"90% מכותבי הווירוס והקודים הזדוניים באינטרנט נעשים על ידי פושעים שמטרתם היא רווח כספי. רק 10% מכותבי הוירוסים הם בני נוער חוליגנים. עד לפני חמש sשנים 100% מכותבי הווירוסים היו נערים בעלי ידע במחשבים שרצו להוכיח את עצמם", כך אומר היום יוג'ין קספרסקי, מייסד ומנהל מחלקת מחקר הווירוסים בחברת Kaspersky Labs, בכנס בנושאי פשעי מחשב שערכה חברת פאואר תקשורת, המייצגת את קספרסקי בישראל.
חברת קספרסקי לאב הוקמה בשנת 1997 ומחזיקה ב-60% משוק האנטי וירוס ברוסיה.
לדברי קספרסקי, הפשע המאורגן כבר פועל באינטרנט ובאופן טבעי, ופשעי האינטרנט נחלקים לשלושה סוגים: הונאות כספיות, דחיפת פרסום לא רצוי, סחיטה וריגול.
קספרסקי: "רבים מאיתנו מבצעים פעולות בחשבון הבנק שלנו באמצעות האינטרנט. כיום ניתן לשתול סוסים טרויאנים שמקליטים את הנתונים שמקליד המשתמש, וכך לגנוב בקלות את שם המשתמש והסיסמה ולתעד את הפעולות שמבצע לקוח הבנק באינטרנט". לדבריו, בברזיל גנבה חברה של האקרים 30 מיליון דולר בשיטה דומה. בנוסף נחשפה יוזמה שמטרתה לגנוב כספים משלושים בנקים שונים.
סוג הפשע השני נעשה למטרות שיווקיות ופרסומות חודרניות. לדבריו, מתוך מיליוני הודעות שנשלחות למחשבים, אחוז מסוים יפתח את ההודעה, וכל עוד הפרסום באינטרנט משתלם, יהיה מי שישלם עבור הפיתוחים הטכנולוגיים שנועדו למנוע את חסימתו.
הסוג השלישי הוא סחיטה וריגול. כך למשל סחטנים יכולים "להפיל" חנות מקוונת ואחר כך לשלוח איום שאם לא ישלמו דמי כופר הם יורידו את החנות מהרשת באופן קבוע. "גם זו דרך חדשה לעשות כסף באינטרנט", מסביר קספרסקי.
קספרסקי אומר כי הפושעים כבר נמצאים באינטרנט, ולכן הם ישקיעו בטכנולוגיות כגון וירוסים, קודים זדוניים וסוסים טרויאנים. "עסקים רבים עלולים לקרוס", הוא טוען, "כיוון שרוב העסקים תלויים היום באינטרנט לעבודתם השוטפת בין אם מדובר באפליקציות ארגוניות ובין אם מדובר במשלוחים של דואר אלקטרוני".
לדברי קספרסקי, חברות אבטחות המידע צריכות לחשוב כיצד להקשות על חדירת הקודים הזדוניים ובמקביל המשטרה צריכה לדעת להתמודד בצורה מעמיקה יותר עם פשעי המחשב וללכוד חשודים.
"קיימים היום פרויקטים שנועדו להפוך את האינטרנט לזירה בטוחה יותר. אם הפשע יגבר רשת האינטרנט עלולה להיות מוחלפת ברשת אחרת מאובטחת יותר, כיוון שהסכנות והנזקים האפשריים ירחיקו אנשים מהאינטרנט ויהיה צורך לפתח חדרים בטוחים שאליהם ניתן יהיה להיכנס עם אמצעי אבטחה פיזיים שונים, למשל כרטיס מגנטי".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.