גובשה רשימת הדירקטורים החדשה שתובא לאישור האסיפה הכללית בבזק. בין הדירקטורים החדשים המוצעים ניתן למצוא את אילן בירן, דורון בירגר, דב קוטלר, אביטל בר דיין ועוד. הדירקטורים החדשים יבואו להצבעה באסיפה הכללית שתיערך ב - 26 באפריל, שזהו תאריך שמהווה פשרה בין דרישות החברה לבין דרישות הגופים המוסדיים.
על סדר היום יעמדו 2 הצעות: של המוסדיים שמיוצגים על ידי אנטרופי ושל החברה: על פי הצעת החברה מספר חברי הדירקטוריון יעמוד על 13 חברים.
הרכב הדירקטוריון יכלול: 3 דירקטורים חיצוניים מכהנים בתוספת 2 דירקטורים חיצוניים שייבחרו באסיפה ובסה"כ 5 דירקטורים חיצוניים, 2 דירקטורים בלתי תלויים, דירקטור 1 מקרב העובדים ו - 5 דירקטורים שאינם חיצוניים ואינם בהכרח בלתי תלויים.
לעומת זאת החלופה של המוסדיים היא שמספר חברי הדירקטוריון יעמוד על 15. הרכב הדירקטוריון יכלול: 3 דירקטורים חיצוניים מכהנים בתוספת 3 דירקטורים חיצוניים שייבחרו באסיפה ובסה"כ 6 דירקטורים חיצוניים, 2 דירקטורים בלתי תלויים, דירקטור 1 מקרב העובדים, ו-6 דירקטורים שאינם חיצוניים ואינם בהכרח בלתי תלויים.
הגידול במספר חברי הדירקטוריון בהצעות להרכב נובע מהסירוב של שני הדירקטורים החיצוניים מודי קרת וטלי סימון להתפטר מתפקידיהם. המוסדיים דורשים מהם להתפטר בשל חלקם בעסקאות הנחקרות ברשות לניירות ערך, אך הם מסרבים ולכן עד שהם לא יסיימו את תפקידיהם מבחינת סיום התקופה הקצובה לכהונתם, הדירקטוריון נאלץ להתרחב יתר על המידה ובאופן מוגזם.
אחת הערכות היא שסימון וקרת כרתו ברית עם יו"ר החברה דוד גרנות וכפי שנחשף בגלובס הם יצביעו עבורו לתפקיד יו"ר הדירקטוריון הקבוע והוא מצידו יימנע מלדחוק אותם החוצה מהדירקטוריון. בעניין יש ישנה מחלוקת משפטית בשאלה האם ניתן בכלל לפטרם ויש גרסאות לשני הכיוונים.
בין הדירקטורים שמציעה ביקום ניתן למצוא שארבעה מהשישה הם לא תלויים ולא קשורים לביקום. שלמה רודב, לשעבר יו"ר דירקטוריון בזק, אילן בירן, לשעבר מנכ"ל בזק, אורלי גיא ואביטל בר דיין. האחרונות מוגדרות כנשות ממשל תאגידי כך שנראה שביקום הפיקה את הלקחים לגבי חברי הדירקטוריון שלה וארבעה מששת מועמדיה (בנוסף לעמי בר לב היועץ המשפטי של יורוקום ולדורון תורג'מן מנכ"ל אינטרנט זהב וביקום) יכלו בקלות להיות גם דירקטורים חיצוניים או בלתי תלויים.
גם העובדה שביקום הביאה ברשימתה את אביטל בר דיין מייסדת מידרוג בישראל ואחת מאנלסיטיות החוב הבכירות בישראל מדברת בעד עצמה ומכוונת לחשיבות הגדולה שרואה ביקום בניהול החוב הפיננסי של בזק בימים אלה. אורלי גיא, הייתה היועצת המשפטית של דש ובעלת משרד עורכי דין.
נדגיש כי נדיר לראות בחברות ציבוריות מצב שבו בעל שליטה מבקש ששני שליש מהדירקטורים מטעמו יהיו בלתי קשורים לו כלל ובלתי תלויים. זה המצב בביקום שביקשה ארבעה משישה כאלו שיכלו בסיטואציה אחרת להיות ברשימת הדחצים. ממידע שהגיע לגלובס ביקום גם שוחחה על מועמדיה מראש עם הגופים המוסדיים הגדולים בישראל ועם אנטרופי ועמדה.
מומלצי גרנות הם לדירקטורים החיצוניים עידית לוסקי לשעבר מנכ"ל בנק משכן, ודורון בירגר שהיה מנכ"ל אלרון ומקרב הבלתי תלויים דוד גרנות ודב קוטלר.
נזכיר רק כי ברשימת המועמדים לדירקטוריון יש בנוסף למועמדים שמציעה בזק וביקום, גם את רשימת המועמדים של הגופים המוסדיים ואנטרופי. הם מציעים ברשימה את דוד אבנר, לשעבר מנכ"ל פרטנר, יגאל בר יוסף לשעבר מנכ"ל פלאפון, אמנון דיק לשעבר מנכ"ל בזק, נעמי זנהאוז לשעבר היועצת המשפטית של פרטנר, שלמה זוהר ויעקב גולדמן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.