גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך הגיעו לישראל משלחות של 3,000 מתנדבים בזמן המלחמה - לא כולם יהודים

ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה"ב הוביל 11 משלחות שהתנדבו ביישובים כמו שדרות, ארז, גבולות ואורים ● טלי צור־אבנר, ראש המטה בישראל: "הביקוש גבוה, יש רשימות המתנה" ● ישראל מתגייסת

מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב
מתנדבי משלחת של Jewish National Fund USA / צילום: ארגון ג'ואיש נשיונל פאנד ארה''ב

בארבעת החודשים האחרונים הגיעו לישראל יותר מ־3,000 מתנדבים אמריקאים לפעילויות התנדבות בעוטף ובדרום. הם הגיעו באמצעות ארגון Jewish National Fund USA, הפועל לחיזוק ההתיישבות בישראל. באופן מפתיע, לא כולם יהודים.

ישראל מתגייסת | קרן משפחת שעשוע תחלק 6 מיליון שקל לבעלי עסקים ששירתו במילואים
ישראל מתגייסת | הפדרציה היהודית של ניו יורק תורמת כ־40 מיליון שקל ליישובי הצפון
ישראל מתגייסת | החברה שמסייעת למפוני קיבוץ כפר עזה לעבור הסבה מקצועית לתחום הסייבר

"בשבועות הראשונים למלחמה עסקנו בעיקר בתמיכה בקהילות שפונו, ובקהילות שהתפנו אליהן - בכל רחבי הארץ", מספרת טלי צור־אבנר, ראש מטה הארגון בישראל. "גייסנו עשרות מיליוני דולרים, ובכל זאת, הייתה תחושה בקרב התורמים והשותפים שלנו שהם רוצים לתמוך גם עם הידיים, לא רק ברשתות החברתיות או הארנק.

"כך נולדו המשלחות שלנו. חשבנו שיגיעו כמה עשרות, אבל ההיענות עלתה על כל הציפיות, והמשלחות שלנו מלאות עד סוף דצמבר, יש לנו רשימות המתנה. ההרשמה פתוחה לכולם, ואנחנו רואים מספר רב של משתתפים ציוניים, שאינם בהכרח יהודים, העומדים לצד ישראל".

טווח הגילאים של המתנדבים נע מ-20 ועד 80, ומימון הנסיעה הוא מכספם הפרטי. עשר המשלחות הראשונות הגיעו לשדרות, ארז, אור הנר, גבולות, חלוצית ותלמי אליהו, וחבריהן עסקו בעבודות כמו חקלאות, שיפוץ, גינון, ניקוי, צביעה והכנת מבני ציבור לקראת חזרתן של הקהילות לביתן.

"לא מדובר במשלחות סולידריות, אלא ממש במשלחות של מתנדבים שמפשילים שרוולים ובאים לעבוד", מציינת צור־אבנר. "אלה אנשים ממעמד סוציואקונומי גבוה, שלא נוהגים לגנן או לצבוע ספסלים".

נשארו למרות האיראנים

לפני כשבוע וחצי נחתה בישראל המשלחת ה־11 שכללה מספר קבוצות, אך בעקבות האיום האיראני וההתפתחויות הביטחוניות, הלו"ז שלה הושהה. המתנדבים שהגיעו בחרו שלא לעזוב את הארץ, ולכן בארגון מצאו עבורם אלטרנטיבות. "הם עבדו בבתי אריזה ובהכנת מזון לחיילי צה"ל ומילואימניקים. ביום רביעי הם כבר ירדו לאורים", מספרת צור־אבנר.

בעשורים האחרונים מיקד הארגון את מאמציו במשיכת כ-800 אלף מתיישבים חדשים לנגב ולגליל. מאז פרוץ המלחמה עבר הסיוע לתושבי העוטף והצפון לראש סדר העדיפויות. "המטרה היא לדאוג לשיקום בתיהם וחייהם של התושבים, תוך טיפוח ערבות הדדית וחוסן לאומי", מסכמת צור־אבנר.

מתגייסים לעזרה

גלובס מרכז את היוזמות המרכזיות ופרטי הקשר ונרתם לקשר בין הצדדים להצלחת המיזמים הללו במייל: i-can-help@globes.co.il

לשכת המסחר ישראל-קנדה

בצל המלחמה, ולמרות המתיחות השוררת בעקבותיה בין ישראל לקנדה, כ-80 חברות נדל"ן ומשקיעים קנדיים הגיעו לאירוע שהתקיים בקונסוליה הישראלית בטורונטו, ביוזמת לשכת המסחר ישראל-קנדה והקונסוליה. המטרה: לקדם השקעות בחברות ישראליות המפתחות טכנולוגיות בענף הבנייה והנדל"ן.

