יצרנית הדשנים, המינרלים והכימיקלים, חברת כיל , דיווחה הבוקר (ד') על תוצאות חזקות לרבעון הרביעי ולשנת 2017 כולה.
בשורה העליונה הציגה כיל, הנמצאת בשליטת החברה לישראל ומנוהלת על ידי המנכ"ל הזמני אשר גרינבאום, הכנסות של כ-1.4 מיליארד דולר ברבעון הרביעי, גידול של 2% לעומת הרבעון המקביל ב-2016 . החברה דיווחה על רווח תפעולי בסך 189 מיליון דולר ברבעון הרביעי אשתקד, קפיצה של 160% לעומת הרבעון המקביל. הרווח התפעולי המתואם צמח ב-20% לרמה של 168 מיליון דולר, על רקע התאוששות שוק האשלג וצמצום בהוצאות הנהלה וכלליות.
החברה נהנתה מעלייה של 10% במחיר המכירה הממוצע של טון אשלג ברבעון האחרון, לעומת הרבעון המקביל ב-2016, לרמה של 222 דולר, לצד ירידה של 13% בכמויות האשלג שנמכרו ברבעון לכ-1,500 טון.
בשורה התחתונה הציגה כיל רווח נקי של 155 מיליון דולר ברבעון האחרון, קפיצה של 383% לעומת הרווח ברבעון המקביל.
בשנת 2017 כולה רשמה כיל עלייה של 1% בהכנסות שעמדו על כ-5.4 מיליארד דולר, בעוד הרווח התפעולי שלה הסתכם ב-629 מיליון דולר לעומת הפסד של 3 מיליון דולר ב-2016.
הרווח התפעולי המתואם לשנת 2017 גדל ב-12% לכ-652 מיליון דולר, בתמיכת העלייה במחירי האשלג והביצועים טובים בעסקי התוספים המתקדמים והמוצרים התעשייתיים של כיל, לצד צמצום בהוצאות הנהלה וכלליות.
בדומה ליצאניות אחרות, כיל נפגעה מהתחזקות השקל מול הדולר, גורם שהגדיל את הוצאות התפעול השנתיות ב‑47 מיליון דולר.
בכמות האשלג שמכרה כיל אשתקד נרשמה ירידה של 2.4% לרמה של 5,039 טון לצד עלייה של 3.7% במחיר הממוצע של טון אשלג ל-219 דולר.
מגזר הפתרונות המיוחדים של כיל, הכולל את עסקי בטיחות האש ותוספי שמן שנמכרו לאחרונה ל-SK Capital בכמיליארד דולר (השלמת העסקה צפויה בחודשים הקרובים) , מוצרי תעשייה ורכיבי מזון ייחודיים, רשם עלייה של 3.8% בהכנסות אשתקד, לעומת 2016, לרמה של 2.65 מיליארד דולר ( 49% מסך מכירות החברה) והרווח התפעולי של המגזר גדל אשתקד ב-3.7% לרמה של 554 מיליון דולר.
בשורה התחתונה הציגה כיל רווח נקי של 364 מיליון דולר אשתקד, לעומת הפסד של 122 מיליון דולר בשנת 2016. זאת, בין השאר, מכיוון שב-2016 רשמה החברה הוצאות חד פעמיות גדולות בהיקף של 547 מיליון דולר, לעומת הכנסה חד פעמית של 19 מיליון דולר אשתקד.
במקביל לפרסום הדוחות הודיעה כיל כי תחלק לבעלי מניותיה דיבידנד בהיקף של 70 מיליון דולר במהלך חודש מרץ.
מניית כיל הגיבה לדוחות בעלייה של 2% . בשנה האחרונה נסוגה המניה בכ-15% ושוויה של החברה הגיע לכ-18.3 מיליארד שקל.
גרינבאום, שצפוי לסיים את תפקידו בקרוב (בימים אלה מגבשת ועדת האיתור של דירקטוריון החברה את המלצותיה לגבי המועמדים לתפקיד מנכ"ל החברה), ציין היום כי "בנוסף לשיפור היציבות הפיננסית שלנו במהלך שנת 2017 באמצעות שליטה בהוצאות ההוניות, אופטימיזציה של ההון החוזר וצמצום הוצאות הנהלה וכלליות, צמצמנו משמעותית את ההפסדים במיזם המשותף YPH בסין, המשכנו בהצלחה בתהליך מכירת הנכסים בעלי סינרגיה נמוכה, כולל מכירת החזקותינו ב- IDE Technologies ועסקי בטיחות האש ותוספי השמן שלנו, תמורת סכום כולל של 1.2 מיליארד דולר.
כמו כן, אמר גרינבאום , "הגדלנו את פעילות הדשנים המיוחדים שלנו, למרות התנאים הקשים בתחום הקומודיטי, והאצנו את העברת הייצור בכיל בריטניה מאשלג לפוליסולפט, תוך גידול של כ‑50% במכירות המוצר. בעקבות מכירת כל החזקותיה של פוטאש בכיל בחודש ינואר 2018, הוסרה עננה משמעותית שריחפה מעל מניות החברה".
היו"ר יוחנן לוקר ציין כי "במבט קדימה, כיל תתמקד בעסקי הליבה שלה במטרה לשפר את תחרותיות נכסי המינרלים הקיימים, תוך הרחבת עסקי המוצרים המיוחדים. בנוסף, כיל תשלב את יכולותיה בשוק החקלאות עם מגמת השימוש הגובר בחקלאות מדייקת על מנת להרחיב משמעותית את סל הפתרונות המיוחדים לשוק זה".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.