יותר מ-800 אלף ילדים ישראלים בגילאי 6-17 שיחקו במשחק הרשת פורטנייט במשך 260 מיליון שעות במהלך החופש הגדול - כך מעריך מכון המחקר TNS ישראל בסקר שביצע עבור חברת בזק. הסקר נערך בקרב מדגם מייצג של 670 הורים לילדים בגילאי 6-17 ו-790 בני נוער בגילאים 12-17, והוא שופך מעט אור על תופעת הגיימינג הבולטת של 2018.
מהסקר עולה כי בני נוער שיחקו בממוצע 5.2 שעות בכל יום, וחלקם אף מקריבים עבור המשחק פעילויות חברתיות ושינה: מחצית מהם אמרו כי ויתרו על פעילויות קיץ שונות כדי לשחק, ו-42% מבני הנוער שיחקו לפחות שעה במהלך הלילה (בין חצות ל-8 בבוקר). 43% אף הודו כי הם מכורים למשחק, ו-85% מבני הנוער מציינים כי חלק או כל החברים שלהם משחקים במשחק.
המשחק פופולרי יותר בקרב בנים: 62% מהם משחקים בפורטנייט לעומת 28% מהבנות, כשבסך-הכול 41% מהנוער הישראלי משחק. בקרב הילדים בגילאי 6-11, לעומת זאת, 53% מהילדים משחקים, לפי דיווחי ההורים.
בעוד שבני הנוער דיווחו כי רובם (71%) מהם לא הוציאו כסף על המשחק, הוריהם של ה-29% הנותרים הוציאו 80 מיליון שקל על קניית חפצים וירטואליים עבור המשחק במהלך החופש הגדול - ממוצע של 357 שקל לשחקן.
שני שליש מבני הנוער המשחקים דיווחו כי כמעט ולא שיתפו את הוריהם בכל הקשור למשחק, ובעוד ש-70% חושבים שצריך להגביל להם את זמן המשחק - בפועל 51% מהם מודים כי יצא להם לשחק כמעט ללא הגבלה. לפי בני הנוער, 69% מההורים לא הגבילו בכלל את זמנם של הילדים בפורטנייט.
בין ההשפעות החיוביות של המשחק ניתן לציין את שיפור האנגלית (57% מהנסקרים אמרו כי שליטתם בשפה השתפרה בעקבות המשחק), 72% אמרו שלמדו לרקוד, ו-43% הכירו חברים חדשים בזכות המשחק.
בקרב ההורים עלו תחושות דומות לגבי הגבלת המשחק והבנה בו. 82% אמנם אמרו שחשוב להם להיות בשליטה, אבל בפועל רק 28% מרגישים שהם מצליחים במידה רבה להיות בשליטה. 55% מההורים ציינו כי במהלך החופש הגדול הם הטילו סנקציות ובעיקר הגבלת שעות משחק, אך 89% מההורים מציינים כי בשנת הלימודים הם מתכוונים להטיל סנקציות. 65% מההורים ציינו כי כלל אינם מבינים את מהות המשחק ואת ההתנהלות סביבו.
באופן מפתיע, האמצעי העיקרי למשחק הוא דווקא המחשב הנייח, כש-41% מהנשאלים ציינו כי זו הדרך המועדפת עליהם לשחק בפורטנייט. 30% ציינו את הפלייסטיישן, 29% את המחשב הנייד, 23% משחקים באקסבוקס, 20% בסמארטפון, ורק 4% משחקים בפורטנייט בטאבלט.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.