מובילי האירוע הישראלים היו עו"ד יהודה רוה, מבעלי קרן רש"י ויו"ר קרן הטכנולוגיה בילט אין-טק, אורי בן פורת מנכ"ל בילט אין טק, עומר ברנד מנכ"ל קונטק (בנייה חכמה), ומאי ספורטה סגנית נשיא לשכת המסחר ישראל-קנדה. הם מציינים כי הנוכחות המרשימה של נציגי החברות הקנדיות בעיצומה של המלחמה, והפגישות עמם, אינם מובנים מאליהם כאשר בכירי הממשלה הקנדית מפגינים יחס עוין כלפי ישראל בעקבות המלחמה.

לדברי עו"ד רוה, "ציפינו שבגלל היחס העוין לישראל מצד שרת החוץ והפרלמנט בקנדה בעקבות המלחמה, לא יבואו אנשים לאירוע. הופתענו לטובה לראות שלמרות המצב הגיעו הרבה מאוד אנשים.

"החברות הישראליות זכו לתמיכה גדולה של המשקיעים הקנדים ומנהלי חברות הבנייה הגדולות, שהתעניינו בעיקר בטכנולוגיות מבוססות AI. לא מדובר בטכנולוגיה שהיא רק בגדר רעיון, אלא במוצרים שעובדים, כמו רובוט שמבצע עבודות צבע במבנים בני 60-50 קומות, וכבר צבע 30 אלף מ"ר של בניינים באירופה.

"מנכ"ל ניהול הנכסים של קונצרן Brookfield, שמנהל השקעות של למעלה מ-900 מיליארד דולר, הזמין את הקרן שלנו להציג את ההשקעות שלה, חברה קנדית אחרת סיכמה כבר על טיוטה של זיכרון דברים עם חברה ישראלית, האנשים והגופים שנפגשנו איתם הראו התעניינות גדולה ואני מאמין שיש סיכוי אמיתי שזה יביא להשקעות.

"בנוסף, נפגשנו עם מנהל הפיתוח של הבורסה בטורונטו (TSX), שהציע לנו לבדוק את האפשרות להנפיק את הקרן שלנו אצלם. גם שרת התשתיות של ממשלת אונטריו, וארגונים גדולים כמו ארגון הקבלנים של קנדה ולשכת המסחר של אונטריו, הביעו רצון להידוק הקשרים ולשיתופי־פעולה.

"הפוטנציאל הכלכלי של החברות האלו הוא עצום ומוערך במיליארדי דולרים. השוק העולמי של ענף הבנייה נאמד ב-13 טריליון דולר, כאשר הפיתוחים של החברות הישראליות עשויים להגיע ל-2%-1% מכלל השוק".

JAB CAMP

עיריית אשקלון ועמותת JAB CAMP, ארגון חינוכי-ספורטיבי ללא כוונת רווח שהקים ג'ראד ארמסטרונג מאליצור אשקלון, שיפצו את מגרש הספורט הוותיק של מתנ"ס בורטון בשכונת העתיקות בעיר. באירוע חנוכת המגרש המחודש השתתפו ילדים מאשקלון והדרום, שחוו את המלחמה מקרוב. הפעילות עמדה בסימן מאבק נגד אנטישמיות, גזענות ושנאה באמצעות כדורסל.

שחקן הכדורסל ג'ראד ארמסטרונג עם ילדי אשקלון, במגרש ששיפץ בעיר / צילום: לימור רפאלי וניר קידר

הארגון שהקים ארמסטרונג - תומך ופעיל נלהב למען ישראל, שגדל בפילדלפיה כיהודי אפרו אמריקאי שומר מצוות - הפך במהלך המלחמה לשגריר הסברה בולט של ישראל בעולם. המגרש שופץ בתרומה שהוא גייס מ-Five Star Basketball - בית ספר אגדי לכדורסל בארה"ב שייצר ענקי NBA כמו מייקל ג'ורדן, לברון ג'יימס, קווין דוראנט, סטף קרי, כרמלו אנתוני ועוד.

מפרוץ המלחמה ערך ארמסטרונג מסע הסברה נרחב בארה"ב, והפך לכוכב רשת ויראלי שזכה למיליוני צפיות בכל העולם - בין השאר כשתיעד את ביקורו בבתים השרופים בקיבוצי העוטף, ונפגש עם המשפחות.

