בוונאצ'י, מדינת וושינגטון, בצפון מערב ארה"ב, מתרחשת פלישה של ביטקוין. האזור הזה במרכז מדינת וושינגטון, שבו קיימים סכרים הידרואלקטריים על נהר קולומביה, נהנה מתעריפי חשמל מהנמוכים בארה"ב.
זה הפך את האזור החקלאי שידוע במטעי עצי תפוחי העץ שלו לאדמה פורייה לכורי ביטקוין, שמשתמשים במחשבים רבי עוצמה כדי לייצר יחידות חדשות של מטבעות דיגיטליים - תהליך שזולל כמויות אדירות של חשמל להפעלה וצינון של אלפי מכונות.
"אם שואלים את הבחורים ב-UPS או ב-FedEx אילו חבילות הם מביאים לוונאצ'י, אני חושב שהם יגידו שמדובר על כל מיני מכונות (מחשבים) לכרייה של ביטקוינים", אמר פרנק קונץ, ראש עיריית וונאצ'י, עם 34,000 תושבים.
אם כל "כריית" המטבעות המוצפנים (וירטואליים) תתנהל כמתוכנן, הביקוש לחשמל עשוי להכפיל את עצמו בכמה אזורים, ולחייב התקנת תשתית יקרה חדשה. זו בעיה לחברות החשמל שמנסות להתמודד עם מבול הביקוש, בלי להיפגע מהתנודות הפראיות במחירי המטבעות המוצפנים.
ארבע מבקשות הכרייה שחברת החשמל הזו קיבלה מאז אוקטובר היו ל-100 מגוואט כל אחת. זהו מספיק חשמל ל-50 בתי חולים, ועלות כל פרויקט כזה היא מעל 40 מיליון דולר.
כרייה יכולה להתבצע במרחבים קטנים. שרתי מחשבים בגודל קופסת נעליים שזוללים חשמל כמו בערך 1,000 בתים יכולים להידחס לחדר של 9 על 9 מטרים. הכורים צצים במקומות לא צפויים באזור: חדר מכונות כביסה אוטומטיות ישן, בית אריזה לפירות לשעבר, דירות ואפילו מכולות בודדות.
יש כבר לפחות 30 מפעלי כריית מטבעות דיגיטליים במחוזות צ'לאן, גרנט ודגלאס במרכז מדינת וושינגטון. אחרי העלייה של 1,300% במחיר הביטקוין בשנה שעברה, יותר כורים מנסים להגיע לאזור. כמה גורמים מקומיים אומרים הם מקבלים 20 פניות בשבוע מ"כורים" כאלו.
חברות החשמל והמים אומרות שהן קיבלו יותר מ-200 פניות ושאלות בחודשים האחרונים ממשתמשים כבדים בחשמל, בדרך כלל כורי מטבעות דיגיטליים.
הכורים מפעילים את השרתים שלהם ללא הפוגה, מה שיכול להעיק על רשתות חשמל שאינן מתוכננות לשימוש כה כבד. זה יכול להמס כבלים ולהעמיס נטל על שנאים - עם הפסקות חשמל. תקלה אחת כזו גרמה בקיץ האחרון לדליקת עשב במרחק 30 ק"מ מוונאצ'י.
אלו אינם העסקים היחידים שהגיעו לאזור הזה בזכות החשמל הזול שלו. חברות עיבוד אלומיניום נהרו פעם לצפון-מערב ארה"ב. בשנים מאוחרות יותר הגיעו גם חברות כמו מיקרוסופט ודל, שהקימו שם מרכזי אחסון נתונים.
חלק מהכרייה מבוצע על ידי חברות מסחריות שעובדות בצמוד לחברות החשמל כשהן מתרחבות. גורמים אחרים הם שדולות או חברות פיראטיות יותר. בכמה מקרים, הן הותירו מאחור ציוד שניזוק וחשבונות לא שולמו.
כמה תושבים מקומיים נבהלו מן הפלישה הזו. הם חוששים שהכורים כביכול ירוקנו את עודף החשמל שאפשר למכור לשוקי האנרגיה, מה שמסייע לשמירה על תעריפים נמוכים.
החשמל בשלושת המחוזות הללו עולה 2-4 סנטים לקוט"ש, בהשוואה ליותר מ-10 סנטים ברחבי ארה"ב. "אנחנו רוצים לוודא שזה נשמר עבורנו", אמר מייק ווייד, מנהל בית אריזה לפירות.
כורי ביטקוין ותיקים אומרים שכמה גורמים חלוצים בעיסוק הזה הכתימו את התעשייה החדשה. "אנשים ניסו לעשות רווח קל", אמר ספק של שירותי תמיכה. "זה השאיר טעם רע בפה". חברות החשמל אומרות שהן מחויבות לנסות לשרת לקוחות פוטנציאליים, אבל הן חוששות שאם המטבעות המוצפנים יהפכו לעסק כושל, לקוחות אחרים שלהן יסבלו ממיתון ההשקעות הגדולות של החברות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.