שעועית גלידה וקובאנה בחצר של אורה
"טעמת פעם את פרי השוקולד"? מאתגר אותי ראובן רוזנלבט, יהודי יקר בעל עיני תכלת מרצדות, המטפח מזה שנים בוסתן נדיר המונה למעלה מ-80 סוגי פירות אקזוטיים. בחלק ניכר משמם ומזהותם של הפירות בבוסתן מעולם לא נתקלתי. אני משתוממת למראה פרי השוקולד האקזוטי בעל הקליפה הדקה, שתוכנו מכיל כמו ממרח שוקולד חום.
"יש גם כזה עם שוקולד לבן", הוא ספק מתלוצץ ספק מרצין, והאמת שאין לדעת. רוזנבלט מגדל בחצר ביתו שבכפר מימון עצים של שעועית גלידה אוסטרלית, פירות המורולה המכונים "פירות של פילים שיכורים", אתרוגי ענק מתימן, "תפוזי קופים" ועוד מגוון עצום ועלום של עצים מלבלבים.
רוזנבלט הוא ניצול שואה שעלה לארץ לאחר מלחמת העולם השנייה ופגש את אורה התימנייה, שעשתה את דרכה לארץ ברגליים חשופות. השניים התאהבו והקימו בית ומשפחה בכפר מימון. את הבוסתן הקים ראובן במו ידיו.
אירוח בבוסתן. רוזנבלט
במהלך השבוע מארחים בני הזוג זוגות, משפחות או קבוצות לסיור מרתק בבוסתן ולארוחה תימנית אסלית, מעשה ידיה של אורה. ניתן להזמין סיור וכיבוד קל הכולל מיצים טבעיים מפירות הבוסתן וטעימה תימנית של "זלעביה" - מעין סופגניות שמרים מטוגנות וחמימות, בליווי סחוג או ריבות. יש ארוחות מורחבות יותר הכוללות מרק תימני, קובאנה ולחוח, עיקרית של עופות, ירקות וקינוחים ולבסוף טעימות מליקרים מעשה ידיו של ראובן. בונוס מיוחד הוא לבקש מראובן ומאורה שיספרו את סיפורם האישי.
בחצר של אורה - כפר מימון - פתוח בשישי ובאמצע השבוע. בתיאום מראש. כשר. טלפון: 08-9941285 או 054-4234833. מחירים: סיור בליווי ארוחה קלה - 50 שקל לאדם, סיור בליווי ארוחה מלאה - 110 שקל לאדם
ארוחת צהרים ישירות מהשדה
גזרים סגולים ולבנים בטעם של אדמה, פלפלים מתוקים בצהוב ואדום, עגבנייה ג'ינג'ית ומלפפונים פריכים, ממתינים בשורות ארוכות ודרוכות להשתדך יחדיו לסלט שלכם, שאותו תקטפו במו ידיכם בחממות לקטיף עצמי שבמושב תלמי יוסף. מי שאינו יכול להתאפק נוכח מראות הכלניות המוגנות בשדות, יכול לבצע את זממו ברשות. זאת בחממות הכלניות הצבעוניות והמתורבתות, שאותן ניתן לקטוף ברישיון.
קטיף כחוויה משפחתית. שביל הסלט
בנוסף לגזרים הצבעוניים, למיני הפלפלים המתוקים והחריפים ולסוגים שונים של עגבניות מיוחדות פרי פיתוח של המוח הישראלי הקודח - כמו עגבנייה לסנדוויץ' נטולת מיץ (כדי שלא תרטיב את הכריך..) או עגבנית בריאות המכילה כמות משולשת של ליקופן, מומלץ לחפש את שורת העגבניות המיוחדות לפסטה - עגבניות בעלות מתיקות וחמיצות מאוזנת בדיוק כמו העגבניות באיטליה, ההופכות כל פסטה פשוטה למעשה של כשפים.
לתוספת לפסטה תוכלו לקטוף גם זר רענן של בזיליקום טרי, מיני עלים ירוקים וחסות לסלט הקטן שליד, נענע פפרמינט לתה והרי אתם מסודרים.
מעבר לחממות הקטיף העצמי, מוצעים במקום סיורים חקלאיים לכל המשפחה הכוללים סיור בין שדות הירקות, הפרדסים, ובחממות של תותים מעופפים. לקינוח - מופע קרקס יוצא דופן של יוני דואר.
אזורי פריחה סמוכים לתלמי יוסף: נחל הבשור, אזור גשר החבלים שבין גבולות לצאלים וכיסופים.
קטיף עצמי וסיורים בשביל הסלט - מושב תלמי יוסף, טלפון: 052-8606265. בתיאום מראש. פתוח בשבתות
תבלינים ובשרים בבית של נחמיה
הזוג נחמיה ונירה ליבנה, כמו רבות מהמשפחות שהקימו את מושב עין הבשור בשנת 1982הם ממפוני חבל ימית. מדובר במשפחות שעסקו בחקלאות משגשגת עוד בסיני, עת הפכו כדברי נחמיה "כל פלפל לזהב". את הידע, החריצות והכישרון, תרגמו המשפחות המפונות במושבן החדש בעין הבשור וגם כאן הם ייסדו ענף חקלאי משגשג של גידול עשבי תבלין מיוחדים הן לשוק המקומי והן לייצוא.
נחמיה ליבנה הוא מאלה שבחרו דווקא לאחוז בתבלינים מצידם הקולינרי ולאו דווקא החקלאי. לאחר מספר שנים שבהן ניהל מסעדה מצליחה בירושלים, החליט נחמיה להתמסר לאהבתו האמיתית - בישול ואירוח.
בישול ביתי וטעים. ליבנה
מידי שבוע הוא יוצא לקניות של דגים באזור החוף, בשר אצל הקצב התל-אביבי וירקות ותבלינים - כמובן מאסם התבואות של המושב והנגב. בימי חמישי הוא מתחיל לבשל במטבחו הקט, קוצץ ירקות לסלט רענן, כובש זיתים, מלפפונים ופלפלים ומתכנן בהתלהבות את המנות העיקריות.
על הקינוחים והלחמים אמונה גלי ביתו, שהשתלמה בלימודי קונדיטוריה ואילו נירה, אשתו של נחמיה, אשת חינוך במקצועה, מתגייסת כדי לארח את הקרואים והמוזמנים המגיעים לארוחות. האוכל שמכין נחמיה הוא טעים וביתי.
לכן, אל נא תצפו לארוחת שף. אבל כל המנות שטעמנו ללא יוצא מן הכלל - החל מפטה הכבד הנהדר, הפטריות בקישואים, סלט החסה הרענן, נתח הקצבים והלחם - הצטיינו בטעמים נהדרים, עשויים ממיטב חומרי הגלם ועם המון אהבה. זאת בשילוב הצחוק המתגלגל של נחמיה וסיפורי סיני האבודה, הופכים ערב בסלון ביתם של משפחת ליבנה לחוויה נעימה ביותר.
בית ליבנה - מושב עין הבשור. בתיאום מראש בלבד: טלפונים: 08-9982306, 052-8284152. מחירים: 150 שקל לסועד, 75 שקל לארוחת ילדים
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.