בית משפט השלום בת"א דן היום (ד') בבקשות רשות ני"ע והמשטרה להאריך את מעצרם של מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר, ושל עמיקם שורר, סמנכ"ל הפיתוח העסקי בחברה, ב-6 ימים נוספים. השניים עצורים במסגרת פרשה 4000 מאז יום ראשון האחרון.
את הדיון אצל השופטת רונית פוזננסקי-כץ, באולם המעצרים בבית משפט השלום בתל-אביב, פתח נציג רשות ניירות ערך, עו"ד ערן שחם-שביט, בהצגת הבקשה להארכת מעצרם של עמיקם שורר וסטלה הנדלר ב-6 ימים נוספים. קצינת החקירות אור רובין הגישה לשופטת דוח סודי נוסף.
בפתח הדיון בהארכת המעצר של הנדלר, ענתה אור רובין, קצינת היחידה החוקרת, לשאלת ב"כ של הנדלר, עו"ד נתי שמחוני, כי הנדלר נחקרה 4 פעמים מאז יום ראשון, ובוצעו 19 פעולות חקירה מאז וכי "בית המשפט יודע מה בוצע". לקולות צחוקם של הנוכחים שאל שמחוני: "בית המשפט יודע שפילבר חתם על הסכם עד מדינה?". לשאלות אחרות סירבה הקצינה להגיב, וציינה כי "מדובר בפרשה שהיא תולדה של חקירת רנ"ע ומטבע הדברים נחקרים שוב חלק מהדברים".
שמחוני: "זה שאדם הפך להיות עד מדינה לא אומר שהדברים שמוסר עכשיו בגלל התמורה שיקבל - הם האמת לאמיתה". הפרקליט המשיך: "הדברים שמסרה הנדלר לפילבר נגעו אך ורק ביחס לרגולציה על בזק. מאין ההנחה שתשבש 13 פעולות חקירה שנותרו?".
דברי השופטת בעניין הנדלר: "כעת, משצו איסור הפרסום הוסר, ניתן לומר כי מדובר בפרשת עם חשד סביר מבוסס לשחיתות חמורה ומעורבים רבים - כל אחד על פי תרומתו. העבירות בוצעו, כך על פי החשד, ע"י נושאי משרה בכירים במערכות השלטון ובחברת בזק".
"בפתח הדיון היום הוגש לבית המשפט דוח סודי חדש ובו פירוט פעולות החקירה שבוצעו מאז שהוארך מעצר החשודה ושיש בו כדי לחזק את החשד הסביר הראשוני שהוצג בדיון הקודם. החשד הסביר המתחזק, וחומרת העבירות, הביאו אותי להיעתר לבקשת המשטרה ורנ"ע במלואה".
בסופו של דבר הוארך מעצרה של הנדלר עד לתאריך ה-26.2.
מעצרו של שורר הוארך ב-6 ימים
עו"ד איתן מעוז, סנגורו של שורר, הגיש לבית המשפט את הנספח שהגישה רשות ניירות ערך לגבי החשודים ביוני 2017.
מעוז עבר על בקשת המשטרה מיוני 2017 והציג כי החשדות היו להפעלת גורמי פנים מתוך הוועדות הבלתי תלויות ולקידום האינטרסים בתוך משרד התקשורת: "חבריי טענו שפילבר פעל ממשרדו לקידום אינטרסים של בזק במשרד התקשרות, וכשביקשו להסביר את הצורך במעצר/שחרור בערובה - הם טענו שהאירוע שעמד בפני גברתי בחודש יולי כולל פעולות חקירה רבות ומעורבים חשודים נוספים בעלי קשרים אישיים לחשודים. חרף זאת, ועל אף החשש הכבד והממשי לשיבוש, הם הסתפקו בבקשת מעצר בית".
"היום, כשהם מבקשים 5 ימי מעצר חרף החשש הכבד שחבריי טענו לו והראיות לשיבוש קונקרטי - הם לא יכולים לבקש עוד 6 ימים על אותו אירוע. בוצעו פעולות חקירה רבות ולרבות בני משפחתו של שורר".
