טבע , חברת התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הודיעה היום (ג') על מינויו של פיליפ פרוסט ליו"ר הדירקטוריון אלי הורביץ, שכיהן בתפקיד ב-9 השנים האחרונות. פרוסט כיהן עד היום כסגן היו"ר בחברה והוא היה המועמד הטבעי לרשת את הורביץ. כעת, משה מני יכהן כסגן היו"ר תחת פרוסט.
פרוסט, 73, הוא בעל המניות הפרטי הגדול בטבע, עם 1.6% ממניותיה. הוא ניהל בעבר את אייווקס, שטבע רכשה ב-2005 תמורת 7.4 מיליארד דולר. פרוסט מכר אשתקד כ-1.4 מיליון מניות טבע, ולפי מחיר המניה הממוצע מדובר על מכירה בשווי 70 מיליון דולר.
"אני מתכנן להמשיך במדיניות הקיימת של טבע שבוצעה היטב כל-כך תחת ההנהלה הקיימת", אמר פרוסט בשיחה עם "גלובס" לאחר מינויו. "אנחנו בני מזל שיש לנו הנהלה מצוינת, ואסטרטגיה טובה מאוד שמבוצעת לטובת כל בעלי המניות".
על הכוונה כביכול להעביר את מטה טבע לארה"ב, אמר פרוסט: "זו שטות גמורה. ראשית, לא הייתי מעלה בדעתי לעשות כך; שנית אין בכל שום היגיון - הדברים מבוצעים היום היטב. חברת טבע היא אחד ממשאבי הטבע של ישראל והיא גם נהנית מכך".
פרוסט התייחס גם לפרישתו של הורביץ ואמר: "תמיד הערכתי והערצתי את אלי, כאדם וכאיש עסקים ואני מאחל לו שיחזור לפעילות".
פרוסט איחל להורביץ "החלמה מהירה" והדגיש כי בכוונתו להשאיר את מטה טבע בישראל: "תחת הנהגתו של המנכ"ל שלמה ינאי, החברה התפתחה באופן מרשים במשך 3 השנים האחרונות. כיו"ר, אני מתכוון להשקיע את מירב המאמצים על מנת לסייע לשלמה ולהנהלת החברה בחתירה להשגת היעדים האסטרטגיים אשר אושרו בדירקטוריון החברה והוצגו באחרונה לשוק ההון. אני עומד לחלוטין מאחורי מחויבותינו להמשיך להנהיג את שוק הגנריקה הגלובלי מהמרכז הניהולי שלנו בישראל".
פיליפ פרוסט / צלם:
"אצל טבע השלם גדול מסך חלקיו"
כזכור, לפני כ-3 שבועות הודיעה טבע הגנריקה על חופשת המחלה של אלי הורביץ, מחלה שלא תאפשר לו לשוב לתפקידו. פרופ' משה מני כיהן כיו"ר הזמני של טבע, אולם משהתברר כי הורביץ לא יוכל לשוב לעבודתו החליטו בחברה למנות יו"ר קבוע. על אי חזרתו של הורביץ לטבע פורסם לראשונה באתר news1 של העיתונאי יואב יצחק.
אלי הורביץ הוא הקודקוד האחרון שנותר במשולש הורביץ-מקוב-זיסקינד, משולש שהוביל את טבע להישגים רבים משנות ה-90. ישראל מקוב, לשעבר מנכ"ל טבע, פרש מתפקידו ב-2006, ודן זיסקינד, לשעבר סמנכ"ל הכספים של החברה, פרש כשנה לאחר מכן.
הורביץ, מוותיקי טבע, הוא שהוביל אותה לחברת התרופות הגנריות הגדולה בעולם. הוא נולד ב-1932 וכיהן בעבר כמנכ"ל החברה, כמו כן בנשיא התאחדות התעשיינים וכיו"ר בנק לאומי.