לדברי ארמסטרונג, "מטרת פעילותי בישראל היא להשפיע פעמיים - על המגרש ומחוצה לו. אם בעתיד יזכרו אותי רק מהמגרש, אז זה יהיה כישלון מבחינתי. הוריי תמיד חינכו אותי שהכול אפשרי בחיים, ושמוכרחים להעניק לדור הבא את הטוב ביותר שאפשר. תחת ההשראה הזאת הקמתי את JAB CAMP, ושם הנחלנו את הערכים האלו לאלפי ילדים. הדבר הטוב הוא שרק התחלנו".

UPS ישראל

זכיינית UPS בישראל יצאה ביוזמה לקראת חג הפסח במסגרתה מוקדש תקציב מתנות החג ללקוחות לטובת עמותת Activity Based Therapy Center, הפועלת לשיקום חיילים נפגעי עמוד שידרה שנפצעו במלחמה.

במסגרת הפעילות תתרום החברה עשרות אלפי שקלים לעמותה, שמפעילה בין היתר את מרכז Move to Motion. התרומה תסייע להגדלת קיבולת המרכז, ולהגדלת כמות החיילים ונפגעי המלחמה שיוכלו לקבל מענה שיקומי.

בית רות

לאחר שמתקפת החמאס ב-7.10 גרמה להן להתפנות מבתיהן, 18 אזרחיות ותיקות מנתיב העשרה ומקריית שמונה, הגיעו בחסות עמותת מטב לבשל ארוחה ביתית ראשונה אחרי חצי שנה מחוץ לבית - בבית רות שבצפון.

מדובר בכפר של משרד הרווחה המיועד לנערות בנות 13־18 שאינן יכולות לגור בבתיהן. יחד עם המפונות ערכו הנערות סעודה שכללה גם שיחות חשובות על המצב הלא פשוט שאליו נקלעו כולן. לאחר הארוחה הן צפו בהופעה בניצוחה של מגמת המוזיקה של הנערות.

עוד כתבות

ועדת הכספים בכנסת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מבלי להתייחס להוצאות המלחמה באיראן: ועדת הכספים החלה לדון במסגרת התקציב

ועדת הכספים של הכנסת החלה לדון במסגרת התקציב לשנת 2026, אך לא התייחסה להוצאות המלחמה הנוכחית ● לדברי ראש אגף התקציבים באוצר, קיים קושי מהותי לבנות תקציב מאפס בשל אי הוודאות הביטחונית ● ולמרות הכל, תחזיות הצמיחה של בנק ישראל עדיין רלוונטיות

התחדשות עירונית בירושלים / צילום: Shutterstock

"יקצר את לוחות הזמנים": מתי פגיעה בבניין יכולה דווקא לזרז פינוי־בינוי

המדינה מפצה על נזקי המלחמה, אך כשבניין שנפגע נמצא בעיצומו של תהליך התחדשות עירונית הסיפור מסתבך ● מי אחראי לשיקום המיידי של המבנה ואיזו הכרעה עשויה לשנות את לוחות הזמנים של הפרויקט?

יונית לוי-חדשות 12, מגי טביבי-חדשות 14, דוריה למפל-חדשות 13 / צילום: מתוך אתרי הערוצים

גם באמצע מלחמה: עם רייטינג מצרפי של מעל 50%, הקמפיינים נשארו על המסך

בניגוד לסבבים קודמים, במבצע "שאגת הארי" שיעור הרייטינג הגבוה של הערוצים המסחריים תורגם גם לנוכחות בהפסקת הפרסומות ● מי רשם את הזינוק הגדול ביותר בשיעור הצפייה, מי עלה ראשון בקמפיין מלחמה, ומה יקרה עם העונה החדשה של "האח הגדול" במוצ"ש

מטוס U-2 ממריא מעל בסיס אקרוטירי בקפריסין / צילום: Reuters

המדינה שמצאה את עצמה בלב מלחמה: מה קורה בקפריסין?

