גם אינסוליין בוחנת הנפקה בת"א: תשאף לגייס מ' ד' בודדים

החברה, שהקימו יוצאי גלוקון, מפתחת מכשיר שהופך אינסולין למהיר עוד יותר ופותר בעיה מוכרת בתחום ■ אינסוליין מתכננת להשתמש במימון כדי להתחיל בשיווק באירופה ותוך כשנה גם בארה"ב

חברת Insuline מצטרפת לקבוצת חברות הביומד, ששוקלות ברצינות הנפקה בתל אביב, כך נודע ל"גלובס". החברה מקווה לגייס מספר מיליוני דולרים לפי שווי שטרם נקבע.

אינסוליין יוצאת דופן מבין המנפיקות האחרונות בכך שהיא חברת מכשור רפואי ולא תרופות, וגם בהיותה מתקדמת יחסית - שני מוצריה כבר עברו ניסויים קליניים בעשרות חולים, כולל ניסוי בשותפות עם חברת תרופות בינלאומית, ויש להם כבר יש אישורים לשיווק באירופה. בארה"ב אושר לה להיכנס לניסוי קליני מול הרשות האמריקנית למזון ותרופות, ה-FDA, אותו היא מקווה לסיים תוך שנה.

ספיגה מואצת

את אינסוליין הקימו יוצאי חברת גלוקון, חברה שפיתחה מדי סוכר בדם וגייסה עשרות מיליוני דולרים, טרם העבירה את פעילותה לארה"ב.

צוות ההקמה של אינסוליין כולל את המהנדסים רון נגר, ד"ר גבי ביטון וד"ר בני פסח, שפרשו מגלוקון עם המעבר לארה"ב. לצוות צורף אהוד גלבוע, מנהל חברת טופנוץ' קפיטל, אותו הכירו מגיוסי הכספים שנערכו בגלוקון.

גלבוע הכיר להם את אילן כהן, מייסד ומנכ"ל חברת האסטרטגיה POC ולשעבר מנכ"ל משרד ראש הממשלה, שמשמש היום כיו"ר החברה. הסמנכ"ל הרפואי של אינסוליין הוא מומחה הסוכרת, פרופ' איתמר רז.

מוצרי חברה הם בתחום האינסולין המהיר. אינסולין רגיל, שניתן בהזרקה תת-עורית, נספג למחזור הדם רק תוך שעתיים מהזרקתו. לפני כ-15 שנה הושק אינסולין עם מהירות כפולה, כשהספיגה המהירה משפרת מאוד את השליטה ברמות הסוכר. המצב עדיין לא אופטימלי, וחברות רבות שואפות לפתח אינסולין מהיר יותר, כשכולן מתמקדות בשינוי ההרכב הכימי של המוצר.

באינסוליין הלכו בגישה אחרת ופיתחו מכשיר שמאיץ את הספיגה בדם. זאת, בעזרת חימום האזור בו מוזרק האינסולין באופן תת-עורי, כדי לשפר את קצב זרימת הדם באזור.

למרות הרעיון הבסיסי הפשוט, האתגר הטכנולוגי מורכב - את האינסולין עצמו אסור לחמם מסיבות בטיחותיות, ולכן כולל המכשיר מערכת חיישנים ובקרים, שמוודאים שרק האזור מחומם, והאינסולין עצמו נותר בטמפרטורה קבועה. אין פלא שמייסדי החברה הם מהנדסים ודוקטורים לפיזיקה.

החברה כבר הראתה בניסויים הראשונים שהאינסולין אינו מתחמם. עתה היא תצטרך להראות זאת גם ל-FDA.

למוצר שתי גרסאות - האחת מיועדת לרוב ציבור חולי הסוכרת, אשר מזריקים אינסולין באופן ישיר באמצעות מזרקים, והשנייה, למשתמשים במשאבות אינסולין.

מהפכה ללא מהפכה

את המוצר לאינסולין במזרקים מדביקים על הגוף וכשצריך להזריק, מחדירים את החומר כסנטימטר ממנו. המדבקה מזהה שהופרש אינסולין ומחממת את המקום. המוצר למשאבות הינו חלק אינטגרלי מהמשאבה.

"המוצר עובד עם כל סוג אינסולין ובכל שיטת הזרקה, מבלי לשנות כמעט את האופן שבו הדברים מבוצעים", אומר גלבוע. "אנחנו מביאים את הגל הבא של המהפכה, מבלי לעשות מהפכה".

בתחום המשאבות מקווה החברה להשתלב במוצר קיים ומחפשת שותפים. בתחום המזרקים יכול המוצר להתאים לכל מזרק, ולכן הכוונה היא לשווקו באופן עצמאי.

אינסוליין הגיעה עד הלום בהשקעה של מיליוני דולרים ספורים, במימון קרן Wanaka, שמנהל רונן מלניק. היזמים מחזיקים כ-45% בחברה.

"החברה פעלה בחשיבה אסטרטגית מהיום הראשון", אומר כהן. "היא ביצעה מחקרי שוק רציניים בקרב רופאים וחברות הביטוח שאמורות לשלם עם המוצר". לדברי נגר, "חברות הביטוח, שהסכימו לשלם בעבר פי 3 על אינסולין מהיר לעומת רגיל, הביעו נכונות לשלם גם כאן מחיר גבוה יותר מהקיים".

אינסוליין עדיין שוקלת גם אפשרויות אחרות, אבל אם יבוצע הגיוס בבורסה, הוא יוקצה בעיקר לבניית מערך השיווק באירופה, כאשר התהליך מול ה-FDA אמור לעלות לא הרבה יותר ממיליון דולר.

כהן מוסיף כי "עוד במשרד ראש הממשלה הבנתי שישראל צריכה להוביל במכשור הרפואי, כי הוא משלב הבנה רפואית, הנדסה, תקשורת וכל התחומים שבהם ישראל הראתה שהיא חזקה. אינסוליין היא דוגמה לחברה כזו ולכן בדיוק הצטרפתי אליה".