17 טריליון 638 מיליארד, 763 מיליון, 277 אלף ו-54 שקלים - זה המספר השרירותי למדי שהציגה היום (ג') הבורסה כאומדן לשוויה של מדינת ישראל, אילו הייתה מונפקת בבורסה ככל חברה ציבורית. המספר פורסם היום בהמשך לאומדן שווי כלכלי יותר שהבורסה פירסמה ב-3 ביולי, כשעל בסיס האומדן הראשוני שוקללו תשובות של אלפי אזרחים שענו על מספר שאלות לגבי מידת האמון שלהם במוסדות המדינה, תחושת הביטחון האישי והאופטימיות שלהם לגבי החיים במדיה בעתיד.
היוזמה למדידת שווי השוק של מדינת ישראל נולדה בעקבות דוח שפרסם השנה הבנק העולמי שבו העריך את שווין של 143 מדינות ללא ישראל. המדינה בעלת השווי הגבוה ביותר על-פי הדוח היא ארה"ב, ששוויה 1.1 קוודריליון שקל (או 1,100 טריליון) ואחריה סין ששווייה 541 טריליון שקל ויפן 266 טריליון.
בבורסה אומרים כי אומדן השווי של ישראל נעשה על-פי מתודולוגיה דומה לזו שבה השתמש הבנק העולמי. בין היתר, הובאו בחשבון שווי הקרקעות העירוניות, המבנים והציוד שנדד על-פי מחירי שוק; שווי ההון האנושי שנמדד על-פי רמות השכר; שווי משאבי הטבע ובכלל זה אוצרות טבע, קרקע חקלאית, יערות ושטחי ים ומאזן הנכסים וההתחייבויות החיצוני של כל מדינה.
בתחילת יולי פרסמה הבורסה את תוצאות המדידה שהראו כי שווי השוק של ישראל עומד על 16 טריליון שקל והוא גבוה ב-3 טריליון שקל משווייה של טורקיה. שווי המדינה לאזרח בישראל עומד על 50% מבארה"ב.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.