הרשות לפיתוח ירושלים הודיעה היום (ה') כי בחרה בקבוצת LR, כזכיין להקמת קרן בתמיכת הרשות. LR יוצאת כעת לגייס את הקרן שמיועדת לנהל 130 מיליון דולר, מהם 5 מיליון מענק מהרשות לפיתוח ירושלים, שתהפוך גם לשותפה מוגבלת בקרן. לדברי החברה, חלק מן הסכום כבר הובטח על ידי תאגיד סיני מוביל וגופים ישראלים נוספים. צוות מנהלי הקרן כבר נבחר, אך החברה עוד לא מעוניינת לחשוף אותו.
קבוצת LR עוסקת ביזום פרויקטים בסדרי גודל גדולים ברחבי העולם, ביניהם נדל"ן, תשתיות, בניית בתי חולים והכשרת עובדים לחקלאות. זוהי קרן ההשקעות במדעי החיים הראשונה שמקימה LR, אולם היא כבר הקימה את מתחם העבודה ביו האוס בירושליים לחברות מדעי החיים, בהשקעה של מספר עשרות מיליוני שקלים, ולכן החיבור היה טבעי.
הקרן תוקם במסגרת תוכנית החומש לפיתוח כלכלי בירושלים הנקראת תוכנית ה-"יובל", שהרשות מפעילה עבור המשרד לירושלים ומורשת ובשיתוף עיריית ירושלים.
הקרן תקום בירושלים ותשקיע חלק משמעותי מהונה בפעילות של חברות שהמחקר, הפיתוח או הייצור שלהן מתבצעת בירושלים. "עד היום הענקנו לחברות מענקים ישירים לתמיכה בפעילותן בירושלים", אומר אייל חימובסקי, מנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים. "בעזרת הקרן בשותפות סינית, הרל"י תיצור מינוף משמעותי של סכומי הכסף המושקעים בחברות הביו בירושלים. אם בדרך כלל המענק הישיר לחברת ביוטק מגיע לסכום מקסימלי של 5 מיליון דולר, בעזרת המינוף של הקרן, חברות יוכלו לקבל ממנה מענק גדול יותר בכ-50 אחוז".
יקי זינגר, סמנכ"ל הפיתוח העסקי ב-LR ומייסד הקרן מטעם הקבוצה, אמר כי: "ישנן גישות רבות לקידום טכנולוגיות בתחום הרפואה. אנו רוצים להשקיע בגורם האנושי, היוזם והמפתח, המהווה בסיס לעתיד תעשייה זו".
זינגר אמר היום בראיון ל"גלובס" כי: "את הקמת הקרן התחלנו לפני כשנה וחצי, ולמעשה הקמת הביו האוס נולדה כתוצאה מן העבודה על הקרן. מן השיחות שלנו עם משקיעים ראינו שצריך באקוסיסטם מערך שיאפשר להקים ולבון היתכנות של חברות במהירות. לא צפוי כרגע להיות קשר בין הביו האוס לבין הקרן, למעט העובדה ששתיהן בירושליים ונתמכות על ידי הרל"י, העיריה והמשרד לירושלים ומורשת, אבל אני מאמין שהקרן תבחן גם השקעה בחברות הפועלות במתחם וכן היא עשויה להיעזר בשירותי בדיקת החברות של הביו האוס".
זינגר מציין כי הקרן תוכל לסיים סגירה ראשונה ולהתחיל לפעול בתוך כמה חודשים. "אנחנו מאמינים כי המשקיעים יהיו גם גופים סיניים וגם גופים מוסדיים ישראלים. עבור הסינים המעורבות של הממשלה בקרן היא תו תקן לאיכות. הם רוצים להשקיע בגורמים שהמדינה מעורבת בהם". כמו כן מקווה החברה לקבל השקעה מלפחות גוף אחד שהוא מרכז רפואי מוביל. החברה מחוייבת להשקיע סכום שהיקפו לא נמסר בחברות ירושלמיות. מעבר להתחייבות זו, אין לה מחוייבות נוספת לרל"י והיא תשקיע גם מחוץ לירושליים ואפילו מחוץ לישראל. בזכות המשקיע הסיני, תוכל החברה לתמוך בחברות שהשוק הסיני מעניין אותן במיוחד. בשלב הראשון הקרן תשקיע בחברות מכשור רפואי ובריאות דיגיטלית בשלב המיד סטייג' (כלומר לרוב אחרי פיתוח אבטיפוס אך לפני הניסויים הרב מרכזיים או המכירות). לדברי זינגר, אף ש-LR טרם הקימה קרן השקעות עד כה, היא השקיעה ישירות בחברות בתחומים שונים ואת הניסיון הזה תביא לקרן.
לדברי השר זאב אלקין, שר לאיכות הסביבה ירושלים ומורשת: "בשנים האחרונות אנחנו, משרד ירושלים, פעלנו בצורה אינטנסיבית כדי להפוך את ירושלים לאקו סיסטם מהצומחים בעולם בכל הקשור להיי טק. אחת מהמשימות החדשות שהצבנו לעצמנו לחומש הקרוב במסגרת הפיתוח הכלכלי האסטרטגי של ירושלים, היא להפוך אותה גם לאחת הערים המובילות בעולם בכל מה שקשור לתחום מדעי החיים. הקמת הקרן החדשה, וכתוצאה מכך הגדלה משמעותית של ההון שיושקע בחברות, הינו אחד מהצעדים למימוש משימה זאת, אין לי ספק שנראה בשנים הקרובות גידול משמעותי במספר החברות בתחום מדעי החיים בירושלים".
איציק עוזר, מנהל הפיתוח העסקי ברשות לפיתוח ירושלים: "השקעה נרחבת בהון האנושי וביצירת תשתיות תעשייתיות מתקדמות בעיר יחזקו את מעמדה של ירושלים מרכז עולמי בתעשיית מדעי החיים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.