השחיקה בהיקף הנכסים המנוהלים בקרנות הנאמנות של אלטשולר שחם, הובילה את בית ההשקעות להציג קיטון בהכנסות וברווחים מתחילת שנה. ל"גלובס" נודע כי בית ההשקעות אטלשולר שחם, שנמנה על צמרת בתי ההשקעות בישראל ובעיקר בשוקי בתחומי הגמל וההשתלמות, רשם בתשעת החודשים הראשונים של 2017 קיטון של כ-10% ברווח הנקי, שהסתכם ב-44.7 מיליון שקל, וזאת בצל ירידה של כ-15% בהכנסות, שהסתכמו מתחילת השנה בכ-209 מיליון שקל.
ההרעה בתוצאות בית ההשקעות, שבניהולם המשותף של גילעד אלטשולר ורן שחם, נבעה משורה של נסיבות, ובראשן קיטון בנכסי קרנות הנאמנות שמנהל בית ההשקעות. לאחר שמיזג לתוכו במהלך השנה את מרבית קרנות הנאמנות של מנורה מבטחים, ניהלו קרנות אלטשולר שחם, נכון לסוף ספטמבר, נכסים בהיקף כולל של כ-20 מיליארד שקל. זאת לעומת כ-16.5 מיליארד שקל שנוהלו על-ידי אלטשולר שחם וכ-8 מיליארד שקל נוספים שנוהלו על-ידי מנורה מבטחים בסוף 2016. כך שבפועל מדובר בפדיונות ניכרים של כמעט 4 מיליארד שקל בחברת הקרנות הממוזגת מתחילת השנה ועד סוף הרבעון השלישי השנה.
את שנת 2016 כולה סיים אלטשולר שחם ברווח נקי של כ-54 מיליון שקל, בהמשך לרווח של כ-90 מיליון שקל ב-2015, כ-60 מיליון שקל ב-2014 וכ-71 מיליון שקל בכל שנת 2013.
בשנים קודמות חולקו כל הרווחים, בהיקף מצטבר של מאות מיליוני שקלים, כדיבידנדים לבעלי הבית, שהוקם בשנת 1990 על-ידי אלטשולר וקלמן שחם.
הרווח: בצמרת הענף
הרווח הנקי של אלטשולר שחם מתחילת השנה ממצב אותו בצמרת הגבוהה של הענף שבו הוא פועל, בוודאי ביחס לבתי השקעות שאינם חלק מקבוצה פיננסית גדולה יותר. בית ההשקעות הגדול במשק, פסגות, לא מפרסם את תוצאותיו, בעוד שבית ההשקעות השני בגודלו, מיטב דש, דיווח לאחרונה כי רשם בינואר-ספטמבר 2017 רווח נקי של כ-74 מיליון שקל.
בית ההשקעות הצומח ילין לפידות, שמוזכר לא פעם כמצטיין בשוק ההון לצד אלטשולר שחם, הציג בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה רווח נקי של 100 מיליון שקל, יותר מהרווח שרשם בכל שנת 2016.
תוצאות בתי ההשקעות מתחילת 2017
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.