רשת ווק טו ווק (Walk To Walk) חוזרת לישראל אחרי 12 שנה, ופתחה השבוע סניף ראשון בתל-אביב. מדובר ברשת מסעדות אסייתית המתמחה בנודלס בהרכבה אישית. מי שקיבל את הזיכיון הבלעדי להפעלתה בארץ הוא ניר מעתוק, מבעלי רשתות המזון האסייתיות צו'קה וצ'יינה טאון המונות 24 סניפים. הסכם הזיכיון ניתן ל-5 שנים.
רשת ווק טו ווק היא רשת בינלאומית המפעילה כ־100 סניפים ברחבי אירופה, ארה"ב, דרום אמריקה, הודו מרוקו וסעודיה ונמצאת במגמת התרחבות עולמית. בחודשים האחרונים חתמה על חוזים להענקת זיכיונות לפתיחת סניפים בין היתר באיטליה, באוסטרליה, בהוואי ובמלטה ומתעתדת לפתוח עוד כ-100 סניפים בעולם במהלך 3 השנים הקרובות.
Wok to Walk הוקמה ב־2004 באמסטרדם על-ידי האחים נחמן ודב מלוא והאחים בועז וליאור שוויצר, שמחזיקים גם ברשת פלאפל מעוז ברחבי אירופה ובארה"ב. כיום הרשת מוחזקת בבעלות משותפת עם החברה היפנית הציבורית TORIDOLL CORP, שבבעלותה מעל 1,200 מסעדות בתחום האוכל האסייתי.
מעתוק מתכנן לפתוח כ-40 סניפים בישראל בפריסה ארצית במודל זכיינות, למעט 3 הסניפים הראשונים שייפתחו בבעלותו בתל-אביב. גודל סניף ממוצע נע בין 50-100 מטר, כשעלות הזיכיון לסניף תנוע בין 250 ל-300 אלף שקל. עלות ההקמה תנוע בין 800 אלף למיליון שקל.
"ענף ההסעדה בישראל הוא לא פשוט - מי שלא מקצוען, אין לו סיכוי להצליח", אומר מעתוק על האתגר בהבאת מותג חדש לשוק רווי, שמחייב להתמודד גם עם שכר דירה גבוה בתוך הקניונים. "בעבר ניכנסנו לקניונים עוד לפני שפתחו אותם ושילמנו שכרי דירה מטורפים. אלה שנכנסו אחרי הגל הראשון שעזב, קיבלו חוזים נמוכים יותר, ואנחנו לא יכולנו לפתוח את החוזים".
Wok to Walk
הקמה: 2004
מטה: ברצלונה
מחזור מכירות שנתי: 150 מיליון יורו
עובדים: 1,500
סניפים: 100
מדינות בהן פועלת: 17
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.