לאחר שנים שבהן הצהירה על ניטרליות, קפריסין נקלעת כעת בעל כורחה לעימות המתרחב במזרח התיכון, עם שיגורי טילים לעבר האי, פינוי אזורים סמוכים לבסיסים הבריטיים וביטול אירועים מדיניים, כשהחשש בשלטונות הוא מהפיכתה לזירה פעילה במאבק מול איראן

אזור הפגיעה הישירה בבית שמש / צילום: דוברות מד''א

הפגיעה הישירה במקלט בבית שמש: "תרחיש נדיר אבל אפשרי"

המהנדס הראשי של פיקוד העורף לשעבר: "בשימוש בטילים מהסוג שראינו לאחרונה, פגיעה ישירה הופכת לשאלה של 'מי ישב איפה ובאיזו תנוחה'"

אייפון 17e החדש / צילום: אתר החברה

אפל חושפת דגם אייפון מוזל ומשדרגת את האייפד אייר

החברה חורגת מאירועי ההשקה המסורתיים שלה ומציגה אייפון 17e מוזל עם יכולות Apple Intelligence והבטחות לחיי סוללה ארוכים, ואייפד אייר עם תמיכה ב-Wi-Fi 7 ● השבבים במכשירים פותחו בין היתר גם במרכז הפיתוח הישראלי ● המחיר ההתחלתי: 599 דולר

מייסדי חברת גלואט / צילום: gloat

הסטארט-אפ הישראלי שמפטר 20% מעובדיו

חברת ה־HR Tech הישראלית גלואט מבצעת קיצוצים בכוח אדם בחברה ובמקביל מתמקדת בפיתוח כיוון חדש, סביב הטמעת בינה מלאכותית בארגונים ● זאת בין היתר, לאחר שחלק מלקוחות מוצר הדגל לא חידשו חוזים

ההודעה שמתחזה לדואר ישראל

לא ללחוץ על הקישור: הסמס שקיבלתם הוא לא באמת מדואר ישראל

בימים האחרונים רץ קמפיין פישינג שנשלח בהודעות SMS ומנסה להשתלט על חשבונות בנק וחשבונות תשלום דיגיטלי ● בדואר ישראל מבהירים כי זו לא הודעה מטעמם ● כך תדעו לזהות את הנורות האדומות

מיכלית בריטית במיצרי הורמוז / צילום: ap, Morteza Akhoondi

תרחיש יום הדין של הכלכלה: מיצרי הורמוז נסגרים, מחיר הנפט מזנק

איום של משמרות המהפכה על חופש השיט בעורק הימי המרכזי של מדינות המפרץ מזניק את מחירי הנפט: ברנט קופץ ב-9% לכ-80 דולר ● אנליסטים מזהירים מתרחיש שידחוף את המחיר מעל 100 דולר לחבית

טיל בליסטי באיראן. האם טהרן חותרת להסכם אמיתי? / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

אנשי מערכת הביטחון לשרי הקבינט: "בסוף המבצע לא יושמד האיום הבליסטי"

דיווח: איחוד האמירויות וקטאר ביקשו סיוע מבנות הברית שלהן בהדיפת המתקפות האיראניות ● שר ההגנה האמריקאי: לא תוחמים בזמן את המבצע ● ארה"ב תקפה את אתר הגרעין באספהאן ● מפקד הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי בלבנון חוסל בתקיפת צה"ל ● קטאר: הפלנו מטוסי קרב איראניים ● קפריסין: הכטב"ם בבסיס הבריטי שוגר ע"י חיזבאללה ● עדכונים שוטפים

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

למרות העליות: חלק מהמשקיעים היו מעדיפים לשכוח את היום הזה

הבורסה בת"א זינקו ביותר מ-4%, שיא עליות ליום בודד מאז הקורונה ● הפער מול המשקיעים ב-S&P 500 מגיע היום ל-6.5%, בגלל הזינוק בשקל והירידות בוול סטריט ובאירופה ● מדובר על יותר מ-250 מיליארד שקל שלא יזכו ליהנות מהתשואה הזו

עשן מיתמר מעל טהרן לאחר התקיפה הישראלית, אתמול / צילום: ap, Vahid Salemi

"עידן של זהב כלכלי": רוצים לדעת למה הבורסה קפצה? תקראו את הכתבה הזו

בעוד שקשה לחזות אם המלחמה באיראן תסמן פרק ביטחוני חדש, בשוק ההון כבר מנסים לשרטט את המפה הכלכלית של היום שאחרי ● לצד העמקת הגירעון והחשש מעיכוב בהורדת הריבית, בבתי ההשקעות מעריכים כי ישראל עשויה לצעוד לקראת "עידן זהב": עם ירידה משמעותית בפרמיית הסיכון, שער שקל־דולר שחותר לקידומת 2 והסתערות של משקיעים זרים ● גלובס צולל לתחזיות המומחים והשאלות הפתוחות

ראש ממשלת בריטניה כאשר ביקר בעבר בבסיס חיל האוויר הבריטי ארקוטירי שבקפריסין / צילום: ap, Kirsty Wigglesworth

