חברת הספנות צים, אותה מוביל המנכ"ל אלי גליקמן שנכנס לתפקידו בתחילת יולי השנה, הציגה היום (ה') תוצאות טובות לרבעון השלישי של השנה, בהמשך לשיפור שנראה בעסקיה כבר ברבעון הקודם.
החברה, שנהנתה משיפור בסחר העולמי והתאוששות בענף הספנות, רשמה עלייה של 10.6% במספר המכולות ששינעה ברבעון, לעומת הרבעון המקביל אשתקד, לרמה של 688 אלף יחידות, לצד עלייה של 19% במחיר ההובלה הממוצע של מכולה לרמה של 1,058 דולר.
בשורה העליונה דיווחה צים על עלייה של 26.8% בהכנסות שעמדו על כ-817 מיליון דולר ברבעון האחרון. הרווח התפעולי של החברה עמד ברבעון על 53.8 מיליון דולר לעומת הפסד של כ-7 מיליון דולר ברבעון המקביל ובשורה התחתונה רשמה החברה רווח נקי של 23.2 מיליון דולר לעומת הפסד של 38.7 מיליון דולר ברבעון המקביל.
הרווח הנקי המתואם עמד ברבעון על 36 מיליון דולר לעומת הפסד של כ-40 מיליון דולר ברבעון המקביל.
בסיכום תשעת החודשים הראשונים של השנה רשמה צים עלייה של 17.6% בהכנסות לרמה של כ-2.2 מיליון דולר, על רקע גידול של 7.1% במספר המכולות שהחברה הובילה לצד עלייה של 12.2% במחיר ההובלה הממוצע לרמה של 1,008 דולר למכולה.
השורה התפעולית הראתה רווח של 114.7 מיליון דולר לעומת הפסד של 78 מיליון דולר בתקופה המקבילה ב-2016 ובשורה התחתונה הציגה החברה מעבר לרווח של 15.5 מיליון דולר לעומת הפסד נקי של 171 מיליון דולר אשתקד.
הרווח הנקי המתואם עמד על כ-51 מיליון דולר לעומת הפסד של 151 מיליון דולר בתקופה המקבילה.
למרות השיפור בתוצאות, הונה העצמי של צים עדיין שלילי ברמה של 86 מיליון דולר נכון לסוף ספטמבר השנה.
המנכ"ל גליקמן ציין היום כי "התוצאות המעודדות של הרבעון השלישי הן סיבה לאופטימיות, ואני מקווה שנוכל לשמור על המומנטום גם ברבעונים הבאים. עדיין עומדים בפנינו אתגרים רבים, כולל אי הוודאות של תנאי השוק, לרבות מחירי ההובלה ומחירי הדלק. אני מאמין שאנחנו במסלול הנכון שכן אנו ממשיכים להציג ביצועים שמעל לממוצע הענפי תודות להתמקדות הנחושה שלנו ברווחיות, יעילות וגישה ממוקדת-לקוח".
צים, שבעלת המניות הגדולה בה היא קנון של עידן עופר (32%), ביקשה וקיבלה במהלך השנה שעברה מהבנקים ובעלי החוב שלה דחיית תשלומים בהיקף של 115 מיליון דולר. זאת, לאחר שעברה בשנים האחרונות שני הסדרי חוב גדולים: ב-2009 פריסה מחדש של החוב, ולפני כשנתיים הסדר נוסף, במסגרתו ספגו נושיה תספורת של 50% על חוב של 3.4 מיליארד דולר, והוקצו להם 68% ממניותיה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.