יממה לאחר רעש האדמה שפקדה את טורקיה, שוב רעדה הקרקע באזור הים התיכון. המכון הגיאופיסי לישראל מדווח על רעידת אדמה קלה בעוצמה של 3.4 בסולם ריכטר, שהורגשה בלילה בים התיכון, מול חופי צור, כ-23 קילומטרים מחופי עכו.
מוקד הרעש היה במרכז הים התיכון, אולם במכון הגיאופיסי מדווחים שמדובר ברעש אדמה בעוצמה חלשה וציינו שלא התקבלו דיווחים על נזקים או על נפגעים. "קיבלנו דיווחים על מספר אנשים שהרגישו אותה באזור נהריה", סיפר ד"ר רמי הופשטטר, מנהל אגף סיסמולוגיה במכון הגיאופיסי לישראל בשיחה עם ערוץ החדשות. "לא ידוע לנו על נזק ואנחנו גם לא מצפים לאירועים מרעישים נוספים".
אתמול: 57 הרוגים ברעש בטורקיה
כאמור, מדובר ברעידת האדמה השנייה שמתרחשת באזור בתוך יממה. אתמול לפנות בוקר התרחשה רעידת אדמה חזקה יותר בעוצמה של 6 דרגות בסולם ריכטר במזרח טורקיה. רעידת האדמה הזו, שהייתה חזקה יותר מזו שהורגשה מול חופי צור, גבתה את חייהם של 57 בני אדם. נשיא טורקיה רג'פ טייפ ארדואן, התייחס אתמול לרעידה, וציין שחוסר מוכנות של המבנים באזור, הוא שגרם למספר ההרוגים הגדול.
נושא עמידות המבנים בפני רעידת אדמה עלה על סדר היום גם אצלנו. לפני כשבוע הכריז מבקר המדינה מיכה לינדנשטראוס כי אם תתרחש בישראל רעידת אדמה בסדר גודל שאירע בהאיטי או בצ'ילה, המדינה לא תוכל להתמודד עמה. לינדנשטראוס התריע כי במדינת ישראל נעשה מעט מאד בכל הנוגע להיערכות לרעידות אדמה ואסונות טבע.
למרות הדברים האלו, ד"ר הופשטטר טוען שאין קשר בין רעידה אחת לשנייה. "הרעידות הגדולות שאירעו בהאיטי או בצ'ילה, אינן מהוות איום מבחינתנו. אפילו הרעידה שאירעה בטורקיה, אינה קשורה לרעידה שאירעה הלילה, למרות הקרבה הגיאוגרפית", ציין ד"ר הופשטטר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.