התוצאות החזקות שבדוחותיה השנתיים של פתאל, שהתפרסמו לראשונה בסוף השבוע האחרון לאחר שמניותיה הונפקו לציבור בחודש פברואר האחרון, מעידים על צמיחה נאה בעסקים, ומסבירים את הרוח החיובית לה זכתה במהלך ההנפקה ומאז.
הכנסות רשת המלונות עלו בשנה שחלפה ב-40% והתקרבו ל-2.6 מיליארד שקל, כשרווחיה גדלו ב-44%, והצטברו ל-194 מיליון שקל. בסיכום הרבעון הרביעי של 2017 המגמות דומות, ובמהלכו הכנסותיה של פתאל קפצו בכ-70% ל-791 מיליון שקל והרווח הנקי עמד על 44 מיליון שקל - סכום המשקף קפיצה של יותר מפי 4 ביחס לרבעון המקביל.
את הצמיחה בהכנסות מייחסים בפתאל בעיקר למלונות שנוספו לרשת, וכן לאיחוד פעילות חברת מלונות פרותאל תיירות, המחזיקה בכ-10 בתי מלון בישראל. רשת פתאל, שבשליטת המייסד, היו"ר והמנכ"ל דוד פתאל, כוללת כיום כ-170 בתי מלון, הכוללים כ-33 אלף חדרים ושנמצאים ב-17 מדינות, בהן ישראל, שבה יש לקבוצה כ-40 מלונות.
בפילוח הכנסותיה עולה כי ההכנסות מהשכרת חדרים עלו בכ-40% ל-1.95 מיליארד שקל, בעוד שההכנסות ממכירת מזון ומשקאות בבתי המלון של הרשת קפצו בקרוב ל-70% ל-464 מיליון שקל. ההכנסות משירותים אחרים עלו ב-28% ל-142 מיליון שקל. לעומת זאת, ההכנסות מדמי ניהול מלונות צנחו כמעט בחצי ל-31 מיליון שקל, לעומת 58 מיליון שקל ב-2016.
שווה כבר 5 מיליארד שקל
מניית פתאל הגיבה היום לדוחות בעלייה של 3.5%, ובכך השלימה טיפוס של כ-7% מאז הונפקה ומשקפת לרשת שווי שחצה רף של 5 מיליארד שקל. מניית פתאל צפויה להיכנס בימים הקרובים למדד ת"א-90, ועל רקע עליית השווי שלה, היא עשויה גם להיכנס למדד המוביל בבורסה המקומית - ת"א-35.
במקביל, זימנה פתאל אסיפת בעלי מניות לחודש הבא, שבין היתר תתבקש לאשר את המשך כהונת פתאל כיו"ר ומנכ"ל. פתאל, באמצעות חברת פתאל השקעות הפרטית, מספק לרשת שירותי ייעוץ, אסטרטגיה, יזמות, פיתוח עסקי, שירותי מנכ"ל ויו"ר, תמורת 243 אלף שקל בחודש, בתוספת מע"מ וצמוד למדד, וכן בונוס שנתי הנגזר מרווחי הרשת ובסכום של עד 5.8 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.