חברת פרוטרום , הפועלת בתחום חומרי הגלם ותמציות הטעמים לתעשיית המזון והמשקאות, השלימה את המיזוג עם חברת אנזימוטק , שאותה רכשה לאחרונה - בעסקה ששיקפה שווי חברה של 290 מיליון דולר לאנזימוטק. פרוטרום עדכנה בסוף השבוע, כי קיבלה בפועל את יתרת מניות אנזימוטק (81%) - שאותן רכשה במחיר של 11.9 דולרים למניה - ובכך למעשה נמחקה מניית אנזימוטק מהמסחר בנאסד"ק. לצורך התשלום נטלה פרוטרום, שאותה מוביל המנכ"ל אורי יהודאי, הלוואות בהיקף של כ-235 מיליון דולר מהבנקים לאומי והבינלאומי - כמעט כל הסכום מלאומי.
ההלוואה נושאת ריבית ליבור (LIBOR) שנתית בתוספת מרווח של 1.5%, כך שסך הריבית השנתית על ההלוואה עומד על כ-3.7%. פרוטרום אמורה להתחיל לפרוע מחצית מקרן ההלוואה החל מבעוד שנה, ובמשך כארבע שנים (16 רבעונים), והיתרה תיפרע בתום התקופה.
במסגרת הסכמי ההלוואה התחייבה פרוטרום, כי הונה העצמי לא יפחת מ-375 מיליון דולר, שיעור ההון העצמי יעמוד על 25% לפחות מסך המאזן, וכי יחס כלל ההתחייבויות הפיננסיות של פרוטרום בניכוי מזומן לרווח התפעולי התזרימי (EBITDA) לא יעלה על 4.
התחייבויות אלה, אגב, זהות לאמות המידה הפיננסיות הקיימות בהסכמי הלוואה אחרים של פרוטרום. נוסף על כך התחייבה פרוטרום כי לא תחלק לבעלי מניותיה דיבידנדים בהיקף העולה על 50% מיתרת העודפים אשר נצברו עד סוף 2011, ועד מחצית הרווח השנתי של החברה.
נכון לסוף ספטמבר הסתכם ההון העצמי של פרוטרום בכ-3 מיליארד שקל (885 מיליון דולר), והיו לה התחייבויות שוטפות בהיקף 2.1 מיליארד שקל והלוואות לטווח ארוך בהיקף של כ-1.7 מיליארד שקל. החברה נסחרת בבורסה בשווי של כ-18.7 מיליארד שקל (כ-5.5 מיליארד דולר) לאחר עלייה של יותר מ-50% במניה בשנה האחרונה.
הרכישה הגדולה ביותר עד כה
רכישת אנזימוטק הייתה הגדולה ביותר של פרוטרום עד היום. בפרוטרום מתכננים למזג את פעילות אנזימוטק עם חטיבת חומרי הגלם הטבעיים הייחודיים של החברה, כדי לנצל את הסינרגיות הקיימות בין שתי החברות, במטרה לשפר את מבנה ההוצאות לצד האצת קצב הצמיחה של אנזימוטק. עוד מתכננים שם להפוך את אנזימוטק למרכז מחקר ופיתוח מקומי, שירכז את פעילויות המו"פ הקיימות של שתי החברות בתחום חומרי גלם ייחודיים למזון ובריאות.
אנזימוטק, שנוסדה ב-1998, מפתחת, מייצרת ומשווקת חומרי גלם ייחודיים לתחום התזונה והמזון הרפואי, בהתבסס על טכנולוגיה חדשנית. החברה פיתחה טכנולוגיה ייחודית לעיבוד של ליפידים (תרכובות אורגניות שכוללות שומנים), ויש לה מפעל באזור התעשייה במגדל העמק, שהוקם ב-2007 והורחב ב-2013 בהשקעה כוללת של כ-40 מיליון דולר.
לפרוטרום, שצומחת בשנים האחרונות במהירות באמצעות עשרות רכישות ברחבי העולם, יש כיום כ-72 מפעלים. בארץ, מלבד מפעל אנזימוטק במגדל העמק, יש לחברה מפעל בחיפה, המייצר חומרי טעם וריח ורכיבי מזון, ומפעל בעכו המייצר חומרי טעם וריח.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.