השופטת פוזננסקי-כץ: "ניתן לומר בפה מלא כי מדובר בפרשה המקימה חשד סביר מבוסס, ואף מעבר לכך, לשחיתות חמורה. במעגל ביצוע העבירות מעורבים רבים, כל אחד על פי חלקו. בתיק חשדות שעניינם מתן שוחד, מרמה והפרת אמונים, עבירות לפי חוק ני"ע ועוד. העבירות בוצעו על פי החשד ע"י נושאי תפקידים בכירים במערכות השלטון ובחברת בזק. רנ"ע והמשטרה מבקשות כי ביהמ"ש יאריך מעצרו של החשוד בפני בשישה ימים על מנת לבצע שורת פעולות חקירה שפורטו בפניי בדוח סודי חדש. מדובר ב-19 פעולות חקירה בעניין חשוד זה [שורר] כמו גם 20 פעולות חקירה בתיק הגדול יותר.
"ב"כ החשוד טען בפניי כי הבקשה להארכת מעצר ב-6 ימים מעוררת תמיהה ולבסוף טען כי החשוד מכחיש את המיוחס לו וכי לא ביצע כל פעולה שיכולה להצביע על שיבוש.
"לאחר שעיינתי בדוחות הסודיים נחה דעתי כי יש להשיב לשאלה בחיוב. אמנם בפרשה הקודמת שוחרר החשוד בתנאים מגבילים ואין טענה כי הפר אותם. עם זאת הפרשה המונחת בפני בית המשפט היא שונה ובה ראיות חדשות המהוות את בסיס הבקשה להארכת המעצר. כאמור, ביחס לפעולות שנותרו לביצוע, ונוכח החשש האינהרנטי מפני שיבוש, וכי מדובר בבקשה החדשה - מצאתי להאריך את מעצר החשוד".
תיק 4000: מוואלה עד משרד התקשורת
בתוך כך, מצעד העדים בתיק 4000 נמשך: עורך וואלה, אבירם אלעד, הגיע הבוקר למסור עדות במשרדי רשות ניירות ערך. במהלך היום צפויים גורמים נוספים בבזק, בוואלה ובסביבת ראש הממשלה להגיע למסור עדות ברשות.
נזכיר כי במסגרת תיק 4000 נעצרו ביום ראשון גם בעל השליטה בבזק, שאול אלוביץ'; אשתו איריס; בנו אור; מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר; ויועץ התקשורת של הזוג נתניהו, ניר חפץ. אתמול (ג') נעצר גם יועץ התקשורת אלי קמיר.
עוד נזכיר כי במסגרת תיק 4000 נחקר, בין היתר, החשד כי ראש הממשלה בנימין נתניהו פעל, במסגרת תפקידו כשר התקשורת ובאמצעות מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, למתן הקלות רגולטוריות במיליוני שקלים לחברת בזק הנמצאת בשליטת מקורבו שאול אלוביץ', וזאת תמורת סיקור אוהד לנתניהו ולרעייתו שרה באתר וואלה השייך לקבוצת בזק. פילבר, נזכיר, הושעה על רקע הפרשה מתפקידו כמנכ"ל משרד התקשורת, ואמש הוא חתם עם הפרקליטות על הסכם עד מדינה בתיק זה.
תיק 4000 נולד מהסתעפות של חקירת רשות ניירות ערך בנוגע לעסקת בעלי העניין בזק-yes והמניפולציות שנעשו בתזרים המזומנים של חברת הלוויין כדי להכשיר את התמורה המותנית ליורוקום, כפי שנחשף על-ידי הכתב גד פרץ בסדרת כתבות ב"גלובס".
אתמול נחשף חשד נוסף במסגרת תיק 4000, לפיו ניר חפץ, יועצם של בני הזוג נתניהו, הציע לשופטת בדימוס הילה גרסטל - באמצעות יועץ התקשורת אלי קמיר המיודד עמה - להתמנות ליועצת המשפטית לממשלה, בתמורה סגירת תיק המעונות של שרה נתניהו. חפץ ונתניהו מכחישים את הדברים. אמש דווח כי נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, מסרה במשטרה עדות פתוחה במסגרת הפרשה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.