התעסוקה בעשר הערים המובילות בארה"ב בייצור פלדה צומחת בקצב איטי מקצב צמיחת הכלכלה האמריקאית בכללותה מאז הכריז הנשיא דונלד טראמפ במועד מוקדם יותר השנה על תוכניתו להטיל מכסי מגן על יבוא פלדה ואלומיניום.
באזורים מטרופוליטניים ב'רצועת החלודה' של ארה"ב - כמו ינגסטאון, אוהיו, והנטינגטון בווירג'יניה המערבית - ירדה התעסוקה בפברואר ובמארס לעומת החודשים המקבילים אשתקד. באזורים מטרופוליטניים אחרים נרשמה צמיחה שהייתה נמוכה יותר מקצב הצמיחה של הכלכלה כולה.
4 מ-10 האזורים המטרופוליטניים בארה"ב בעלי הנתח הגדול ביותר של מקומות עבודה בייצור פלדה רשמו ירידות של עד 1.35% בתעסוקה, בעוד ש-6 האחרים רשמו צמיחה איטית של כ-0.7% - קצב נמוך משמעותית מ-1.6% שרשמה כלכלת ארה"ב.
במארס הכריז ממשל טראמפ על תוכנית להטיל מכסי מגן בסך 25% על מוצרי פלדה ו-10% על מוצרי אלומיניום. נתוני התעסוקה של משרד העבודה משקפים את מצב התעסוקה בערי הפלדה בעקבות תוכניות מדיניות הסחר של הממשל. ברבות מערים אלה כבר נצפתה צמיחה אנמית בתעסוקה עוד לפני הודעת הממשל על מכסי המגן, ובחלק מהן הידרדרו נתוני התעסוקה לאחר צאת ההודעה.
על אף שמכסי המגן החדשים עדיין לא נכנסו לתוקף במלואם, כבר ניתן לזהות את השפעתם על התעסוקה, לדברי טורסן סלוק, כלכלן בינלאומי בדויטשה בנק. כשמחירי המוצרים הכפופים למכסי מגן - כגון פולי סויה - יעלו, צפוי הביקוש לצנוח, להערכת סלוק.
"אם יש חשש שהביקוש יירד בעתיד, זו לא יהיה מפתיע אם יתחילו להדק קצת את הרסן בכל הנוגע לשכירת עובדים", אמר סלוק.
מחיר האלומיניום למסירה בעוד שלושה חודשים העפיל לאחרונה לשיא של יותר משש שנים, בעוד שמחירי הפלדה בארה"ב נסקו השנה ב-30% בתגובה להכרזת מכסי המגן, למרות שכעת הם מתחילים להתמתן.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.