עונת הדו"חות בארה"ב שהסתיימה זה מכבר מסמנת פוטנציאל חדש לתדלוק הראלי בשווקים: שיפור ברווחים הוביל את החברות האמריקניות "לשבת" על ערימות המזומן הגדולות מזה 50 שנה - 831.2 מיליארד דולר - לאחר שהן הוציאו את הסכום הנמוך ביותר מאז 2003 לרכישה חוזרת (buyback) של מניותיהן. תחילתו של תהליך buyback, אם וכאשר, יוכל לעזור מאוד להמשך הראלי בשוק המניות הגדול בעולם.
ולמספרים עצמם: הרכישות העצמיות של חברות ה-S&P 500 במהלך 2009 הסתכמו ב-137.6 מיליארד דולר או 28% בלבד מהרווח התפעולי. בפעם האחרונה שהיחס הזה הופיע, מדד ה-S&P 500 טיפס במשך 4 שנים רצופות.
כלכלנים חוזים כי החברות תוצאנה על רכישות עצמיות כ-235 מיליארד דולר ב-2010, כמעט כפול מההוצאה ב-2009.
לפי מחקר שערך בלומברג, חברות אשר ביצעו רכישות עצמיות במהלך השנה החולפת, להוציא את הפיננסיות, זינקו בממוצע בכ-7% מעל המדד לאחר שהרכישות צימצמו את המניות המצויות בידי המשקיעים.
פפסיקו אחראית לרכישה העצמית הגדולה ביותר ב-2009
"ההאצה ברכישות העצמיות היא חיובית" אמר אריק טיל, מנהל ההשקעות הראשי ב-First Citizens BancShares, המנהל 4.5 מיליארד דולר. "זה מראה שההתאוששות הכלכלית מתרגמת עצמה להתרחבות ממשית", הוסיף טיל.
"ישנו כסף מזומן ששוכב שם, ומחכה להיכנס מאוחר יותר, עובדה שתתמוך הן בעסקים והן במניות" אמר המשקיע המיליארדר קנת' פישר, המנהל יותר מ-35 מיליארד דולר. "לדעתי, השוק השורי הנוכחי יימשך עוד שנים", הוסיף פישר.
ענקית המשקאות והחטיפים פפסיקו הודיעה בשנה החולפת על הרכישה העצמית הגדולה ביותר בשוק האמריקני - החברה תשקיע 15 מיליארד דולר עד 2013 כשבמהלך השנה הנוכחית היא תרכוש בחזרה ממניותיה בסכום של 4.4 מיליארד דולר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.