המצלמה הראשית במכשיר הדגל של שיאומי (Xiaomi), ה-Mi8, תהיה מצלמת תלת-ממד שפיתחה החברה הישראלית מאנטיס ויז'ן (Mantis Vision). עם ההכרזה על המכשיר החדש, במסגרת תערוכת AWE שבקליפורניה, הודיעו השתיים על שיתוף הפעולה האסטרטגי בינהן.
מאז יציאת ה-iPhone X, הכולל מצלמת תלת-ממד לסריקת פנים, זה היה רק עניין של זמן עד שחברת מובייל נוספת תשלב מצלמה תלת-ממדית במכשיר. כעת, מכשיר ה-Mi8 של שיאומי הינו מכשיר האנדרואיד הראשון בעולם, בעל טכנולוגיות צילום וסריקה בתלת-ממד כחלק מתכונות המצלמה הקדמית.
המצלמה שפיתחה מאנטיס ויז'ן, מתבססת על טכנולוגיית אור מקודד (Mantis Vision Structured Light Technology), אותה פתחה החברה במהלך שלוש השנים האחרונות. הטכנולוגיה מחקה את הראייה האנושית המחברת בין התמונות שאנו קולטים בשתי העיניים לכדי תמונה תלת-ממדית אחת. המצלמה משמשת כאחת העיניים, ונקודות האור מהוות את העין השנייה. המצלמה קולטת את קרני האור, ובכך מרכיבה תמונה שלמה.
מאנטיס ויז'ן מתגאים בכך שהטכנולוגיה שלהם הגיע לשלב פיתוח בו היא "קומפקטית ומשתלמת", וכן מספקת את מספר נקודות האור הגדול ביותר, ומסוגלת להפיק תמונה ברזולוצייה גבוהה מזאת של האייפון X. טכנולוגיות הצילום והסריקה בתלת-ממד של החברה פותחו תחילה לשימוש בסורקי ומנועי תלת-ממד מקצועיים לחברות תעשייתיות ולגופי אכיפה בתחום הזיהוי הפלילי. את הטכנולוגייה הזאת, התאימו בהמשך לשימוש במצלמות וחיישני תלת-ממד לטלפונים ניידים.
"אפל יצאו עם אפליקציה תלת-ממדית שהשימוש העיקרי שלה הוא פייס ID. זה שימוש מאוד בסיסי. אנחנו מאמינים שמצלמה תלת-ממדית יכולה לתת הרבה יותר", אמר גור אריה ביתן, מייסד שותף ומנכ"ל Mantis Vision, "הדרייבר הגדול לאקו סיסטם הזה תמיד היה העובדה שאנשים רוצים לצלם ולשתף תוכן, ולכן הם קונים את המצלמה הטובה ביותר. גם כאן, השוק הגדול שהולך להווצר סביב הטכנולוגיה הזאת הוא הנושא של מציאות רבודה - המקום בו אתה יכול לייצר, לשתף ולהנות מתוכן תלת-ממדי. לכן, אנחנו עובדים גם על אפליקציות שונות, כדי לאפשר יוזר ג'נרייטד קונטנט למציאות רבודה, ומציאות מעורבת".
במרץ האחרון דווח בעיתון הקוריאני, The Bell, כי מאנטיס ויז'ן תשתף פעולה עם סמסונג, אשר השקיע בחברה לפני כ-3 שנים, לצורך הטמעה עתידית של מצלמת תלת-הממד שלה במכשיר הגלאקסי S10. עם זאת, החברות לא הגיבו לדיווח אשר לא אומת. ביתן סיפר ל"גלובס" כי למרות ההתפתחויות בתחום, חברות מובייל חששו עד כה לאמץ את הטכנולוגייה החדשה: "כבר מ-2013 היינו מוכנים ליציאה לשוק המובייל ועבדנו על גרסאות אב-טיפוס עם שחקנים שונים מכל העולם, סינים וקוריאנים ואמריקאיים. עבדנו עם גוגל על פיתוח מצלמה כזאת לטאבלט Tango, אבל בסך הכל זה שוק מאוד שמרן. למרות הכל, כולם חיכו לאפל כדי לקבל את ההחלטה.
"שיאומי, בתור חברה שרוצה להיות פירסט טו מרקט, החליטה לרוץ על זה מאוד מהר, בזמן ששחקנים אחרים חיכו לראות מה יהיה לפני שיקבלו את ההחלטה. שיתוף הפעולה עם שיאומי התאפשר הודות לחברה המשותפת שהקמנו בסין עם Luenmei Quantum Co, לצורך ביסוס מעמדינו באזור סין. שיתוף הפעולה התחיל לקראת סוף השנה שעברה, וכיום יש כבר שלושים עובדים בחברה הסינית, שזו צמיחה די מהירה".
מנטיס ויז'ן
הקמה: 2005
מייסדים: גור אריה ביתן (מנכ"ל), אייל גורדון (מדען ראשי) עמיחי לובן (כבר שלוש וחצי שנים לא פעיל בחברה)
סה"כ גיוסים: כ-90 מיליון דולר ב-4 סבבים
משקיעות בולטות: Qualcomm Ventures, Samsung Ventures, Flex Lab IX,Sunny Optical Technology, Formation 8 ו- Eclipse.
לחברה משרדים בפתח תקווה, בארה"ב, בסלובקיה ובסין
לחברה 160 עובדים, מתוכם למעלה מ-100 בישראל
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.