תאגיד הבריאות פיליפס מגדילה את מספר העובדים שלו בחטיבת האינפורמטיקה לסרטן בישראל. בחטיבה עבדו באמצע 2017 עשרות עובדים, והחברה נמצאת מאז בתהליך של הרחבת הפעילות והגדלת מספר העובדים. המהלך הזה צפוי להגדיל את מצבת כוח-האדם של החברה בישראל לכ-1,000 עובדים. סך הכול, נכון ל-2016, עמד מספר העובדים בחברה ברחבי העולם על 114 אלף. מאז רכשה פיליפס את חטיבת ה-CT של אלסינט ב-2001, פעילותה בישראל צמחה פי ארבעה מבחינת תעסוקה.
בשנים האחרונות פיליפס משנה את מיקוד הפעילות שלה. מחברת בריאות, תאורה ומוצרי צרכן היא הופכת לחברה המבוססת על בריאות בלבד, בדגש על בריאות דיגיטלית ומכשירים מקוונים, לצד פעילותה בתחום ההדמיה הרפואית. בהתאם לכך, חלקה של חטיבת האינפורמטיקה בפעילות החברה הולך וגדל. מי שמוביל אותה כיום הוא הישראלי יאיר ברימן, המנהל את פעילות החברה בתחום ברחבי העולם, ואת הפעילות המו"פ בישראל בתחום האינפורמטיקה והגנטיקה לסרטן מנהל רונן סולומון. כחלק מהפעילות בתחום הגנטיקה והסרטן משתפת פיליפס פעולה עם חברת אילומינה ( Illumina ), העוסקת במיפוי גנים.
הפעילות של פיליפס בתחום הסרטן היא חלק משיתוף פעולה עם חברת אילומינה (Illumina), העוסקת במיפוי גנים.
סולומון: "במסגרת הפעילות שלנו כבר מאפשרת הפלטפורמה של פיליפס לאתר מוטציות גנטיות נפוצות בתאים סרטניים השכיחים במחלות סרטן שונות כגון סרטן המעי וסרטן השד, וממשיכים לפתח בדיקות גנטיות חדשות בכדי לאתר מוטציות גנטיות נוספות על מנת לשפר את תוצאות הרפואה המותאמת אישית".
המוטציות הגנטיות האלה אינן מופיעות בכל תאי המטופל, אלא רק באלה שעברו מוטציות כחלק מהתהליך הסרטני. בדיקת החולה כוללת השוואה של תא סרטני ייחודי לו לתא רגיל בגופו, שאיננו סרטני.
מיפוי גנטי לכולם
סולומון מציין כי הבדיקות יבוצעו בבתי חולים או במעבדות יעודיות, כאשר החברה פונה בינתיים לבתי חולים עם התמחות בסרטן ולבתי חולים המתמחים ברפואת ילדים.
"הבדיקות החדשניות מאפשרות מתן תוצאות מהירות מרגע קבלת הביופסיה למעבדה במטרה לקצר את זמן הבדיקה באופן משמעותי. הקצב הזה מתאפשר בעיקר בזכות שירותי הענן החדשים של פיליפס לתחום הבריאות. הרופאים מזמינים את הבדיקה ישירות, היא מבוצעת בשטח בית החולים והרופא מקבל לידיו את התוצאות מייד כשהן מתקבלות במערכת.
"המטרה שלנו הוא לקצר,לשפר ולהוזיל את הבדיקה עוד יותר ולהוריד את העלויות שלה, במטרה להגשים את החזון שלנו כך שכל חולה סרטן יעבור בדיקות גנטיות כחלק משגרת הטיפול שלו במטרה לאתר טיפולים מותאמים אישית".
ברוב המקרים כיום הבדיקות ניתנות רק לחלק מן המטופלים, בשלבים מאוד מתקדמים של המחלה כאשר כל הטיפולים הקונבנציונליים לא הצליחו לשפר את מצבם. ככל שתעשיית התרופות והרגולציה יאשרו תרופות מותאמות אישית אשר יתווספו לסל המוצרים כך תהפוך הרפואה המותאמת אישית חלק מפרוטוקול הטיפול המקובל בחולי סרטן. אומר סלומון. "בנוסף המערכת שלנו מאפשרת התאמה של ניסויים קליניים וטיפולים חדשניים, לרבות מוטציות גנטיות חדשות, והתאמה לטיפולים אימונולוגים לחולים על בסיס הממצאים הגנטיים שלהם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.