קבוצת הביטוח הפניקס, שנמצאת בשליטת קבוצת דלק של יצחק תשובה, ממשיכה להציג תוצאות חזקות בצל המגעים הנמשכים למכירת השליטה בה - והפעם לחברת סיריוס האמריקאית, שנמצאת בשליטה סינית. הפניקס סיכמה את 2017 עם רווח כולל של כ-869 מיליון שקל - שיפור של כ-25% ביחס לתוצאות חזקות מלכתחילה שרשמה הקבוצה ב-2016.
הרווחיות הזו ממצבת את הפניקס בצמרת ענף הביטוח, עם הרווח הגבוה ביותר בענף, ועם הרווח הגבוה ביותר אי-פעם מבחינתה. הפניקס , שבניהול אייל לפידות, נסחרת בבורסה לפי שווי של כ-4.9 מיליארד שקל - השני בגובהו בענף הביטוח, כשהשנה היא גם נכנסה למדד היוקרתי ת"א 35.
בסיכום שנתי הציגה הקבוצה צמיחה של 13.3% בפרמיות ובדמי הגמולים, שהסתכמו ב-2017 ב-15.9 מיליארד שקל.
בהפניקס מסבירים כי "השיפור בתוצאות הושפע מהותית משיפור בתוצאות תחום פעילות ביטוח כללי ומשיפור ברווח שאינו מתחומי הפעילות המדווחים, בעיקר כתוצאה מהתשואות בשוק ההון, שהיו גבוהות מהתשואות בתקופה המקבילה אשתקד, ומפערים בשינוי במדד המחירים לצרכן".
הפניקס
ההכנסות של הפניקס מהשקעות הסתכמו ב-2017 בכ-5.1 מיליארד שקל, לעומת כ-3.3 מיליארד שקל ב-2016 - מה שדחף מעלה את הרווח, למרות גידול בהתחייבויות הביטוחיות שנרשם ב-2017, בשל הירידה בריבית חסרת סיכון.
התוצאות של הפניקס חזקות מאוד, הן בתחומי הביטוח והן בתחומים "אחרים", שם היא נהנית משורה ארוכה של חברות שרכשה, בשלל תחומי פעילויות, עוד בימי המנכ"ל הקודם. כך, הרווח הכולל לפני מס של הפניקס מהמגזר, שכולל את כל מה שלא מתחומי הביטוח והפיננסיים, עמד ב-2017 על סך 372 מיליון שקל, לעומת רווח של כ-284 מיליון שקל שנרשם בפעילויות אלה ב-2016.
למעשה, מגזר זה תרם את הרווח לפני מס השני בגובהו להפניקס אחרי הביטוח הכללי, שתרם רווח גבוה ברמה ענפית של 435 מיליון שקל. מה שדחף מעלה את הרווח בביטוח הכללי של הפניקס זה תחום הרכב חובה התחרותי, שם הציגה רווח גבוה של 212 מיליון שקל, כשגם ביטוחי הרכב רכוש וביטוחי הרכוש האחרים תרמו יותר מ-100 מיליון שקל כל אחד.
בנוסף, ההכנסות של בית ההשקעות אקסלנס, בשליטת הפניקס, הצטמקו ב-2017 בכ-8%, ל-299 מיליון שקל. הרווח של מגזר השירותים הפיננסיים של הפניקס לפני מס נותר יציב יחסית, ברמה של 95 מיליון שקל. הרווח הנקי של אקסלנס עמד ב-2017 על 73 מיליון שקל.
בדוח מוסבר לגבי אקסלנס כי "הירידה בהכנסות בין 2017 ל-2016 נובעת, בעיקר, מירידה בהכנסות מתעודות הסל, וכתוצאה מירידה בהכנסות קרנות הנאמנות כתוצאה מירידה בנכס המנוהל". מנגד, על פי הדוח, "הרווח השנה הושפע גם משערוך לראשונה של מניות הבורסה לניירות ערך, בסך כ-15 מיליון שקל".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.