הבנק המרכזי באינדונזיה, Bank Indonesia, הודיע היום (שבת) כי הוא לא יתיר תשלום באמצעות מטבעות דיגיטליים (כולל ביטקוין) והוא מזהיר מפני מסחר במטבעות אלו.
לדברי הבנק, הבעלות על מטבע דיגיטלי מסוכנת ומלאת ספקולציית. זאת, משום שחלק ניכר מהמטבעות הדיגיטליים הנם מבוזרים וחסרי רשות אחראית או מנהל מורשה. כמו כן, המטבעות לא "מגובים" על-ידי טובין מוחשי ולמעשה בסיס המחיר שלהם לא ברור. בנוסף הזהיר הבנק מכך שמחיר המטבעות הללו מאוד תנודתי וקיים סיכון גדול לבועות.
חשיבות המהלך אולי אינה ברורה לכל, אך יש לפחות שתי סיבות שיש לראות בו כמהותי: ראשית, חלק ניכר מכלל הפעילות במטבעות הדיגטליים מתקיים ממדינות המזרח. למשל, כ-80% מהאנרגיה שהושקעה בכריית ביטקוין בחודש האחרון הייתה מסין וכ-10% מהמסחר באיתריום התבצע כנגד המטבע הדרום קוריאני. שנית, אין לראות את ההודעה כ"אטום בודד" אלא כחלק מרצף הודעות שמגיע ממדינות בחודשים האחרונים ובשבוע האחרון בפרט.
ראשונה השבוע הייתה ממשלת דרום קוריאה שהודיעה כי בכוונתה לאסור מסחר במטבעות דיגיטליים. כתוצאה מהודעה זו סך שווי המטבעות הדיגיטליים בעולם נחתך בכ-100 מיליארד דולר. לפי הנתונים שפורסמו.
לאחר מכן, דווח כי גם ממשלת סין תפעל לחיסול תעשיית כריית המטבעות הדיגיטליים. נכון לחודש זה, סין אחראית לכ-80% מכוח המחשוב שמוקדש לכריית הביטקוין בעולם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.