טאואר חתמה הסכם לפיתוח טכנולוגיה מתקדמת לחיישני מצלמה

ההסכם נחתם עם חברת Soitec לפיתוח טכנולוגיה ייחודית ומתקדמת לחיישני מצלמה באיכות גבוהה ■ "שוק החיישנים המבוסס על טכנולוגיית ההארה האחורית מחליף בהדרגה את הטכנולוגיה הנוכחית של הארה קדמית וצפוי להגיע לכ-800 מ' ד' ב-2013"

חברת טאואר -ג'אז דיווחה היום (ג') כי חתמה על הסכם עם חברת Soitec לפיתוח טכנולוגיה ייחודית ומתקדמת לחיישני מצלמה באיכות גבוהה. פיתוח טכנולוגיית ההארה האחורית (BSI) יאפשר מתן פתרון שלם ומהיר למתכנני סנסורים איכותיים ליישומים בשוק התעשייתי, הרפואי ובתעשיית הרכב. שוק החיישנים בטכנולוגיית ההארה אחורית לתחום המצלמות האיכותיות צפוי להגיע לכ-120 מיליון דולר בשנת 2013.

"שוק החיישנים המבוסס על טכנולוגיית ה-BSI מחליף בהדרגה את הטכנולוגיה הנוכחית של הארה קדמית (FSI) והוא צפוי להגיע לכ-800 מיליון דולר בשנת 2013," אמר ג'רום ברון, אנליסט בכיר בחברת השיווק והייעוץ Yole Development. "שוק החיישנים מבוססי הארה אחורית מונע בעיקר על-ידי יישומי מצלמות דיגיטאליות וטלפונים סלולאריים, אולם גם יישומי הדמיה באיכות גבוהה כמו חיישנים רפואיים, תעשייתיים וחיישנים לשוק הרכב מהווים חלק חשוב בו. אנו מעריכים כי שוק החיישנים לתחום המצלמות האיכותיות יגיע לכ-120 מיליון דולר בשנת 2013."

פלטפורמת ה-BSI הייחודית של טאואר-ג'אז, המבוססת על טכנולוגיית ה-CMOS Image Sensors או בקיצור CIS, ממנפת את מומחיות החברה והובלתה העולמית בטכנולוגיה זו. תחום ההארה האחורית צובר תאוצה רבה בשוק חיישני התמונה בעיקר בשל היעילות הקוונטית הגבוהה המאפשרת איסוף של 100% מהאור ולפיכך מאפשר רגישות ורזולוציה גבוהות בהרבה מחיישני הארה קדמית. פלטפורמה זו מספקת רמה גבוהה מאוד של רגישות לאור הנדרשת בעיקר ליישומים איכותיים.

"טכנולוגיה זו הינה ייחודית מאוד בתחום ייצור השבבים ואנו נהיה הראשונים להציעה ללקוחותינו כחלק משירות הייצור," אמר ד"ר אבי שטרום, סמנכ"ל ומנהל קו המוצרים הייחודיים של טאואר-ג'אז. "שיתוף הפעולה שלנו עם Soitec יביא לחיישני תמונה בעלי ביצועים גבוהים ויאפשר למתכננים בחברות fabless ליצור דורות חדשים של חיישני תמונה רגישים ביותר שיאפשרו יישומים חדשים ומרגשים בין היתר, בתחום צילום הקולנוע, הצילום המקצועי, מצלמות חלל ומצלמות רפואיות מתקדמות."

"שותפות זו מהווה יתרון גדול עבור קהילת מתכנני השבבים בחברות ה-fabless," אמר ד"ר ברנרד אספר, סמנכ"ל ומנהל בכיר ב-Soitec. "אנו מאמינים כי טכנולוגיית ה-CIS המצויינת של טאואר-ג'אז, בשילוב עם טכנולוגיית ה-SOI המתקדמת ויכולות הייצור הייחודיות, תספק פלטפורמת BSI מקיפה שתאפשר מתן פתרון שלם ומהיר ללקוחות ה-CIS של טאואר-ג'אז."

נציין כי בנוסף לטכנולוגיות ייצור דיגיטליות ב- CMOS מציעה טאואר פתרונות מתקדמים לייצור שבבים מעורבי אותות, מוצרי תקשורת ניהול ספקים וחיישני CMOS לצילום דיגיטלי. בנוסף, לחברה גישה לטווח פתרונות רחב ומגוון רב של מוצרים ותהליכי ייצור אותם מציעה חברת ג'אז סמיקונדקטור (חברה מובילה במתן שירותי ייצור של מוליכים למחצה בטכנולוגיות ייחודיות), הנמצאת בבעלות מלאה של טאואר.

לטאואר שני מתקני ייצור המבטיחים הענקת שירות ברמה עולמית ללקוחותיה: Fab 1 מייצר בטכנולוגיות מ- 1.0 עד 0.35 מיקרון ו- Fab 2 מייצר בטכנולוגיות 0.18, 0.16 ו- 0.13 מיקרון. כמו כן, לחברה גישה למתקן הייצור של חברת ג'אז סמיקונדקטור הממוקם בארצות-הברית וכן יכולת ייצור בסין כחלק משותפות ג'אז עם חברות ASMC ו-HHNEC.