לקראת משחקי המונדיאל שצפויים לצאת לדרך בחודש יוני הקרוב במוסקבה: הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן מזהירה את הצרכנים: רכשו כרטיסים למונדיאל 2018 רק באתר הרשמי של הפדרציה הבינלאומית לכדורגל - FIFA.
אזהרת הרשות באה בעקבות פנייה של הארגונים ICPEN, ארגון-הגג הבינלאומי של רשויות הגנת הצרכן (International Consumer Protection and Enforcement Network) ו-FIFA, שהעבירו מסמך אזהרה לרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, בה הם מבהירים כי כל כרטיס שיירכש ממקור לא רשמי, יבוטל אוטומטית ללא מתן הודעה.
לפי הערכות, כ-10,000 ישראלים צפויים לפקוד את משחקי המונדיאל, שהשנה הם בבחינת חלון הזדמנויות עבור הישראלים לאור מרחק הטיסה הקרוב (לעומת ברזיל או דרום אפריקה). המונדיאל הבא בעוד 4 שנים צפוי להתקיים בקטאר, וזה שאחריו צפוי להתקיים בסין - כך שההזדמנות לראות את מסי מנסה להוביל את ארגנטינה עד לגביע המיוחל, קורצת מתמיד. זאת ועוד, מישראל יוצאות טיסות ישירות ליעדים בהם נערכים משחקים, דוגמת העיירה סוצ'י. המשחקים נערכים ב-11 ערים שונות ברוסיה ב-12 אצטדיונים.
האזהרה כעת אינה מגיעה יש מאין, והיא מזכירה לציבור האוהדים כי קיימים סיכונים ברכישת כרטיסים לטורניר המונדיאל - 2018 FIFA World Cup Russia באתרים שונים ולא באמצעות האתר הרשמי של FIFA. הסיכונים מתחילים בתשלום מופקע ביחס למחיר הנקוב של הכרטיסים, ובעיקר הם עשויים להשאיר אתכם מחוץ למגרש לאור חשש לרכישת כרטיסים מזויפים ו/או לא תקפים.
חשש אחר מתייחס לאי-אספקת הכרטיסים כמובטח או לכרטיס במיקום שונה באצטדיון ביחס לזה שהובטח. לפיכך מזכירים ברשות להגנת הצרכן כי המקורות היחידים לרכישה רשמית הם: www.fifa.com/tickets, והחל מ-18 באפריל 2018 יופעלו מרכזי מכירות רשמיים של FIFA ברוסיה. עבור חבילות אירוח הכוללות כרטיסים, המקור היחיד הוא MATCH HOSPITALITY וסוכני המכירות הרשמיים המתאימים שלו www.hospitality.fifa.com.
לפי הודעת הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, FIFA הצהירה כי כל כרטיס שנקנה מכל מקור שאינו רשמי - יבוטל אוטומטית ללא מתן הודעה, ולא תינתן למחזיק הכרטיס כל גישה לאצטדיון.(לדוגמה, רכישה מספסרים, מתווכים בלתי מורשים כגון מתווכי כרטיסים, מכרזי אינטרנט, סוכני כרטיסים באינטרנט, פלטפורמות החלפת כרטיסים באינטרנט או פלטפורמות החלפת כרטיסים לא רשמיות אחרות). כמו כן, העברות בלתי מורשות של כרטיסים עשויות להוות גם הפרה של החוק הפדרלי הרוסי 108-FZ.
על-פי FIFA, מחזיקי כרטיסים אינם רשאים למכור, להציע למכירה, להציע במכירה פומבית, למכור מחדש, לתרום, לשמש כסוכן כרטיסים מסחרי עבור צד אחר או להעביר כרטיס בכל דרך אחרת. FIFA והרשויות המקומיות יבצעו בדיקות כניסה קפדניות.
בנוסף, רכישה כרטיסים למשחקים בגופים הרשמיים צריכה לזכות את הרוכשים בכרטיס אוהד, שמאפשר כניסה לאזורי האוהדים וצריך להיות מוצג גם בכניסה למגרש.
עו"ד מיכאל אטלן, הממונה על הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן, מסר כי "הרשות פועלת על-מנת להגן על הצרכנים. במקרה זה קיבלנו מידע מרשות בינלאומית ופעלנו מיד על-מנת למנוע מחובבי כדורגל ליפול במלכודות הכרטיסים המצויות ברשת האינטרנט. כולי תקווה כי חובבי הכדורגל יישמעו לאזהרתנו ויפעלו בהתאם".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.