מקטינים חשיפה ללנאופטיקס

למה החלטתי לצמצם את האחזקה שלי בלנאופטיקס דווקא כשהמניה דוהרת, מי הספיק עד היום לגזור קופון שמן מההתעניינות שמרכזת איזי צ'יפ, על מה מתבססות ההערכות של חלק מהמומחים שאנחנו עומדים בפני מפולת נוספת ואיזו חזית חדשה נפתחת בוול סטריט

שבוע התוצאות הגדול יוצא לדרך היום. המשקיעים יתמקדו בעיקר בחברות הטכנולוגיה הגדולות שבמדד הנאסד"ק, כי המדד הזה שעמוס בחברות טכנולוגיה מוביל עם תשואה של 16.1% מתחילת השנה לעומת 13%, 10.1%, ו-6.7% למדדי הדאו ג'ונס, ה-S&P 500 והראסל 2000 בהתאמה.

מבין ענקיות הטכנולוגיה ידווחו אינטל (INTC) ויאהו (YHOO) מחר וגוגל (GOOG) בחמישי, כולן אחרי המסחר. חברה טכנולוגית נוספת שתדווח מחר ולא נמצאת בנאסד"ק, אבל היא חשובה מאוד למרות שהיא קטנה מגוגל ב-40 מיליארד דולר מבחינת שווי שוק, היא IBM. מבין החצי ישראליות המתח יהיה עצום לקראת התוצאות של סנדיסק (SNDK) ביום חמישי בלילה ומשקיעי סייפן (SFUN) יצטרכו להתרגל לעקוב אחרי ספנשן (SPSN) שתדווח מחר אחרי המסחר.

חוץ מתוצאות זה יהיה שבוע בו המלה מפולת תחזור על עצמה די הרבה, כי כלי התקשורת הפיננסים מכינים תוכניות רבות במלאת 20 שנה למפולת הגדולה של 1987, שקרתה ביום שני 19 באוקטובר עם צניחה של 22% במדד הדאו ג'ונס. במקביל יציינו גם את מלאת חמש שנים למה שנקרא Bull Market שהחל באמצע אוקטובר של שנת 2002. 159%, 152%, 103% ו-96% עלו מאז התחתית של ה-10 באוקטובר 2002 מדדי הראסל 2000, הנאסד"ק, ה-S&P 500 והדאו ג'ונס בהתאמה.

שני האירועים הללו קשורים אחד בשני, כי המיני מפולת של הקיץ האחרון הזכירה לרבים את האירוע הקשה של 1987. אלה מבין המומחים שטוענים שמפולת נוספת עדיין לפנינו, מביאים את הנימוק שהשור כבר עייף אחרי דהירה של חמש שנים. לטענתם זה זמן ארוך מדי למחזור של עליות, ובקרוב יתחיל מה שנקרא Bear Market שיימשך כמה שנים. אני לעומת זאת למדתי אחרי 21 שנים של מבט מקרוב של השווקים בארה"ב, שמפולות ונסיקות באות בהפתעה והקיץ האחרון הוא עוד הוכחה לכך.

המהלך של מרדוק

היום, 15 באוקטובר, תירשם עוד היסטוריה קטנה בדפי וול סטריט. ליתר דיוק בדפי כלי התקשורת שמכסים את וול סטריט. מאז שנת 1889 ועד היום, משקיעי וול סטריט לא יכולים להרשות לעצמם שלא לקרוא רק עיתון אחד והוא ה"וול סטריט ג'ורנל". בעידן הטלוויזיה בכבלים לצד העיתון האגדי ששייך לחברת דאו ג'ונס (DJ) הקימה ג'נרל אלקטריק (GE) לפני כעשרים שנה, בתזמון מקרי אבל גאוני כי הוא היה ממש לפני המפולת, את רשת CNBC, שמכסה 24 שעות את התחום. עם השנים הצלחתה הייתה כל כך גדולה שהיא הפכה לברירת המחדל של הסוחרים בכל העולם לצד העיתון המודפס. אני אישית צופה מכור לרשת CNBC מאז הקמתה.

כזכור בקרוב מאוד רופרט מרדוק מרשת ניוז (NWS) יקבל את הבעלות על הוול סטריט ג'ורנל באמצעות רכישת חברת דאו ג'ונס, אבל הוא לא מסתפק בזה. היום הוא משיק ערוץ טלוויזיה חדש, ייעודי רק לוול סטריט, שיתחרה ראש בראש מול רשת CNBC תחת השם פוקס ביזנס נטוורק, FBN. בין כוכביו יהיה גורו המניות טובין סמית' שינסה ל"התחפש" לג'ימי קרמר, ובנוסף ירבה להופיע בו כאורח ג'ק וולש שגם מתארח לא מעט ברשת המתחרה.

אם ערוץ CNBC מזוהה בעיקר עם הכוכבת שלו מריה ברטירומו, אז ערוץ FBN מזוהה בעיקר עם ניל קאבודו שיוביל אותו - כוכב טלוויזיה בעל דעות שמרניות, שנלקח על ידי מרדוק מרשת CNBC לפני הרבה שנים. את קאבודו טיפח ברשת CNBC ג'ק וולש שהקים אותה כאשר ניהל את GE, וביום שבת הוא התארח אצל קאבודו ברשת החדשות פוקס. קאבודו ביקש ממנו את ברכת הדרך, אבל וולש הוא לא מאלה שיורק לבאר שממנה שתה הרבה שנים. הוא ענה לו בדיפלומטיות "תהיה תחרות קשה, וטוב שכך".

