נעילה מעורבת-יציבה היום (ה') בת"א, למרות המגמה החיובית ששלטה מאז שעות הבוקר ועל רקע המגמה החיובית העולמית.
קבוצת דלק פרסמה דוחות טובים, מהם עולה כי הכנסות הרבעון הסתכמו ב-1.78 מיליארד שקל, והרווח הרבעוני הסתכם ב-243 מיליון שקל. החברה נמצאת במהלך להנפקת חלק מתמלוג העל במאגר "תמר", לאחר שהשלימה את הקמת דלק תמלוגים וגיוס אג"ח גדול. עוד מדווחת קבוצת דלק כי השלימה עד כה פיתוח של מחצית ממאגר "לוויתן", כלומר החברה עומדת בלוחות הזמנים שיאפשרו אספקה של גז מהמאגר ב-2019.
סלקום מציגה רבעון שכל-כולו מבטא את מצב שוק התקשורת, לאחר שפרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של 2018: המשך ירידה בפעילות הסלולרית המרכזית של החברה, תוך שהטלוויזיה מתקשה לפצות על השחיקה בהכנסות. סלקום כקבוצה רושמת הכנסות שהסתכמו ב-933 מיליון שקלים, בהשוואה ל-959 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - קיטון של 2.7%. ההכנסות משירותים הסתכמו ב-701 מיליון שקל, בהשוואה ל-739 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - קיטון של 5.1%. הרווח התפעולי הסתכם ב-45 מיליון שקל, בהשוואה ל-67 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד - קיטון של 32.8%.
קבוצת פרטנר מסיימת את הרבעון הראשון עם שורת הכנסות משירותי סלולר של 466 מיליון שקל, בהשוואה ל-478 מיליון שקל ברבעון הקודם ו-489 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההכנסות במגזר הקווי הסתכמו ב-225 מיליון שקל, בהשוואה ל-219 מיליון שקל ברבעון הקודם ו-212 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי הסתכם ב-9 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 50 מיליון שקל ברבעון הקודם ו-64 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. במקביל, הירידה החדה בשווי השוק של סלקום ושל פרטנר (שאיבדה 40% מערכה מתחילת השנה) עלול להוביל להדחת שתי המניות מהמדד המוביל ת"א 35 בעדכון המדדים הקרוב [להרחבה].
רשות ההגבלים העסקיים הודיעה אתמול שהיא פוסלת את המיזוג של בנק אגוד אל תוך מזרחי טפחות . "היעלמות בנק אגוד עלולה לפגוע בתחרות המועטה ממילא על לקוחות פרטיים במערכת הבנקאית", נכתב בהחלטת הרשות. עוד חשפה הרשות כי מבדיקה שערכה עולה שאחוז המעבר של לקוחות בין הבנקים נמוך מכפי שהוערך בעבר ועומד על 2% בלבד [לידיעה המלאה].
ירידת הריבית חסרת הסיכון ממשיכה לפגוע בתוצאות קבוצות הביטוח הגדולות, ואתמול דיווחה כלל ביטוח כי רשמה בשלושת החודשים הראשונים של השנה הפסד כולל של כ-116 מיליון שקל, לעומת רווח רבעוני של כ-140 מיליון שקל שרשמה בתקופה המקבילה.
התוצאות של כלל ביטוח, שבימים אלה ניצבת ברגעי ההכרעה לגבי בחירת המחליף או המחליפה למנכ"ל הדומיננטי איזי כהן, באות לאחר שמגדל ומנורה מבטחים הציגו אף הן הרעה בתוצאותיהן. זאת בעיקר בגלל השפעות ירידת הריבית, שהביאה את כולן להגדיל עתודות, וגם בשל התשואות הפחותות (אך עדיין חיוביות) בשוקי ההון, ביחס לתקופה המקבילה. מגדל, כמו כלל ביטוח, מתאפיינת בתיקי ביטוח ישנים וגדולים, וגם היא עברה להפסד ברבעון הראשון השנה, ומנורה מבטחים רשמה "רק" ירידה חדה ברווח [לקריאה נוספת].
שופרסל דיווחה אתמול על התוצאות הכספיות לרבעון הראשון של 2018. הכנסות הרבעון הראשון הסתכמו בכ-3.2 מיליארד שקל, גידול של 9.1% מהכנסות הרבעון המקביל אשתקד שהסתכמו ב-2.9 מיליארד שקל. הרווח התפעולי ברבעון הראשון השנה הסתכם ב-113 מיליון שקל, בהשוואה ל-110 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
בזק ובי קומיונקיישנס המשיכו, לאחר שהמנהלים המיוחדים שמונו לפירוק קבוצת יורוקום, שהייתה בשליטת שאול אלוביץ', הגישו מוקדם יותר השבוע דוח ראשון לבית המשפט על פעילותם מאז נכנסו לתפקיד לפני מספר שבועות. מהדוח עולה כי המנהלים המיוחדים, שהם עורכי הדין של שלושת הבנקים הנושים: דיסקונט , פועלים והבינלאומי בוחנים בימים אלה אפשרויות לתמוך באינטרנט זהב לאור מצבה הפיננסי השברירי, הנובע מהירידה החדה במניית בזק - הנכס המרכזי שלה. בארבעה חודשים האחרונים איבדה מניית בזק כ-25% משוויה, וגררה את אינטרנט זהב לירידה של מעל 60% בשוויה.
עוד בבזק: נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב, השופט איתן אורנשטיין, המליץ להפנות את הסכסוך בין קבוצת נתי סיידוף לבין נושי קבוצת יורוקום לגישור. בתום דיון שנערך אתמול בבקשת קבוצת סיידוף לקבל לידיה חזרה פיקדון על סך של 50 מיליון שקל, שהופקד להבטחת הבלעדיות במשא-ומתן על רכישת יורוקום, הציע הנשיא אורנשטיין כי הצדדים יסתייעו במגשר על מנת לפתור את המחלוקת. בתוך שבועיים יודיע סיידוף לבית המשפט אם הוא מסכים להצעה או מעדיף הכרעה משפטית בדרך של פסק דין.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.