רווח הון של כ-873 מיליון שקל ממכירת החזקה של 9.25% במאגר תמר "סידר" לקבוצת דלק של יצחק תשובה קפיצה של 94% ברווח הנקי ב-2017, לעומת שנת 2016, לרמה של כ-1.2 מיליארד שקל.
בשורה העליונה דיווחה הקבוצה על עלייה של 18% בהכנסות לרמה של כ-6.8 מיליארד שקל, והרווח התפעולי שלה רשם גידול של 70% לרמה של כ-2.5 מיליארד שקל.
לצד ההחזקות בתמר מחזיקה דלק, באמצעות השותפות המוגבלת דלק קידוחים, גם במאגר הגז לוויתן הנמצא בימים אלה בשלב הפיתוח לקראת תחילת הפקה בסוף 2019, ויש לה החזקות נוספות בתחומי תחנות הדלק וחנויות הנוחות (באמצעות דלק ישראל), חיפוש והפקת נפט בים הצפוני (חברת איתקה) וכן שליטה בקבוצת הביטוח הפניקס (שנמצאת כיום בהליכי מכירה).
פעילות הפקת הנפט של דלק בים הצפוני (מאגר "סטלה"), באמצעות חברת איתקה, מקרטעת ולמרות עלייה מרמת הפקה של כ-9,300 חביות ביום במהלך 2016 לכ-13,900 חביות ליום ב-2017 נאלצה איתקה לבצע מחיקה של כ-35 מיליון דולר עקב ירידה בתחזיות ההפקה ממאגר "סטלה".
בשורה העליונה רשמה איתקה עלייה של 68% בהכנסות אשתקד לרמה של 242 מיליון דולר (דלק רכשה את השליטה המלאה באיתקה ברבעון השני אשתקד) אולם רשמה בשורה התחתונה הפסד של כ-36 מיליון דולר.
ברבעון הרביעי של 2017 רשמה איתקה הכנסות של 93 מיליון דולר ורווח גולמי של 11 מיליון דולר, אולם הוצאות מימון בהיקף של 16 מיליון דולר לצד המחיקה שנרשמה ברבעון זה, העבירו אותה להפסד נקי של 63 מיליון דולר.
פעילות הדלקים בישראל, באמצעות חברת דלק ישראל המפעילה רשת של תחנות תדלוק לצד חנויות נוחות, הניבה לקבוצה רווח של 100 מיליון שקל אשתקד, קפיצה של קרוב לפי 5 לעומת הרווח ב-2016. זאת, מכיוון שב-2016 רשמה דלק ישראל הוצאות חד פעמיות בהיקף של 77 מיליון שקל ועל רקע עלייה של 15% במכירות הדלקים לכ-4.1 מיליארד שקל, ושל כ-3% במכירות חנויות הנוחות כאשר מנגד נרשמה ירידה בהוצאות הכלליות, הוצאות ההנהלה והוצאות המימון.
ברבעון הרביעי רשמה דלק ישראל עלייה של 14% בהכנסות לרמה של כ-1.1 מיליארד שקל, עברה לרווח תפעולי של 43 מיליון שקל לעומת הפסד של 21 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2016 (בו נרשמה הוצאה חד פעמיות של 49 מיליון שקל) ובשורה התחתונה הציגה רווח נקי של 20 מיליון שקל לעומת הפסד של 27 מיליון שקל ברבעון המקביל.
מנכ"ל הקבוצה אסי ברטפלד ציין היום כי "שנת 2017 הייתה שנה עסקית מצוינת לקבוצת דלק שהסתיימה בהודעות החשובות שפרסמנו בימים האחרונים על חתימת חוזה הייצוא ההיסטורי בין ישראל ומצרים בהיקף של כ- 15 מיליארד דולר למשך תקופה של עשר שנים, והשלמת התנאים המתלים להסכם הייצוא מול ירדן. כמו כן, המשיכה החברה בפיתוח הפעילות הבינלאומית בים הצפוני ובמפרץ מקסיקו על מנת להשיג את היעד שהציבה לעצמה, להפוך לחברת אנרגיה בינלאומית".
עוד הוא הוסיף: "שנת 2018 תעמוד בין היתר בסימן המשך ההתמקדות של הקבוצה בתחום האנרגיה והשלמת הצעת הרכש שהגשנו על מניות דלק אנרגיה, מתוך כוונה לייעל את מבנה האחזקות של הקבוצה בתחום; השלמת המהלך למכירת אחזקות הקבוצה בפניקס; האצת הפיתוח של מאגר לוויתן לקראת תחילת הספקת גז טבעי מהמאגר כבר בשנת 2019; המשך קידום המשאים ומתנים לייצוא גז ממאגרי תמר, לוויתן ואפרודיטה, והמשך ביסוס זרוע פעילות האנרגיה הבינלאומית של הקבוצה על בסיס ההשקעות הקיימות לקבוצה בים הצפוני ובמפרץ מקסיקו והמשך מימוש נכסים שאינם בליבת הפעילות של הקבוצה״.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.