ה"הייפ" האדיר במטבעות הקריפטו בהובלת הביטקוין, שהחל בחודשיים האחרונים של 2017 ונמשך לתוך הרבעון הראשון של 2018, לצד הקפיצה ברמת התנודתיות בשווקים, הביאו לזינוק אדיר בהכנסות של חברת Plus500 הישראלית ברבעון הראשון של השנה.
בשורה העליונה דיווחה החברה, אותה מנהל אסף אלימלך, כי הכנסותיה ברבעון הראשון זינקו ב-284% לעומת התקופה המקבילה אשתקד לרמה של כ-297 מיליון דולר. בהשוואה לרבעון הקודם נרשם גידול של כ-120% בהכנסות.
התזרים התפעולי מפעילות (EBITDA) קפץ ב-418% והגיע לכ-237 מיליון דולר ברבעון, בעת שמספר הלקוחות החדשים (לקוחות שביצעו הפקדה ראשונה במהלך התקופה) קפץ בשיעור של 228% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד ועמד על 72,960. מספר הלקוחות הפעילים (לקוחות שביצעו לפחות עסקה כספית אחת במהלך התקופה) זינק אף הוא ב-204% ל-218,187 לעומת כ-71,827 ברבעון המקביל אשתקד.
המשך ההתייעלות בהוצאות השיווק הביא לירידה בשיעור של 45% בעלות הממוצעת של גיוס לקוח חדש (AUAC) בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, לרמה של 502 דולר והעלייה בהיקף הפעילות של הלקוחות תרמה לעליה בשיעור של 26% בהכנסה הממוצעת מלקוח (ARPU) לרמה של 1,363 דולר.
פלוס500 מפעילה פלטפורמת מסחר מקוון בחוזי הפרש (CFD) על מדדי מניות מובילים בעולם, מטבעות (ובאחרונה גם על מטבעות דיגיטליים) וסחורות, וכן על מניות בולטות, והיא גובה עמלה על ההפרש בין מחיר הקנייה למחיר המכירה.
במקביל לדוחות מבהירים בפלוס500 כי ברבעון הנוכחי, במקביל לדעיכת ההתעניינות במטבעות הקריפטו וירידה ברמת התנודתיות בשווקים, כמו גם שינויים במדיניות ערוצי השיווק המקוונים, יחזירו אותה בהמשך השנה לעלייה בעלות גיוס לקוחות חדשים וחזרה לשיעורים רגילים יותר של מספר הלקוחות החדשים.
בתגובה לדוחות זינקה היום מניית פלוס500 בכ-9% במהלך המסחר בבורסה של לונדון והיא השלימה התקדמות של 72% מתחילת 2018 ושל 212% בשנה האחרונה ושוויה של החברה הגיע לכ-2.2 מיליארד דולר.
המנכ"ל אלימלך ציין היום כי "התוצאות ברבעון זה משקפות את היתרונות התחרותיים של החברה ואת ההתמקדות שלנו במתן מענה לצרכי המסחר של לקוחותינו. המודל העסקי הגמיש ומבנה העלויות היעיל של החברה מאפשרים לנו לשפר את ביצועינו מעת לעת. אנו ממשיכים להיות מלאי בטחון בנוגע לעתיד, על אף השינויים הרגולטוריים שהוכרזו לאחרונה".
מאז הנפקתה ביולי 2013 רשמה הכפילה מניית החברה את ערכה ביותר מפי 10 . מייסדי החברה - גל הבר, אלעד בן יצחק, אלון גונן, עומר אלעזרי ושלומי ויצמן - מחזיקים כיום ב-22% ממניותיה, לאחר שכבר צברו מאות מיליוני דולרים באמצעות מימוש מניות ודיבידנדים שקיבלו.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.