קצת יותר משבועיים חלפו מאז שוועד העיתונאים בתאגיד השידור הציבורי "כאן" הכריז על סכסוך עבודה, וכעת מתכוונים שם להתחיל להוציא לפועל צעדים ארגוניים. במקביל, גם ועד עובדי המינהלה וההנדסה הכריז היום (ב') על סכסוך עבודה, כך שהוא יוכל להתחיל לנקוט צעדים ארגוניים בעוד שבועיים.
במכתב שיצא היום לעובדים תחת הכותרת "הצעדים הארגוניים יוצאים לדרך"' נכתב כי "כעת, משחלף הזמן הנדרש על-פי חוק, אנחנו מתכוונים להוציא לדרך צעדים ארגוניים מדורגים, בתקווה שהם יסייעו להנהלה להבין לעומק את חומרת המצב. בהמשך השבוע אנחנו מתכוונים להפסיק את העבודה במערכות השונות ולקיים אסיפות עובדים, שבהן נעדכן על המשא-ומתן ועל המשך הצעדים הארגוניים".
בוועד מסבירים כי אתמול (א') פנה שוב ארגון העיתונאים להנהלת התאגיד "בדרישה להקפאה מיידית של שינויים מבניים שיביאו לפיטורי עובדים וכן הקפאה של צעדים חד-צדדיים שפוגעים בזכויות העובדים. לנוכח חומרת המצב, וכן לנוכח העובדה כי ההנהלה מנסה לקבוע עובדות בשטח על-ידי זימון לשימועים, הפרת חוזים, פגיעה בתנאי העבודה, איחוד מחלקות וכל זאת ללא היוועצות עם נציגות העובדים כמתחייב בדין - דרשנו לקבל מענה תוך 24 שעות, אך מענה כזה לא התקבל".
כעת מתכננים כאמור בוועד לבצע כבר השבוע השבתות עבודה נקודתיות, ובארגון מתכוונים גם לפנות בעניין לבית הדין לעבודה.
במכתב נכתב עוד: "צר לנו שהנהלת התאגיד מנסה לייצר מצג-שווא כאילו הדאגה לעתיד השידור הציבורי היא נחלתה בלבד... לא ניתן לקיים שידור ציבורי ראוי באווירה של עריפת ראשים, התעמרות ובחוסר כוח-אדם משווע. אנחנו חוששים שההנהלה תנסה לקבוע עובדות בשטח, ולכן קוראים לכל מי שזומן לשימוע או לשיחת בירור - אנא פנו לאחד מנציגי ועד הפעולה על-מנת שנוכל ביחד עם ארגון העיתונאים לתת ליווי וייעוץ מקצועי".
העיתונאים בתאגיד השידור מאוגדים כאמור בארגון העיתונאים השייך להסתדרות. גם העובדים האחרים בארגון מאוגדים בוועדים השייכים להסתדרות והצעדים נעשים בתיאום בין הארגונים.
במקביל למכתב לעובדים אתמול נשלח גם מכתב למנכ"ל התאגיד, אלדד קובלנץ, עליו חתום עמי ברנד, רכז איגוד מקצועי בארגון. "בהתאם למידע שהגיע אלינו עולה כי בכוונתכם לערוך שינויים מבניים/ארגוניים בתאגיד שיש בהם כדי להביא לפיטורים של עשרות עובדים מטעמי צמצום. מידע זה הובא על-ידכם כהודעה, כדרך אגב... מיותר לציין כי אין בהודעה של נציגת משאבי אנוש כלאחר יד, בישיבה עם הוועד, כדי לצאת ידי חובה, ובנסיבות העניין נבקש כי תמלאו את חובתכם בדין ותעדכנו אותנו על מלוא כוונות ההנהלה מבעוד מועד, ובתוך כך תעבירו לנו נתונים מלאים בנושא, לצד תיאום ישיבה דחופה בנושא והקפאת כל צעד חד-צדדי בעניין".
עוד נטען כי ההודעה האגבית נמסרה "כשבוע לאחר שהתקיימה פגישה של נציגות העובדים וההנהלה שבה הכחשתם שמתנהלים שינויים מבניים. כידוע, מוטלת עליכם החובה ליידע את נציגות העובדים לגבי שינויים בתנאי העבודה ובתוך כך להיוועץ עם נציגות העובדים עוד טרם ביצוע השינויים. ראוי גם להזכיר כי נציגות העובדים הציעה להקפיא ל-3 חודשים את המצב בתאגיד ולהימנע מפיטורים. הצעה שעליה לא קיבלנו עד כה כל מענה".
במקביל, כאמור, גם ועד עובדי המינהלה וההנדסה בתאגיד הכריז היום על סכסוך עבודה. במכתב שנשלח לעובדים המאוגדים במסגרת זאת נכתב: "מאות עובדי המינהלה וההנדסה מצטרפים לעיתונאי התאגיד ומכריזים על סכסוך עבודה בתאגיד השידור הישראלי. בחודשים האחרונים אנחנו מנסים לנהל משא-ומתן עם ההנהלה, אלא שבחוסר תום-לב מוחלט - ההנהלה מפטרת עשרות עובדים, מבצעת שינויים ארגוניים נרחבים ויוצרת סביבת עבודה עוינת, תוך גרירת רגליים במשא-ומתן להסכם קיבוצי. בימים הקרובים נצא בהסברה ונעדכנכם בפעולות ובמהלכי הסכסוך. אנחנו קוראים לכל העובדים לשתף פעולה יחדיו כדי לשמור על הזכויות שלנו ולהציל את השידור הציבורי".
מהתאגיד נמסר בתגובה: "מחובתנו לשמור על גבולות התקציב ועל זכויותיהם של העובדים תוך הקפדה על מצוינות מקצועית. בשבועות האחרונים מתקיים דיאלוג שוטף בין ההנהלה, הוועדים וההסתדרות בכלל הנושאים, שיימשך עד לפתרונות וסיכומים המקובלים על כל הצדדים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.