"המהלך יפחית את מידת חוסר הוודאות שאפפה את טבע בשבועות האחרונים", אמר האנליסט יואב בורגן מלידר שוקי הון, המחזיק בהמלצת "קנייה" על טבע עם מחיר יעד של 65 דולר למניה. "אם יש צורך ביו"ר אחר - פרוסט הוא הבחירה המועדפת. משקיעי טבע יכולים בהחלט להירגע. גם כשמקוב וזיסקינד עזבו - העסקים של טבע המשיכו לצמוח וביתר שאת, כך שניתן לומר שטבע היא שלם הגדול מסך חלקיו. ההנהלה כל כך מבוזרת כך שהיא יכולה לספוג שינויים בקצה של הפירמידה".
פרוסט - מרקח ועד טבע
הרומן של פרוסט היהודי עם ישראל החל בתחילת שנות ה-90. הוא התעניין ב-1995 ברכישת מפעל התרופות של חברת רקח וביקש להפוך אותו לסניף של אייווקס. ברקח סירבו.
מרדכי אלגרבלי, מנכ"ל רקח, סיפר בעבר ל"גלובס", כי הוא קיבל טלפון מ"יהודי שאמר לי שהגיע אדם מארה"ב שרוצה לפגוש אותי וקוראים לו פיליפ פרוסט. כשהוא הגיע אמרתי לו: 'שמע, אתה הולך לבקר עוד כמה דקות במפעל שלי. בדקתי שיש לך הרבה כאלה. מפעל כמו שלי לא חסר לך. הדבר היחיד שיכול להיות משותף לי ולך, ששנינו התחלנו מכלום. אתה בארצות הברית, מדינה של 200 מיליון איש, ואני בישראל עם 5 מיליון איש, אז קצב הצמיחה שלנו דומה'. זה מאוד מצא חן בעיניו. הוא אכל כאן סנדוויץ' והלך'". מאוחר יותר פרוסט השתתף בהנפקה של רקח.
פרוסט הוא רופא עור במקצועו ושימש כמרצה חבר באוניברסיטת מיאמי. הוא בעל תואר ראשון מאוניברסיטת פנסילבניה ותואר דוקטור (MD) מה-Albert Einstein College of Medicine בארה"ב. בשנות ה-60 עבד במכון הלאומי לבריאות (National Institute of health) בארה"ב, בתחום העור והסרטן.
בשנות ה-70 שימש כפרופסור לתחום בריאות העור באוניברסיטת פלורידה, שם ככל הנראה פגש את אשתו. במקביל שימש כיו"ר מחלקת הדרמטולוגיה בבי"ח הר סיני במיאמי. תוך כדי כך ייסד את חברת Key Pharmacuticals, אותה מכר ב-1986 לחברת שרינג. במקביל השקיע במגוון עסקים אחרים, ביניהם חברה לרכיבים לשואבי אבק וחברה לחומרי ניקוי. עם מכירת Key, הקים את אייווקס ושימש בה כיו"ר ומנכ"ל מראשיתה. כמחצית מהצוות של Ivax בשנה הראשונה היו יוצאי Key שפוטרו עם מכירתה.
פטרישה, אשתו של פרוסט, היא מנהלת בית-ספר במקצועה. פטרישה פרוסט שימשה גם כפרופסור לסוציולוגיה וחינוך באוניברסיטת פלורידה, ויחד עם בעלה החלה בשנות ה-80 להתמחות באיסוף והערכה של אמנות אבסטרקטית. בתחילת שנות ה-90 תרמו את האוסף שלהם למוזיאון הסמית'סוניאן לאמנות בוושינגטון. פטרישה, שפרשה מן ההוראה, החלה לעסוק בגיוס תרומות למוזיאון ושימשה גם בתפקידים בכירים בעמותת ידידי המוזיאון. בהמשך, תרמו בני הזוג תרומה גדולה למוזיאון לאמנות של אוניברסיטת פלורידה והפכו לפעילים באגודתו. בעקבות תרומותיהם, נקרא המוזיאון על שמם.
לאחר רכישת אייווקס על ידי טבע אמר הורביץ בראיון ל"גלובס" כי המגעים בין הצדדים נמשכו 12 שנים. "אחרי אשתי לא חיזרתי כל-כך הרבה שנים, אבל אחרי אייווקס כן", אמר אז הורביץ.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.