ישראל, לצד 9 מדינות נוספות, פנו שלשום (ב') במכתב לחברת גוגל, בו הם קוראים לה לכבד את פרטיותם של גולשי אינטרנט ברחבי העולם, בבואה לתכנן ולבצע יישומי אינטרנט שונים.
מצידה של ישראל חתום על המכתב עו"ד יורם הכהן, ראש הרשות למשפט וטכנולוגיה במשרד המשפטים.
המכתב מופנה למנכ"ל גוגל, אריק שמידט, ומובעת בו דאגה עמוקה בנוגע לפרטיות הגולשים, בעיקר לנוכח המוצר האחרון מבית גוגל - Google Buzz.
לטענת נציבי הפרטיות החתומים על המכתב - קנדה, צרפת, אירלנד, גרמניה, איטליה, הולנד, ניו-זילנד, ספרד, בריטניה וכמובן ישראל - גוגל וחברות רב-לאומיות אחרות אינן מתייחסות כראוי לחוקי הגנת הפרטיות במוצריהן המקוונים.
"הולכת וגוברת דאגתנו", נכתב במכתב לגוגל, "על כך שלעתים קרובות מדי, הזכות לפרטיות של אזרחי העולם נשכחת בעת שגוגל משיקה יישומים טכנולוגיים חדשים. הוטרדנו מהשקת שירות הרשת החברתית החדש שלכם, תוך התעלמות גמורה ומאכזבת מצדכם מעקרונות יסוד של נורמות הגנת הפרטיות והחקיקה המעגנת אותן. לא היתה זו הפעם הראשונה שבה נכשלתם במתן משקל ראוי לשיקולי פרטיות המשתמשים בעת השקת שירות חדש".
"הפגיעה בפרטיות בהשקה הראשונית של Google Buzz היתה צריכה להיות ברורה מראש לחברה", אומר עו"ד הכהן. "Gmail הוא שירות משלוח מייל אישי מאדם לאדם, שהומר לרשת חברתית מבלי הודעה מוקדמת, תוך גרימת דאגה בקרב המשתמשים שמידע פרטי שלהם נחשף. העובדה שהחברה הגדירה את המוצר כגhרסת בטא אינה מפחיתה ממחוייבותה לעצבו תוך הגנה על פרטיות כבר בשלב זה".
הכהן שהה בימים האחרונים בוושינגטון והשתתף, יחד עם נציבי הגנת פרטיות נוספים מרחבי העולם, בכנס השנתי של IAPP, הארגון הבינלאומי של העוסקים בתחום הגנת הפרטיות. אתמול (ג') השתתף הנציג הישראלי יחד עם חלק מהנציבים החתומים על המכתב לגוגל, במסיבת עיתונאים בוושינגטון בנושא זה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.