבקשה לנהל עמם דיונים על תיקון ההסכם, ובכך הודתה הלכה למעשה באי יכולתה לפרוע את חובותיה כסדרן. נוסף על כך, קיימים, לדעת הנאמן, סימנים רבים נוספים המצביעים על ההרעה המהותית במצב החברה, ובהם הערת העסק החי, הנזילות החלשה, השחיקה המהותית בהון העצמי, ההפחתה בשווי הנכסים המגבים, הורדת דירוג החוב של החברה ל-CCC והתשואות הגבוהות שבהן נסחרות האג"ח.
הקניון בסין לא מימש ציפיות
קרדן אן.וי, בראשות המנכ"ל אריאל חסון, פועלת כיום למכירת החזקותיה (98.4%) בחברת תהל גרופ תמורת סכום של לפחות 120 מיליון אירו. עם זאת, את מרבית החוב למחזיקי אג"ח ב' היא אמורה לפרוע ממכירת הנכסים בסין, ובעיקר הקניון בעיר דליאן.
לטענת הנאמן, הנכסים בסין, ובעיקר הקניון, לא מימשו את הציפיות, ואף ירדו ב-10%. נוסף על כך, נטען על ידו כי קיימות אינדיקציות לכך שמצבו של הקניון חמור בהרבה מהשווי שמציגה החברה, וכי שוויו הריאלי נמוך משמעותית מזה המוצג בדוחות.
"נראה כי הערכת השווי של הקניון בדליאן נסמכת על פרמטרים אופטימיים יתר על המידה, שגויים או לא רלוונטיים בקשר לתחזית ההכנסות, שיעורי התפוסה והעלייה בדמי השכירות ונכסי ההשוואה", כותב הנאמן.
הקניון, יש לציין, רשום בספרי החברה לפי שווי של 226 מיליון אירו, אף שמאז פתיחתו הוא מציג עדיין הפסד שנתי של כ-3 מיליון אירו מהפעלתו השוטפת. הקניון גם משועבד לקרן השקעות סינית כנגד הלוואה של 115 מיליון אירו, שניטלה ממנה בריבית שנתית של 12%.
מהחברה נמסר כי היא בוחנת את טענות ודרישות הנאמן, אבל סבורה כי אין כל בסיס לטענות המפורטות בנוגע לשווי הקניון בדליאן.
עוד נמסר מקרדן אן.וי כי החברה "ממשיכה להיות ממוקדת במימוש נכסים בתנאים מיטביים כדי לעמוד בתשלומים למחזיקי האג"ח. עד היום מימשה החברה בהצלחה כמה נכסים בתנאים שהם מעל המצופה במסגרת ההסדר. החברה נמצאת בקשר תכוף ובשקיפות מלאה עם נציגי המחזיקים בכל הקשור לפעולותיה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.