תעשיית הכושר היא עסק ענקי, שמגלגל עשרות מיליארדי דולרים בשנה ונהנה מבסיס לקוחות קבוע של מאות מיליונים. בהתאם, לא מעט סטארט-אפים מגייסים סכומים נאים ממשקיעים כדי לפתח את טכנולוגיות הכושר של הדור הבא. רבים מהפיתוחים המתקדמים מתמקדים כיום במתאמן הביתי, שאין לו זמן, כסף או מוטיבציה להירשם לחדר כושר או לשכור את שירותיו של מאמן אישי. הנה כמה דוגמאות בולטות.
בגדי אימון חכמים
חיישני כושר לבישים, עם קישוריות אלחוטית, קיימים כבר כמה שנים. ואולם, רובם מחייבים פשרות בכל הנוגע לנוחות, בשל הצורך לשאת חגורות ייעודיות, צמידים או את הסמארטפון. פתרון לבעיה מציע הסטארט-אפ Emglare מקליפורניה, שפיתח בגדים לבישים למתאמנים מהשורה. הם מתיימרים לשמור על העיצוב ורמת הנוחות של בגדי הספורט שלובשים אתלטים מקצועיים, וחשוב עוד יותר: בתוך הבגדים מוטמעים חיישן דופק, חיישן ECG על בסיס טקסטיל ומשדר אלחוטי ממוזער, ששולח את הנתונים לאפליקציה שמנתחת את הנתונים ומציגה משוב עם טיפים.
לביגוד חכם יש בעיה ידועה של אספקת כוח, אך Emglare פתרו אותה באמצעות סוללה זעירה, שנטענת אלחוטית ממטען מיוחד ללא צורך בחיבור פיזי. החברה מתכוונת לייצר חולצות נשים וגברים עם הטכנולוגיה המובנית, כמו גם חזיות לנשים, ורוצה לפנות גם למתעמלים שזקוקים למעקב רפואי. בקרוב תחל החברה לקבל הזמנות מוקדמות דרך קיקסטארטר.
אוזניות לומדות
איסוף וניתוח נתוני בריאות וכושר הוא תחום ביג דאטה קלאסי. אין זה מפתיע שגם לכאן חודרות טכנולוגיות בינה מלאכותית, שלומדות את הנתונים, משתכללות ומתאימות את האימון אישית למתעמל. דוגמה אחת לכך היא אוזניות VI Bluetooth, שנראות כמו אוזניות אלחוטיות זעירות ונפוצות. בפועל זו מערכת שמהווה מעין מאמן כושר אישי: האזניות מגיעות עם קשת פלסטית לצוואר, שבתוכה נמצא מערך חיישנים לזיהוי דופק, תנועה, גובה, קרבה ומגע.
בלב המוצר נמצא מעבד נתונים מבוסס בינה מלאכותית, שעוקב אחרי מאפייני הפעילות של המתאמן והעדפותיו, מצליב אותם עם יעדי הכושר שהמתאמן מזין לאפליקציה הנלווית בסמארטפון, בונה תכניות מותאמת אישית ועוקב אחרי הביצוע שלהן בזמן אמת. היזון חוזר בקול אנושי, שנשמע דרך האזניות, משמש כדי להזהיר את האתלט מפעילות יתר, לדווח לו על נתוניו הביומטריים בזמן אמת ללא צורך לעצור ולהביט בצג, ולהעניק לו עידוד ומוטיבציה - כמו המלצה להגביר קצב כדי לעמוד ביעד שריפת הקלוריות. פרט לכך אלה גם אוזניות לשמיעת מוזיקה, עם טכנולוגיה של "הרמן קרדון". המחיר באמזון: כ-250 דולר.
מאמן מגנטי
השוק רווי כיום במכשירי כושר ביתיים ברמה של מכון מקצועי, אולם בהיעדר מוטיבציה להתאמן יש להם נטייה להפוך למתלי בגדים או לפסלים סביבתיים. את הבעיה הזו מנסים כיום לפתור מגוון מכשירים ביתיים שמעניקים למתאמן חווית "סטודיו" וירטואלית. דוגמה אחת היא Fusion CST מבית NordicTrack.
זהו מרכז כושר מתוחכם לכשעצמו, שעושה שימוש בהתנגדות מגנטית מסתגלת ושקטה כתחליף לשיטת המשקולות המקובלת, ומאפשר לעבוד על קבוצה רחבה של שרירים לצד שיפור הכושר ופעילות הלב. ואולם, הגימיק המעניין שלו הוא מסך 10 אינץ' מובנה עם קישוריות אלחוטית, שמזרים מגוון רחב מאוד של אימוני כושר קבוצתיים בנוסף לתוכניות כושר מותאמות אישית. התוכניות מקבלות נתונים מחגורת החיישנים האלחוטיים של המתאמן ומותאמות לפעילות שלו בזמן אמת: לרמת הכושר, הרגלי התזונה והשינה, הפעילות היומית וכדומה. הן מועברות בידי "מאמן אישי" וירטואלי על המסך. מחיר המכשיר: 2,300 דולר, לא כולל התחברות לתוכניות הזרמת הכושר.
ריצה חברתית
אם מישהו לא מסתפק במסך 10 אינץ', ויש לו חדר כושר ביתי גדול במיוחד, הוא יוכל להצטייד במכונת הריצה החדשה של חברת Peleton שהוצגה בתערוכת CES בינואר. מלבד עיצוב זורם ועתידני, ורצועת גומי בעלת שיכוך משופר ומנועים שקטים, מצויד מכשיר הריצה במסך LCD שטוח בגודל של לא פחות מ-32 אינץ'.
לאחר ההתחברות, אפשר לקבל על המסך גישה ליותר מעשרה שיעורי כושר "קבוצתיים" ביום, שמועברים בידי מדריכי כושר מקצועיים. לצד המדריכים המסך מציג בזמן אמת את נתוני הכושר והמדדים הביולוגיים של המתאמן, וגם חיבור למעין רשת חברתית שמראה את מצב האימון של חברי הקבוצה האחרים ומסרים שמגיעים מהם. המכשיר ייצא בקרוב לשוק ויעלה כ-4,000 דולר.
המימייה שיודעת
ריצה ואימונים מחייבים שתייה מתמדת, במיוחד באקלים כמו שלנו, ואפילו התחום הבסיסי הזה מתחבר כיום לאינטרנט של הדברים. דוגמה טובה לכך היא המימייה החכמה Hydrate Spark. הדור השני של המוצר, שהושק השנה, מכיל בתוכו רכיב בלוטות', שמסונכרן עם אפליקציה ייעודית בסמארטפון.
המכשיר עוקב אחרי כמות השתייה של המתאמן, ובהתאם לנתונים המצטברים ממליץ על שתייה באמצעות אור כחול, שזורח בתוך המימייה. הנתונים נאגרים בסמארטפון לצורך ניתוח ארוך טווח, ומסתנכרנים עם אפליקציות כושר ובריאות מבית אפל, פיטביט, גוגל, נוקיה ועוד. הסוללה הפנימית אינה דורשת טעינה, וכל העסק עולה באמזון 54 דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.