יותר מ-30 רשויות ממשלתיות וצבאיות בסין משתמשות ברחפנים שנראים כמו ציפורים כדי לבלוש אחר התושבים, לפי דיווח בעיתון South China Morning Post. הבילוש בצורה זו נעשה בלפחות חמש פרובינציות סיניות בשנים האחרונות, אך הטכנולוגיה הייתה בשימוש בעיקר במחוז האוטונומי שינג'יאנג שנמצא בגבול המערבי של סין ובו מתגוררת אוכלוסיה מוסלמית גדולה. המחוז נתון לניטור רב של הממשל בשל חשש מבדלנות.
הרחפנים האלה לא רק נראים כמו ציפורים, אלא גם מחקים את תנועת הכנפיים שלהן. בנוסף להסוואה, הם נעזרים בתנועה הזו כדי להמריא ולנחות. הם כמעט לא מרעישים, ולפי הדיווח, הצליחו לבלבל אפילו ציפורים שעפו לצידם.
לכל אחד מהם יש מצלמת HD, אנטנת GPS, מערכת בקרת טיסה ויכולת תקשורת לווינית. הם מצוידים גם בתוכנה שעוצבה במיוחד ועוזרת לייצב את הצילום גם במהלך תנועה. לפי הכתבה, בטכנולוגיה עושים שימוש כרגע בקנה מידה קטן אך צוות החוקרים שפיתח אותה מאמין כי יש לה פוטנציאל לשימוש בקנה מידה גדול בעתיד וכי יש לה "יתרונות ייחודיים שעומדים בדרישה לרחפנים בסקטורים הצבאיים והאזרחיים". מלבד השימוש לצורכי בילוש, החוקרים מאמינים שיש לרחפנים שימושים נרחבים נוספים, למשל בזמן אסונות וחירום.
התכנית לפיתוח הטכנולוגיה כונתה בשם הקוד Dove, ובראשה עומד סונג ביפנג, פרופסור מאוניברסיטת Northwestern Polytechnical שבעיר שיאן.
סין משתמשת בטכנולוגיות רבות כדי לעקוב אחר אזרחיה, ובין היתר נעזרת לשם כך גם בסטארט אפ הסיני סנסטיים שמתמחה בראייה ממוחשבת ונחשב לסטארט-אפ בינה המלאכותית הגדול בעולם. סנסטיים בונה עבור הממשלה מערכת זיהוי פנים שתוכל להתמודד עם מאה אלף שידורים חיים בו זמנית, שיגיעו ממצלמות מהירות, מכשירי כספומט ועוד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.