הצד הכלכלי של היצירתיות
האם זה כלכלי להיות יצירתי? כיצד משתלבת יצירתיות בכלכלה? על שאלות אלו ביקשו אמש (ג') לענות בבית הספר לעיצוב והנדסה שנקר, שם נערך אירוע לרגל שבוע הכלכלה היצירתית. שבוע זה, שהתקיים ביוזמת המרכז לחדשנות ACT Shenkar ומשרד הכלכלה, זכה במענק רב-שנתי של האיחוד האירופי לקידום התעשיות היצירתיות בישראל בהיבט החינוכי-מדיני-כלכלי.
בכדי לחזק את הקשר בין כלכלה ויצירתיות ובכך לתרום לשוק התעסוקה, מובילים שנקר ומשרד הכלכלה מהלך להטמעת מושג הכלכלה היצירתית בפעילות העסקית של חברות והגדלת פריון העבודה בישראל, כפי שמתרחש כבר במקומות שונים בעולם. ובאותה הרוח לא רק אמנות הייתה שם, אלא גם מספרים - כך למשל, במקום הוצג מחקר שערכה חברת ההשקעות NEA, לפיו מייסדים של 31% מהסטארט-אפים, מגיעים מעולם העיצוב.
פרופ' יולי תמיר, נשיאת שנקר; אורית אפרתי, יו"רית ידידי שנקר וצביקה ימיני, יו"ר הוועד המנהל, קיבלו את פניהם של האורחות מאוסטרליה, ת'י אגלואו, מנהלת קרייאטיב לאב בגוגל אוסטרליה ולוסי מ'קריי, אמנית אוסטרלית; שי רינסקי' מנכ"ל משרד הכלכלה; משה והניה נור מבעלי חברת נור; נחום איצקוביץ, מנהל הרשות להשקעות ופיתוח במשרד הכלכלה; יאיר סרוסי, לשעבר יו"ר בנק הפועלים המכהן היום יו"ר אנלייט (ראו אייטם מימין לגבי אישור תגמולו השנתי בחברה); רבקה בוכריס מנהלת קרן אדליסט; איש הפרסום גדעון עמיחי; יפית גרינברג (ג.יפית), מבעלי סטימצקי ובן זוגה ד"ר בני פלד; מרגרט אדמס; האדריכלית אירמה אורנשטיין; אליס גוטסמן מחבר הנאמנים של שנקר ניו יורק; ורבים אחרים.
באנלייט מבקשים לאשר הקצאת אופציות בשווי כ-28 מיליון שקל לבכירי החברה
בנוסף יתבקשו לאשר באסיפה תגמול שנתי של 420 אלף שקל ליו"ר יאיר סרוסי
בעלי מניות חברת האנרגיה הירוקה אנלייט יתבקשו באסיפה המתוכננת לחודש הבא לאשר למנהליה הקצאת אופציות בשווי של כ-28 מיליון שקל - כך עולה מזימון האסיפה שפרסמה החברה בימים האחרונים.
מדובר בסך הכול בכ-34 מיליון אופציות שיוקצו לחמשת בכיריה - בעיקר שלושת המייסדים - המנכ"ל גלעד יעבץ, סמנכ"ל פיתוח עסקי צפריר יואלי וסמנכ"ל הנדסה ותפעול עמית פז, וכן לסמנכ"ל הכספים ניר יהודה וסמנכ"ל הפיתוח מירון קר.
מחיר המימוש לאופציות ייקבע "בסמוך למועד ההקצאה בפועל של כתבי האופציה (אשר יבוצע בסמוך לאחר קבלת אישור הבורסה), בהתאם למחיר הממוצע של מניית החברה במהלך 30 ימי המסחר אשר קדמו למועד ההקצאה ובתוספת פרמיה בשיעור של 1%". שוויה של מניית אנלייט הבוקר עמד על קרוב ל-2 שקלים, אחרי זינוק של כ-50% בערכה בשנה האחרונה, והיא משקפת לחברה שווי נוכחי כ-1 מיליארד שקל.
באנלייט ציינו כי בגין הקצאת האופציות החברה תרשום בדוחותיה הכספיים של השנה (2018) הוצאות של כ-6.5 מיליון שקל, בשנה הבאה (2019) הוצאות של כ-12.5 מיליון שקל, בעוד שנתיים (2020) כ-6 מיליון שקל ובשנתיים לאחר מכן (2022-2021) הוצאות של כ-3.5 מיליון שקל.
מלבד אישור האופציות, בעלי המניות של אנלייט יתבקשו לאשר באסיפה גם את מדיניות התגמול של החברה, וכן תגמול שנתי של 420 אלף שקל ליו"ר יאיר סרוסי, לשעבר יו"ר בנק הפועלים והקצאת אופציות בשווי של 3.7 מיליון שקל. בנוסף הם יתבקשו לאשר את מינויו לדירקטור של איציק בצלאל. בצלאל כיהן בעבר בין היתר כמנכ"ל מגדל חיתום, וכיום הוא מנכ"ל חברת אודם פיננסים, המעוניינת לגייס אג"ח המיועדות להשקעה בפיקדונות בנקאיים, ונמנה על מייסדיה.
לצד הקצאת האופציות לנושאי המשרה באנלייט, החברה עדכנה בתחילת השבוע על הקצאת כתבי אופציה לחמישה מנהלים נוספים בחברה, בשווי של 1.7 מיליון שקל.
