תפנית באופן הפרידה בין השותפים במשרד הפרסום דרורי-ארועטי-ברמן: ל"גלובס" נודע כי דודי ברמן, מבעלי המשרד המתפורר, חוזר לקבוצת אדלר-חומסקי ופועל במחלקת קפסולה במשרד הפרסום בריקמן. זאת למרות שהסכם ההפרדות מהשותפים בדרורי-שלומי טרם הושלם.
כזכור, במסגרת תוכנית ההבראה המקורית אמורה הייתה להפוך את d-say אינטראקטיב, החברה-האחות של דרורי-ארועטי-ברמן, לחוד החנית של הפעילות, לכנס לתוכה את תקציבי הפרסום של מה שהיה פעם דרורי-שלומי ולהפריד כוחות בין ארבעת השותפים - יורם דרורי, טובית שלומי, דודי ברמן ויוסי ארועטי. הנדוניה של ברמן מזה כמה שנים, תקציב אופל, אותו איבד בתקופה האחרונה, וכן תקציבי שלמה סיקסט והסתדרות המורים, יפעלו כמחלקת קפסולה נפרדת המקבלת שירותים מהמשרד.
כזכור, ברמן כבר היה בעבר חלק מקבוצת אדלר-חומסקי עוד בגלגול שלו כ-GPS: המשרד הוקם ב-2003 כחברה-בת של אדלר-חומסקי, שנועדה במקור לפעול בעיקר בתחומי הייעוץ הפוליטי והאסטרטגי, אך הוא צמח במהירות למשרד בינוני בגודלו. ב-2010 נפרדו דרכיהם של ברמן-ארועטי ואדלר-חומסקי, כשארועטי וברמן קנו מאדלר-חומסקי את המניות שהיו בידי המשרד ויצאו לדרך עצמאית.
אולם עד מהרה התברר כי לא קל להיות משרד עצמאי. בתחילה נקט המשרד שיטה של "בליעת" משרדי פרסום קטנים ממנו לצורך צמיחה. לאחר שהתברר כי הרכישות לא הוכיחו את עצמן, פעלו ארועטי וברמן לייצר מיזוג שיביא להגדלת כוחם, ובסופו של דבר נוצר מיזוג עם המשרד הוותיק דרורי-שלומי, שגם הוא עבר תקופה לא קלה.
המשרד הממוזג יצר שותפות שבה ארועטי-ברמן מחזיקים ב-50%, דרורי-שלומי ב-35%, וגיתם (שהחזיק ב -30% ממניות דרורי-שלומי) החזיק ב-15%. אבל המיזוג לא הוכיח את עצמו: מספר מינויים לא מוצלחים של מנהלים, עזיבה של מנהל קריאייטיב שהיה אמור להיות עוגן, נטישה של תקציבים ומעל לכל אי-התאמה בין השותפים החדשים שלא אפשרה למשרד להפוך לגורם דומיננטי, וחריקות בניהול נשמעו כבר מתחילת הדרך.
כפי שנחשף ב"גלובס", לפני חודשים ספורים הוחלט על תוכנית הפרדת כוחות שאמורה הייתה לייצר מטווה של לחוד אך ביחד. אך הפרידה, כמו המיזוג, לא עלו יפה, וברמן חיפש פתרונות אחרים.
משרד הפרסום בריקמן הוא כיום בשליטת קבוצת אדלר-חומסקי. מדובר במשרד משפחתי שהוקם על-ידי גדעון בריקמן, ואליו הצטרף בנו טל. שיתוף-הפעולה בין אדלר-חומסקי לבריקמן החל ב-2011, עת רכשה קבוצת אדלר-חומסקי מניות בבריקמן בעסקה מדורגת. בשלב הראשון סוכם על רכישה של כ-25%, כאשר מתוכם 10% מהמניות ניתנו לקבוצה מיד, ו-15% נוספים הופקדו בידי נאמן. כבר אז נקבע מתווה שיאפשר בהמשך את הגדלת החזקות אדלר-חומסקי לכ-49%. בסופו של דבר עלתה הקבוצה לשליטה, והיא מחזיקה ב-51% מהמניות. ברמן לא מצטרף למשרד כשותף.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.