ייתכן ומדובר בהשקעה המוצלחת ביותר בכל הזמנים.
בשנת 1995, ג'קי ומייק בזוס השקיעו 245,573 דולר באתר הסחר האלקטרוני הנידח של בנם, ג'ף. "אני רוצה שתדעו עד כמה שזה עלול להיות מסוכן", אמר הבן להורים בזמן ההשקעה, "אני עדיין רוצה לחזור הביתה לחג המולד ואני לא רוצה שתכעסו עליי".
הנפקה אחת ושלושה פיצולי מניות של חברת הסחר האלקטרוני הלא כל כך קטנה אחר-כך, המנייה של הוריו של בזוס יכולה להיות שווה כיום כקרוב ל-30 מיליארד דולר, מה שיהפוך אותם לעשירים יותר מאחד ממייסדי מיקרוסופט, פול אלן, האדם השלושים העשיר ביותר במדד הביליונרים של בלומברג. בזוס יכול לחזור לחופשה אצל ההורים, אבא ואמא ממש לא כועסים.
אחזקות הוריו של בזוס באמזון לא נחשפו לציבור מאז סוף 1999. אמנם לא ברור מהו נתח החברה שעדיין בבעלותם, אך תרומות מתמשכות של מניית אמזון לארגון הצדקה של השניים רומזות כי הזוג עדיין מחזיק בחתיכה נכבדה מאוד של החברה השנייה בשוויה בעולם. אמזון תרמה 595,027 מניות לקרן של משפחת בזוס החל משנת 2001 ועד 2016, 25,000 המניות שהזוג קיבל ב-2016 היו שוות כ-20 מיליון דולר באותו הזמן. הקרן של משפחת בזוס מתמקדת בחינוך לצעירים.
אם ההורים בזוס לא מכרו או תרמו, בבעלותם כרגע כ-16.6 מיליון מניות אמזון. כלומר 3.4 אחוז מהחברה, מה שהופך את השניים לבעלים השניים הכי גדולים בחברה, מיד אחרי הבן ג'ף.
"אנחנו בני מזל מספיק שחיינו מעבר לים וחסכנו כמה פרוטות, כך שיכולנו להיות משקיע אנג'ל", אמר מייק בזוס, מהגר מקובה במקור שמזדהה בשם מיגל, "השאר הוא היסטוריה".
לפי אנליסטים של בלומברג, גם אם הזוג בזוס ימכור את מניותיו באמזון במחיר הנמוך ביותר, הם עדיין "יקצרו" כ-100 מיליון דולר.
גם האחים של בזוס, מארק וכריסטינה, ככל הנראה הסתדרו. כל אחד מהם רכש 30,000 מניות אמזון תמורת 10,000 דולר ב-1996. אם הם לא מכרו את המניות, הרווחים שלהם יהיו שווים כ-640 מיליון דולר לכל אחד מהם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.