בעסקיה השוטפים, אנלייט דיווחה אתמול על קבלת אישור הות"ל (ועדה לתשתיות לאומיות) לפרויקט אנרגיית הרוח שלה "רוח בראשית", הצפוי לכלול 42 טורבינות רוח באיזור הר פרס שברמת הגולן, על קרקעות של כמה יישובים שם (יונתן, אלוני הבשן, רמת מגשימים, מבוא חמה, נטור, כנף ואבני איתן), ולייצר חשמל מאנרגיית רוח בהספק של 130 מגוואט.
אנלייט, העוסקת בייזום, הקמה והפעלת פרויקטים לייצור חשמל מאנרגיה סולארית ואנרגיית רוח בישראל ובאירופה, פועלת כיום ללא גרעין שליטה, ובעלי המניות הבולטים בה הם כמה גופים מוסדיים, זאת לאחר שעד לאחרונה נשלטה על-ידי חברת יורוקום תקשורת, שהייתה בבעלות שאול אלוביץ ועברה לידי מפרק.
מפגש תחת לחץ: למי סיפקו גיבורי "מנהרת הזמן" השראה?
מתחם האירועים "שבע" בתל אביב אירח אמש (ג') את חברי וחברות המועדון המדעי של מכון ויצמן, שערכו אירוע משותף יחד עם מועדון דור ההמשך WeizmannVibe, בחסות קרדיט סוויס.
בתוכנית: העיתונאי איתי אנגל עם סיפורים מאחורי הקלעים באזורי מלחמה, שגילה שאת ההשראה שלו הוא קיבל מדאג וטוני, גיבורי הסדרה המיתולוגית "מנהרת הזמן''; ובהקשר ישיר לכך - הרצאתו של פרופ' אלון חן, ראש המחלקה לנוירוביולוגיה במכון ויצמן למדע, על תפקוד המוח במצבי לחץ שסיפר על ההבדל בין גברים ונשים בו "אצל נשים התגובות נורמלית לעומת הגברים אשר אצלם התגובה עוברת דיכוי של הטסטוסטרון", והמליץ על "שיחה טובה עם פסיכולוג שטובה כמו טיפול תרופתי".
המארחים שמשון הראל, יו"ר אגודת הידידים ומבעלי אמריקה ישראל; המנכ"לית יעל גורן וגמן ועמיר שאלתיאל, יו"ר מועדון דור ההמשך קיבלו את פניהם של: פרופ' דניאל זייפמן, נשיא המכון; דרור תורן, מנכ"ל חטיבת המגורים באמריקה ישראל; יהודה ברוניצקי, מייסד אורמת; אלוף במיל' עידו ואורנה נחושתן; חני וגדעון המבורגר, נשיא הראל חברה לביטוח; דורון אברבוך, מנכ"ל קרדיט סוויס ישראל; יעל גיט, מנכ"לית קרן להב; אביב גל, מייסד ומנכ"ל בלנדר; רם לוינסון, מנכ"ל פארק הייטק ברלב; סמי סגול; יניב מלמוד, שותף בקרן אלטו; אילנית ואבי לוי, מנכ"ל מליסרון; מהרטה רון, סגנית ראש עיריית תל אביב וערן רון; פרופ' רות ארנון;אנשי העסקים אברהם לולו אסף; ערי ורחל סטימצקי; יוסי דהן בעלי אלדן; פרופ' מיכאל סלע; אייל בליצר, מנהל השקעות ראשית בקרן גלילות ואחרים.
עם העין לבית הדין לעבודה
משרד עורכי דין הרצוג, פוקס נאמן ופורום דיני עבודה של ארגון היועצים המשפטיים הפנימיים (ACC), ערכו אתמול (ג') כנס בנושא ניהול סיכונים ביחסי העבודה.
עו"ד חיה ארמן, שותפה בכירה במחלקת דיני עבודה במשרד, הציגה את הנושא בראי ליטיגציה בבתי הדין ואמרה כי "אני תמיד אומרת למעסיקים וליועצים משפטיים, בכל צעד שלכם תהיו עם עין אחת במבט רחוק לבית הדין לעבודה. בכל פעולה שלכם הביאו בחשבון את בית הדין לעבודה". בהמשך פרש המגשר פרופ' מרדכי מירוני, דרכים שונות ליישוב סכסוכים.
התעשרו, למדו ופקחו עין לבית הדין לעבודה: עו"ד אורלי ג'רבי, ראשת מחלקת דיני עבודה בהרצוג פוקס נאמן; נירה פורן, מנכ"לית ACC; הגר כהן, מנהלת מחלקה משפטית בנס טכנולוגיות וראשת פורום דיני עבודה ב- ACC; גדעון רוזנברג, מנהל מחלקה משפטית במלאנוקס; שרית וויסטוך, מנהלת מחלקת משפטית בבנק ירושלים; ערן מאירי, מנהל מחלקה משפטית בשופרסל; דורון קרבל, מנהל מחלקה משפטית במגל; אדוה ליואנו, מנהלת מחלקה משפטית ב-hp ואחרים.
אדוה ליואנו, גדעון רוזנברג, אורלי ג'רבי ונירה פורן / צילום: אירית נחמני
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.