השלב הראשון בהנפקה הדו-שלבית של דלק תמלוגים הושלם אתמול (ג') בהצלחה, כשהחברה השלימה גיוס של 113 מיליון דולר (כ-404 מיליון שקל) בשלב המוסדי של הנפקת האג"ח שלה, לאחר שזכתה לביקושים בהיקף גבוה מ-900 מיליון שקל. בהנפקה, אותה הובילו לידר חתמים ואקסלנס חיתום, השתתפו גופים מוסדיים מובילים.
דלק תמלוגים (2012) היא חברה ייעודית שהקימה קבוצת דלק , הנמצאת בשליטת יצחק תשובה, במטרה לקלוט את "תמלוג העל" לו זכאית החברה הבת, דלק אנרגיה, ממאגר תמר.
הריבית על האג"ח הדולרית (מח"מ של כ-4.7 שנים) נקבעה על 5.48%. האג"ח זכתה לדירוג Aa3 באופק יציב מחברת מידרוג.
לאחר השלמת השלב הציבורי של הנפקת האג"ח מתכננת דלק תמלוגים לבצע, כנראה כבר בשבוע הבא, את השלב הבא במהלך - הנפקת מניות - לפי שווי חברה של כ-700 מיליון שקל (כ-200 מיליון דולר), ולאחר מכן ייסחרו אגרות החוב והמניות של החברה בבורסה בתל-אביב.
נזכיר כי תמלוג העל לו זכאית קבוצת דלק ממאגר תמר עמד עד לסוף 2017 על 1.5% מהכנסות המאגר וקפץ לרמה של 6.5% בחודש ינואר השנה, לאחר החזרת ההשקעה במאגר הגז הענק.
במסגרת המהלך תממש דלק אנרגיה את תמלוגי העל שהיא זכאית לקבל מההכנסות שמניב מאגר תמר, באמצעות הנפקת החברה הייעודית, שאליה יועברו הזכויות בשיעור של 4.87% (החל מתחילת 2018). לאחר שיושלם המהלך (מותנה בכך שהציבור יחזיק לפחות 60% מהמניות שיונפקו וקבלת אישור הממונה על ענייני הנפט) תישאר קבוצת דלק, המחזיקה ב-88.2% ממניות דלק אנרגיה, עם זכות לקבלת תמלוג על בשיעור של כ-1.6% מתזרים ההכנסות של תמר.
העברת הזכאות לקבלת התמלוג לחברה הייעודית תיעשה כנגד תמורה במזומן שתשולם לדלק אנרגיה, באמצעות כספי הנפקת האג"ח והמניות של דלק תמלוגים, וייתכן שגם באמצעות הקצאת מניות של החברה הייעודית לדלק אנרגיה (עד ל-40%).
המשקיעים לא התרגשו מהצלחת ההנפקה ומניית קבוצת דלק נסחרה היום בירידה של 2.2%. בשנה האחרונה רשמה המניה ירידה של 26% ושוויה של הקבוצה בבורסה הצטמק לכ-6.8 מיליארד שקל.
ביולי אשתקד, נזכיר, ביצעה קבוצת דלק מהלך דומה כשחברה ייעודית שהקימה, תמר פטרוליום, גייסה בהנפקת אג"ח סכום ענק של כ-650 מיליון דולר (כ-2.4 מיליארד שקל) ומאוחר יותר עוד 200 מיליון דולר בהנפקת מניות. זאת, לצורך רכישת 9.25% מהזכויות בתמר. מאז ההנפקה רשמה תמר פטרוליום ירידה של כ-20%, בין השאר על רקע חששות מהצטמקות תזרים המזומנים המגיע מתמר בשנים הקרובות, ושוויה בבורסה הגיע לכ-1.5 מיליארד שקל.
במקביל להנפקה דיווחה קבוצת דלק כי השלימה את מכירת חברת גדות ביוכימיה, שהסבה לה הפסדי עתק בשנים האחרונות, לקרן פורטיסימו. דלק קיבלה 8 מיליון דולר והיתרה, בהיקף 3 מיליון דולר, תשולם לחברה ב-6 תשלומים רבעוניים שווים, כשהראשון מתוכם יהיה בעוד 3 חודשים.
המכירה לא כוללת את הקרקע שעליה פועל המפעל של גדות, במפרץ חיפה, סמוך לנחל הקישון, שאותה רכשה קבוצת דלק לפני החתימה על ההסכם בינה לבין פורטיסימו, בשווי מוערך של כ-32 מיליון שקל (כ-9 מיליון דולר) - סכום שיקוזז משטרי הון שהנפיקה גדות לדלק.
בחודש שעבר נכשלה קבוצת דלק, פעם נוספת מיני רבות, בניסיונה למחוק את מניות החברה הבת דלק אנרגיה (באמצעותה היא מחזיקה בשותפות דלק קידוחים, בעלת זכויות במאגרי תמר ולוויתן) מהמסחר. זאת, למרות שהקבוצה שיפרה את רכיב המזומן בהצעת הרכש. לשם הצלחת המהלך הייתה זקוקה דלק להיענות חיובית מצד בעליהן של לפחות 7% ממניות החברה הבת, אולם רק כ-5.3% מבעלי המניות נענו להצעה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.