העימות בין עמותת אדם טבע ודין (אט"ד) למרכז ההשקעות של התמ"ת בפרשת פרויקט המלונות בתמנע עולה מדרגה. העמותה הגישה לבית המשפט המחוזי בירושלים עתירה המבוססת על חופש המידע נגד מרכז ההשקעות ומנהלו חזי צאיג, הממונה על יישום חופש המידע בתמ"ת, וכן נגד קבוצת איגרא, יזמית הפרויקט.
בתחילת מאי דיווח "גלובס" כי בעקבות פניית אט"ד יבדוק מבקר המדינה בדיקה ראשונית של התנהלות מרכז ההשקעות בפרשה, והבדיקה נמצאת כעת בעיצומה.
הרקע לעתירה הוא סירובו של מרכז ההשקעות לחשוף בפני אט"ד את פרטי כתב האישור "שעל בסיסו הועברו כספי ציבור ליזם הפרטי, אשר עומד מאחורי פרויקט המלונאות בעמק ססגון (תמנע)", כדברי העמותה. "לא ייתכן כי גוף ציבורי כמו מרכז ההשקעות לא יפעל על-פי הוראות חוק חופש המידע ויסרב באופן שרירותי ולא מנומק לחשוף מידע הנוגע לכספי ציבור המועברים ליזם פרטי", אמרה עו"ד נירית לוטן מאדם טבע ודין.
"פגיעה כלכלית ביזם"
אט"ד נאבקת זה יותר משנתיים, לצד תושבי הערבה, על עצירת פרויקט המלונות בעמק ססגון. הפרויקט משתרע על שטח של 200 דונם, והוא כולל מתחמי מלונאות, מרכז כנסים ונהר מלאכותי, שלטענת אט"ד יגרום נזק עצום ובלתי הפיך לנוף.
ב-2008 קבע בית המשפט המחוזי בבאר-שבע כי בהליך אישור התוכנית נפלו פגמים "העולים כדי פגיעה בשלטון החוק", והחזיר את התוכנית לדיון מחודש בוועדה המחוזית.
למרות החלטת בית המשפט, כספי המענק שאישר מרכז ההשקעות עדיין נשמרים עבור היזם. לכן ביקשה אט"ד, על-פי חוק חופש המידע, לקבל את כתב האישור של הפרויקט, המפרט את סכומי המענק והתנאים להעברתם.
במרכז ההשקעות סירבו לחשוף את כתב האישור וטענו כי בחשיפה כזו תהיה פגיעה כלכלית ממשית ביזם. בתום התכתבויות ארוכות בין הגופים החליטה אט"ד לעתור לבית המשפט.
מהתמ"ת נמסר בתגובה כי הוא דוחה בתוקף את טענות אט"ד כפי שפורסמו. "עם זאת, לאחר שהוגשה עתירה מינהלית על-ידי העמותה באותו עניין, תגובתנו המפורטת תוגש לבית המשפט באמצעות הפרקליטות".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.