בועז מנור, גורו קרנות הגידור שנמלט מקנדה לישראל, רכש בכסף יהלומים

לפי כונסת הנכסים KPMG, מנור ניצל כספי משקיעים שלו להברחת יהלומים לישראל

הישראלי בועז מנור, מייסד משותף ובעליה של חברת הקרנותPortus Alternative Asset Management Ltd בקנדה, ניצל בקיץ שעבר כספי משקיעים לרכישת יותר ממאה יהלומים, בכללם יהלום 22 קארט בשווי 4.5 מיליון דולר ארה"ב, כך נאמר לבית המשפט באונטריו, קנדה, שלשום (ו'), לפי דיווח בעיתון הקנדי "גלוב אנד מייל".

מנור, שנחשב ל"גורו קרנות הגידור" בקנדה, ברח לישראל לפני מספר חודשים, לאחר שהרשויות בקנדה החלו לחקור את מעורבותו בהעלמות כספים בקנה מידה גדול.

פורטוס הוקמה על ידי מנור ומייקל מנדלסון לפני שלוש שנים, והפכה לאחת מקרנות הגידור שרשמו שיעורי צמיחה, מהגבוהים בקנדה. במארס תבעה הרשות לני"ע של אונטריו את פורטוס בגין מספר עסקאות מפוקפקות.

בית המשפט הורה ל-KPMG לעקל את נכסי הקרן, ולאתר את הכספים שהוצאו מחוץ לקנדה.

כונסת הנכסים, פירמת רואי החשבון KPMG, מנסה מאז לאתר נכסים של החברה בשווי יותר מ-800 מיליון דולר קנדי. מנור נמלט לישראל והודיע באמצעות עורך דינו, כי מצבו הבריאותי הקשה מונע ממנו לשתף פעולה עם הכונס. במהלך הדיון שלשום, אמר ג'ון פיניגן, עורך הדין מטעם KPMG, שמנור פעל ביוני לרכישת יהלומים בשווי 7.5 מיליון דולר ארה"ב באמצעות משרדה בהונג קונג של חברת "מאירוב אינטרנשיונל דאימונדס בע"מ", שבסיסה בישראל.

מאירוב אינטרנשיונל דאימונדס פתחה את ספרי החברות בפני החוקרים כך שכבר התברר, לדברי מקורבים, כי אין להם חלק במרמה לכאורה בה חשוד מנור.

חברת מאירוב אינטרנשיונל היא אחת מחברות היהלומים הידועות, בעלת מחזור של מאות מיליוני דולר בשנה והיא בין עשר חברות הייצוא הגדולות בישראל, למרות שלפי בקשתה מהמפקח הממשלתי על ענף היהלומים, שמה נעדר מרשימה זו. החברה היא בעלת משרדים בלוס אנג'לס, בניו יורק, באנגליה ובהונג קונג.

משפחת מאירוב עוסקת בתחום היהלומים מזה כ-30 שנה וכיום מנהלים אותה בני הדור השני כאשר גם הדור השלישי כבר נכנס לפעילות.

עבודת הבדיקה של היהלומים נעשתה בישראל, והם נשלחו להונג קונג ונאספו שם על ידי יו ג'יינג, גיסתו של מנור.

בית משפט בהונג קונג הורה בחודש שעבר לגברת יו להיפגש עם נציגי KPMG, אלא שהגברת לא התייצבה לפגישה. על-פי המסמכים שהוגשו לבית המשפט, טוענת KPMG, שהגברת יו משמשת דירקטורית ב"ברינגוד אינבסטמנס", חברה מהונג קונג שקיבלה מאז מארס מ"פורטוס" יותר ממיליון דולר.

על פי מסמכי בית המשפט, יו היתה גם קשורה ביישות אוף-שור שהקימה פורטוס, אליה הועברו 41.2 מיליון דולר קנדי מכספי לקוחות פורטוס.

בועז מנור תכנן בעקבות אביו לפתח קריירה בתחום המדעים. אביו של בועז, דניאל מנור, למד הנדסת אלקטרוניקה בטכניון ובאוניברסיטת פרינסטון, ובמשך 30 שנה עבד בתעשיות הביטחוניות של ישראל. בשנת 1988 הוא היגר לקנדה והקים את חברת EIS, המייצרת מצלמות לבקרת תנועה.

בועז, בשנות העשרים לחייו, סיים את לימודי המדעים באוניברסיטת טורונטו בשנת 1996 והחל לעבוד בחברה של אביו, אך כעבור זמן לא רב החליט לעבור לתחום הפיננסי, והצטרף כשותף לחברה העוסקת בהשקעות בתחום הכרייה, שאליה הגיע בעקבות פגישה עם מנהל החברה מייקל מנדלסון, בעת יריד תעסוקה בשנת 1998.