מחיר ההתלהבות

כאמור אינטל מדווחת מחר, ובשוק מצפים לרבעון טוב אחרי שהיא הפתיעה והעלתה כבר בתחילת ספטמבר את טווח המכירות הצפוי עד ל-9.8 מיליארד דולר ברף העליון. זה אומר גידול של 13% לעומת הרבעון השני. בשורה התחתונה הרווח למניה צפוי לעמוד על 30 עד 31 סנט (כולל הוצאות על אופציות). כל נתון שיהיה גבוה מנתוני המכירות והרווח הללו יתקבל בשוק כהפתעה גדולה, ויקרב את מניית אינטל לקידומת 30 ממנה היא נפרדה במארס 2004, בתנאי שההנחיות לרבעון הרביעי יעמדו בצפי שיש היום - 10.4 מיליארד דולר מכירות ורווח למניה של 34 סנט.

מכירות חזקות בכל העולם של מחשבי מחברת, תחרות פחותה מצד AMD פלוס שיפורים מתמידים ביכולות הייצור שלה, אמורים לשפר מאוד את הביצועים של אינטל בשני הרבעונים האחרונים של השנה, וזה כנראה יתבטא ברווח גולמי גבוה יותר. בקרדיט סוויס ממליצים על המניה כקנייה עם מחיר יעד של 35 דולר, והם מאמינים שבטווח היותר רחוק הרווח הגולמי של אינטל יחזור לרמות הגבוהות שידעה בסוף שנות התשעים - 60%, לעומת 52% שצפוי לרבעון של ספטמבר.

מבין המניות הישראליות שבתיק שמנוהל כאן את ההפתעה הגדולה ביותר של השבוע סיפקה ללא ספק מניית לנאופטיקס (LNOP), שעלתה לא פחות מ-25% ומתחילת השנה 70%. לא הרבה יודעים, אבל השווי של EZchip, האחזקה היחידה של לנאופטיקס, חצה כבר את רף חצי מיליארד הדולר, ואם נוסיף את אופציות העובדים אולי נגיע למעל 600 מיליון דולר.

המשקיע הפרטי ג'יימס צ'ייני שרכש רק לפני חודש וחצי מעל מיליון מניות ואופציות, כבר רושם לעצמו, על הנייר, רווח של מיליוני דולרים. המחיר הממוצע ששילם נמוך מ-17 דולר לעומת כמעט 24 דולר היום. גם למשקיעים שרכשו דרך ג'פריס 1.6 מיליון מניות במחיר של כמעט 19 דולר יש רווח נאה על הנייר.

אני צירפתי את לנאופטיקס לתיק שמנוהל כאן לפני 11 חודשים, כאשר ביקרתי בחברה יחד עם המשקיע הפרטי שחבר בפורום של גילדר, הישראלי אבי ערמון שגר בארה"ב. הערכתי אז שהרכבת יצאה לדרך אחרי הרבה שנים של המתנה מייגעת לפריצה שלא הגיעה. היום אחרי כמעט 90% תשואה, אני מקטין במחצית את האחזקה. לא רק שהרכבת יצאה לדרך, אלא שעכשיו לטעמי היא טסה מהר מדי. אני חושש שהתוצאות הקרובות, על אף שיהיו מצוינות, לא יעמדו בציפיות שנסקו.

כנראה שלמחיר הגבוה הגיעה לנאופטיקס בגלל ההודעה שפרסמה ביום חמישי. היו כנראה משקיעים ש"הריחו" אותה שבועות לפני כן, לקראת כנס התקשורת השנתי שמארגן החל ממחר ג'ורג' גילדר בארה"ב בו מנכ"ל לנאופטיקס, אלי פרוכטר, יהיה אורח מרכזי. EZchip נכנסת לשוק נוסף שהוא שוק משיק למה שהיא עושה היום, רק שהוא יהיה בתחום הגישה לרשת (Access). בסך הכל גודל השוק אליו מכוונת היום החברה לאחר ההודעה ישולש.

NPA נקראים מעבדי הגישה החדשים של EZchip, ולהערכתי לא נראה מכירות מהותיות מהם לפני שנת 2009. עד אז החברה תצמח חזק עם המכירות של מעבדי הרשת הקיימים, NPU, באמצעות לקוחות ענקיים כמו ג'וניפר (JNPR) וסיסקו (CSCO) דרך השת"פ עם מארוול (MRVL). המתחרים שלה בשוק ה-NPU מעטים מאוד, ובעצם רק אחת שהיא רצינית, ברודקום (BRCM), שרכשה חברה בתחום.

מצד שני במעבדי הגישה החדשים EZ תתחרה בלא מעט חברות - החל מהענקית אינטל ועד הישראלית הפרטית Wintegra, שהנפקתה באמצעות גולדמן זאקס (GS) בוטלה במפתיע בתחילת השנה. "

הכותב משמש כיועץ ומשקיע בניירות ערך שונים ויועץ לקרן "מילניום נאסד"ק ממוקדת", לרבות ני"ע המוזכרים בכתבות אלה. בכל מקרה, אין לראות בכתבות אלה משום עצה ו/או המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע. כל הפועל בהסתמך על המאמר ו/או על תוכנו, אחראי באופן בלעדי לכל נזק ו/או הפסד שייגרם לו.