רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) הגישה אתמול (ד') לבית משפט בניו-יורק תביעה נגד זירת המסחר בביטקוין BitFunder והמפעיל שלה, בטענה כי ניהלו בורסה לניירות ערך ללא רישיון והונו את המשתמשים בה.
ביטפאנדר הייתה בורסת ביטקוין אינטרנטית שנסגרה ב-2013. לפי כתב התביעה, ביטפאנדר והמייסד שלה, ג'ון מונטרול, הונו את הסוחרים בפלטפורמה שלה, מעלו בביטקוינים שלהם ולא דיווחו כי הבורסה נפלה קורבן למתקפת סייברשבה נגנבו ממנה יותר מ-6,000 ביטקוינים.
לטענת ה-SEC, מונטרול מכר ניירות ערך בלתי חוקיים, שלטענתו היו כלי השקעה בבורסה שלו, ונוסף על כך מעל בכספי הקרנות מאותן השקעות.
התביעה, שהוגשה לבית משפט פדרלי במנהטן, מאשימה את ביטפאנדר ומונטרול בהפרת הוראות הרישום וחוקי ניירות הערך הפדרליים הנוגעים למניעת הונאה.
במקביל לתיק הפלילי הזה, משרד התובע הכללי של המחוז הדרומי של ניו-יורק הגיש גם הוא אתמול תלונה נגד מונטרול בגין מתן עדות שקר ושיבוש הליכים בחקירה של ה-SEC.
ב-2013, השנה שבה ביטפאנדר הפסיקה לפעול, נסחר הביטקוין במשך רוב השנה בטווח המחיר של 200-100 דולר בלבד, אבל לקראת סוף אותה שנה זינק שער המטבע הדיגיטלי וחצה לראשונה את הרף של 1,000 דולר. שווי השוק של הביטקוין עלה בנובמבר 2013 לראשונה ליותר מ-10 מיליארד דולר.
היום (ה'), לעומת זאת, הביטקוין נסחר לפי שער של כ-11 אלף דולר, המשקף לו שווי שוק של כ-186 מיליארד דולר, לפי נתוני CoinMarketCap.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.