כטב"ם מתאבד התפוצץ בבסיס בריטי בקפריסין, ועדיין לונדון מנסה להתרחק מהמלחמה

בסיס חיל אוויר בריטי בקפריסין, הותקף על ידי כטב"ם שנשלח מאיראן או חיזבאללה ● למרות האירוע התקדימי, ראש ממשלת בריטניה הבהיר כי מדינתו "לא תהיה מעורבת במתקפה על איראן"

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

ענקית התעופה שמתגברת טיסות חילוץ לישראלים

ברקע השעיית הטיסות הישירות לישראל והגבלות המרחב האווירי, ויזאייר מוסיפה כמעט 30 טיסות שבועיות לשארם א-שייח' כנתיב חלופי דרך סיני ● גם בלו בירד, טוס וארקיע מתגברות פעילות במצרים, בעוד שאל על נמנעת בשל אזהרת המסע

חלון הראווה של חנות iBags שנופץ / צילום: אורון גנץ

המילואימניק גילה: העסק נפגע מהדף מטיל ואז נבזז

בעלי רשת חנויות iBags ראה דרך מצלמות האבטחה שחלונות הראווה של הסניף התל אביבי שלו נופצו מההדף של אחד הטילים האיראנים - ולהפתעתו גילה כי לאחר מכן שלושה אנשים נכנסו לחנות הפרוצה ובזזו אותה

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

הנאום המפתיע של הקנצלר הגרמני: "לא הזמן לדבר על החוק הבינ"ל"

בניגוד לדברים הזהירים של ראש ממשלת בריטניה, הקנצלר הגרמני פרידריך מרץ התייצב באופן גורף לצידה של ישראל: "זה לא הזמן להרצות לשותפינו ולבעלי הברית שלנו" ● הוא אף שיבח את ישראל וארה"ב על "שהחליטו לפעול באופן עצמאי למרות הסיכונים" ● עם זאת, שר החוץ הגרמני הבהיר: "לא תהיה כל מעורבות צבאית גרמנית במלחמה"

כוונת SMASH X4 של סמארט שוטר מותקנת על נשק / צילום: אתר החברה

גם ניצן אלון מכר מניות במיליונים: ההנפקה של יצרנית הכוונות מקיבוץ יגור

יצרנית הכוונות סמארט שוטר השלימה גיוס של 200 מיליון שקל, כחלק מהנפקה ראשונית של מניותיה ● במסגרת המהלך, בעלי המניות הזרים והמייסדים מכרו מניות בהיקף של כ-60 מיליון שקל ● וגם, עם כמה כסף נפגש האלוף במילואים ניצן אלון?

פטריק דרהי / צילום: Reuters, Daniel Pier

רשות התחרות נגד פטריק דרהי: הצעד שמרחיק את רכישת רשת 13

לגלובס נודע כי ברשת 13 פנו לרשות התחרות בבקשה לקבל אישור להזרמת ביניים של מימון ע"י פטריק דרהי עד לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים, אך הרשות דחתה את הבקשה ● בתוך כך, גם הרשות השנייה מעמידה קשיים בפני העסקה, ובינתיים קבוצת ההיייטקיסטים בראשות אסף רפפורט משפרת את הצעתה

בורסת דרום קוריאה, סיאול / צילום: Shutterstock, Ki young

ירידות חדות ביפן ובדרום קוריאה; מחירי הנפט ממשיכים לטפס

בורסת סיאול נופלת במעל 6% ● מחירי הנפט ממשיכים לעלות אחרי הודעת איראן על חסימת מיצרי הורמוז, גם מחיר הזהב עולה ● וול סטריט הגיבה יחסית במתינות למבצע הצבאי נגד איראן, מניות הטכנולוגיה התאוששו ● תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב קפצו, בעוד המשקיעים מעריכים כי הורדת ריבית נוספת מתרחקת לטווח הזמן הקרוב ● הביטקוין התאושש ונסחר הבוקר סביב 68 אלף דולר

מטוס חיל האוויר בדרך לתקיפה באיראן / צילום: דובר צה''ל

המשקיעים האופטימיים בעולם? מאחורי היום הבלתי נתפס בבורסת תל אביב

הבורסה המקומית עשתה היסטוריה ביום המסחר הראשון מאז שנפתחה המלחמה עם איראן: בניגוד לשוקי המניות כמעט בכל מדינה בעולם, תל אביב הפגינה אופוריה של ממש עם עליות חדות ושיא חדש ● מה מוביל לאופטימיות החריגה בארץ, ואיזה מניות זינקו יותר מכולן